De mooie bruiloft van Rosanne - My Simply Special
09/03/2016

De mooie bruiloft van Rosanne

Wegdromen bij foto’s van mooie bruiloften vind ik heerlijk, zeker nu ik zelf binnenkort ook ga trouwen. Het komt dus mooi uit dat ik vandaag een dagje van blog ruil met Rosanne. Rosanne is 25 jaar en woont, samen met haar man Kay, zoontje Flynn en katten Lola en James in een klein dorpje in Twente. Lifebyrosie.nl is haar persoonlijke blog waar ze vrouwen probeert te inspireren om te genieten van de kleine dingen en aan te zetten tot een creatief, positief en vrolijk leven. Ik heb voor haar blog een leuk recept geschreven en vandaag vertelt Rosanne hier op mijn blog alles over haar mooie bruiloft aan de hand van wat vragen die ik haar stelde. Lezen jullie mee?

De mooie bruiloft van Rosanne

Kan je kort vertellen hoe je dag eruit zag?

Wij trouwden op 27 juni 2014, het was de hele week al niet echt fantastisch weer geweest en ik stond op, al duimend dat het goed weer zou worden. Onze trouw- en feestlocatie waren namelijk allebei buiten! We trouwden in een prieeltje op het water bij de Houtmaat in Hengelo en het feest hielden we bij mijn ouders in de tuin. Uiteindelijk is het (bijna) de hele dag goed gegaan en hebben we een fantastische dag gehad.

De mooie bruiloft van Rosanne

Hoeveel gasten waren er?

Toen Kay mij ten huwelijk vroeg hebben we eigenlijk gelijk besloten dat we geen enorm groot feest zouden houden. Een mooie ceremonie met een leuk feest met alleen de mensen waar we echt veel mee omgaan en waar we echt om geven. Tijdens de ceremonie en het eten waren er zo’n 30 gasten, tijdens het feest 70.

De mooie bruiloft van Rosanne

Wat is je favoriete herinnering aan de dag?

Het hele begin van de ceremonie. Veel mensen zien elkaar al voor de ceremonie maar wij hadden besloten dat Kay mij echt pas zou zien als ik met mijn vader aan zou komen lopen. Of eigenlijk, aan zou komen varen! Ik werd namelijk in een fantastisch mooi, klein bootje, samen met mijn vader ingeroeid richting het prieeltje waar Kay en alle gasten zaten te wachten. Tijdens het roeien begon de muziek van de film -A Walk in the Clouds- Mariachi Serenade – un paseo por la Nubes te spelen en dat was zo indrukwekkend. Niemand, behalve Kay en ik, wist dat ik via het water zou komen dus toen de muziek startte was iedereen aan het kijken waar ik was. Toen mensen eenmaal doorhadden dat ik samen met mijn vader in het bootje zat was dat zo’n tof moment. Toen we eenmaal bij het prieeltje aankwamen zag ik dat iedereen zo ontzettend emotioneel was en ik? Ik had inmiddels al zere kaken van het lachen zo ontzettend fijn, geweldig en mooi voelde ik me! Ik ging eindelijk trouwen met mijn Kay! En ik kon niet wachten.

De mooie bruiloft van Rosanne

Vertel over je jurk!

Oh wat heb ik daar lang over gedroomd, die hele bruidsjurkenjacht! Persoonlijk hou ik helemaal niet van glittertjes, kraaltjes of bloemetjes etc. Kant en/of tule zou het worden. Het werd kant, all over! Aansluitend tot de heupen en daarna een klein beetje uitlopend met een klein sleepje. Voor mijn sluier is hetzelfde kant gebruikt als in mijn jurk. Ik ben nog steeds enorm blij met mijn keuze, ik heb me nog nooit zo goed over mijzelf gevoeld als in die jurk!

De mooie bruiloft van Rosanne

Ging alles zoals je gepland had?

Ja voor mijn gevoel wel. Alles was goed geregeld en liep ook zoals gepland. Natuurlijk gaan er wel kleine dingetjes anders dan dat je in gedachten hebt maar dat is altijd zo en daar heb ik ook geen moeite mee.

De mooie bruiloft van Rosanne

Zou je achteraf iets anders gedaan hebben?

Lastige vraag, ik denk het niet. Weet je, er zijn altijd dingen die ik nu bijvoorbeeld online zie waarvan ik denk: Hee dat was ook echt tof geweest!! Maar dat hou je denk ik altijd. Ik kijk er echt supertevreden op terug.

De mooie bruiloft van Rosanne

Wat heb je gedaan om de kosten te beperken?

Ik heb heel erg veel gedaan om de kosten te beperken! De uitnodigingen hebben we zelf ontworpen en laten drukken, we hebben niet enorm veel mensen uitgenodigd, een strak budget aangehouden voor Kays pak en mijn jurk en aangezien de feestlocatie in de tuin van mijn ouders was hebben we daar ook flink wat duizenden euro’s op bespaard!

De mooie bruiloft van Rosanne

Waar heb je juist niet op bezuinigd?

Op de taart en het eten. Als ik iets belangrijk vind dan is het lekker eten haha! Dus dat moest perfect voor elkaar zijn, en dat was het ook! En ook de fotografie en videografie vonden wij heel erg belangrijk. En nu we erop terugkijken zijn we daar zo blij mee. We kijken nog ontzettend vaak onze trouwvideo en foto’s, een hele leuke manier om weer even weg te zwijmelen bij die ene mooie dag!

De mooie bruiloft van Rosanne

Wat heb je gedaan om je bruiloft persoonlijk te maken?

Ik denk dat het alleen al het feit dat we het feest bij mijn ouders in de tuin hielden het hele feest enorm persoonlijk maakte. Daarnaast heb ik alle versieringen zelf gemaakt, hingen er in de hele tuin foto’s van Kay en mij. Van toen we net bij elkaar waren tot de verloving! We hebben onze eigen geloften aan elkaar geschreven en er stond een foto van ons op onze uitnodigingen.

De mooie bruiloft van Rosanne

Wat was je favoriete detail?

Onze trouwringen. Mijn trouwring is gemaakt van de trouwring van mijn overleden oma. Ik heb haar helaas nooit gekend maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een band met haar heb. Daarnaast had ik een geweldige band met mijn opa en hadden zij een fantastisch huwelijk. We hebben haar trouwring om laten smelten tot mijn trouwring en het goud wat over was verwerkt in de ring voor mijn man.

De mooie bruiloft van Rosanne

Wat zou je als tip geven aan toekomstige bruiden?

Zorg dat je alles zo goed mogelijk regelt maar laat het op de dag zelf los. Je gaat trouwen met de man van je dromen, wat maakt het uit of er iets fout gaat. Lach erom (dat deden wij ook toen de duiven die wij samen los hadden moeten laten zichzelf bevrijdden uit hun mand….) en geniet gewoon. Want, hoe cliché het ook is, de dag is zo weer voorbij!!

De mooie bruiloft van Rosanne

Klinkt dat niet als een perfecte dag? Ik word in elk geval helemaal blij van het verhaal van Rosanne. Wil je meer van haar lezen? Neem dan snel een kijkje op haar blog Lifebyrosie.nl en haar Instagram-account. (Ze heeft nog veel meer foto’s en verhalen over haar bruiloft op haar blog staan.)Categorieën: Trouwen
Tags:3 reacties op “De mooie bruiloft van Rosanne”

  March 9, 2016

  Tof om te lezen! Mijn grote dag komt er ook aan! Heel tof idee voor de trouw ringen!


  MySimplySpecial
  March 14th, 2016


  Wat spannend! Hebben jullie al veel geregeld?  March 9, 2016

  Superleuk om zo terug te kijken op deze geweldige dag waar ik 1 van de twee fotografen was


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie