DIY: kerstcadeaus mooi inpakken - My Simply Special
20/12/2013

DIY: kerstcadeaus mooi inpakken

Kerst gaat natuurlijk vooral om gezelligheid en het samen zijn met mensen die belangrijk voor je zijn. Maarja, lekker eten, mooie kerstdecoratie en leuke cadeaus zijn stiekem toch ook wel echt onderdeel van deze feestdagen (voor veel mensen). Zelf vind ik het altijd erg leuk om cadeautjes mooi in te pakken want ja, dat is toch leuker om uit te pakken? Het voelt net wat specialer. En ja! Mooi ingepakte cadeaus staan ook heel leuk onder de kerstboom.

DIY: kerstcadeaus mooi inpakken

Dus, hoe pak je cadeautjes nou mooi in? Laten we beginnen met de materialen die handig zijn om in huis te hebben. Mooi inpakpapier is altijd een fijne basis. Zoek naar papier met mooie kleuren, mooie patronen, of ga juist voor basic bruin papier. Voor kerst is een beetje (of lekker veel) glitter en glans ook wel erg leuk. Oh en plakband en een schaar zijn ook wel handig, maar dat is geen verassing natuurlijk.

DIY: kerstcadeaus mooi inpakken

Wil je je pakjes een beetje opleuken, dan is het fijn om een verzameling spulletjes in huis te hebben. Denk aan (glitter)washi tape, inpaklint (dat spul dat krult als je er met een schaar langs gaat) in allerlei kleuren en rollen met lint van satijn en organza. Verder zijn rolletjes wit, bruin of gekleurd touw ook erg leuk en net weer eens iets anders dan lint. Heb je nog kleine belletjes, kerstballen, labels of andere figuurtjes? Super! Die zijn namelijk erg leuk om aan de cadeautjes te hangen.

DIY: kerstcadeaus mooi inpakken

Maaruh? Waar koop je dat soort dingen nou? Hema, Xenos en Flying Tiger zijn hele fijne winkels waar ik dit soort spullen zelf graag koop. Soms is het even zoeken naar iets leuks en soms hebben ze niks, maar twee weken later hebben ze soms ineens de leukste items. Dus, als iets mooie tegenkomt, neem het dan meteen mee. Het komt altijd wel weer van pas.

DIY: kerstcadeaus mooi inpakken
Goed, het inpakken zelf. Begin met het inpakken van het cadeau met een mooi cadeaupapier. Doe dit zo netjes mogelijk. Dan begint het leuke gedeelte, het versieren. Dit kan op heel veel manieren, maar dit zijn een paar ideeën:
 • Bind een breed lint in twee richtingen om het pakje en hang er een ster/label/kerstbal aan. Mooie strik erin en klaar!
 • Pak een smal lintje, wikkel dat verschillende keren om het pakje en maak er een knoop of strik in.
 • Kies een bijpassend stuk pakpapier en knip een lange reep af. Vouw de randen naar binnen en plak deze band van papier om je pakje. Denk aan een band met een mooi patroon om een effen pakje, of een witte band om een rood pakje. Wees creatief!
 • Stapel lagen! Bind bijvoorbeeld touw over je band van pakpapier of bind een smal lint over een breed lint.
 • Gebruik washitape in plaats van lint en plak mooie patronen op het cadeau.
 • Een leuke band of strik in het midden van het pakje is heel erg mooi, maar doe dit niet bij elk pakje. Je mag de strip of het lint ook best aan de rand plaatsen. 
DIY: kerstcadeaus mooi inpakken

Krijg je dit jaar nou zelf heel erg mooi ingepakte cadeaus? Kijk dan eens wat je ervan kan bewaren. Mooi lint kan je soms best hergebruiken. En hangt er iets leuks aan zoals een kerstbal, belletjes, ster of iets dergelijks? Gewoon bewaren! Je kan het volgens jaar namelijk gebruiken als je zelf weer cadeaus gaat inpakken.

Zij  jullie ook zo gek op mooi ingepakte cadeaus? En waar kopen jullie je inpakmaterialen?

 Categorieën: DIY, To Do
Tags: ,10 reacties op “DIY: kerstcadeaus mooi inpakken”

  December 20, 2013

  Ik vind het heerlijk om mooi in te pakken, wij doen alleen niet aan kerst cadeaus.
  Geef meestal mijn oma zelfgebakken koekjes o.i.d. alleen vorig jaar had ik ze zo mooi ingepakt dat ze ze een week had laten staan omdat ze ze niet uit durfde te pakken.. hihi


  Margot // MySimplySpecial
  December 21st, 2013


  Ah dat is wel schattig! En misschien een beetje zonde van de koekjes  December 20, 2013

  Superleuk gedaan, vooral die met het huisje is echt leuk bedacht. Ik wil ook glitter inpakpapier..  December 20, 2013

  Oh wauw wat heb je dit gaaf aangepakt, ziet er heel erg tof uit.  December 20, 2013

  Ze zijn echt super leuk ingepakt!  December 22, 2013

  Mooi ingepakt! Ik hou er echt van als er moeite is gestoken in het inpakken van een cadeau (en in het cadeau zelf natuurlijk).  December 22, 2013

  Wat heb je ze mooi ingepakt. Als ik bij mijn ouders ben moet ik de cadeautjes altijd in pakken omdat ze vinden dat ik het goed kan. Maar als ik ze jouw foto’s laat zien wordt ik zo aan de kant geschoven  December 22, 2013

  Mooi ingepakt! Ik ben ook gek op cadeautjes mooi inpakken. Gebruik er van alles voor. Ook vind het leuk om er pakketjes van te maken. Een monstertje erbij van parfum of make up. Hergebruik idd ook de accessoires. Douglas is me favoriete winkel als het om inpakken gaat  December 22, 2013

  Heb helaas alle cadeaus voor de kerst al ingepakt, maar weer leuke ideeën opgedaan. Vind vooral het huisje erg leuk als toevoeging aan het cadeautje.  December 22, 2013

  Heel erg leuk! Ik hou ook van cadeautjes inpakken op een mooie manier


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie