DIY: Leren tas verven - My Simply Special
24/02/2017

DIY: Leren tas verven

Een leren tas verven, kan dat? Een tijd terug vroeg ik me dat af en het antwoord bleek ja te zijn! Ik besloot het erop te gokken en het zelf te proberen. ik had namelijk een mooi leren tas die ik echt niet weg wilde doen, maar die helemaal verkleurd was. Een nieuw kleurtje bleek de oplossing te zijn en in deze post ga ik uitleggen hoe dat verven werkt.

DIY: Leren tas verven

Kijk, dit is de tas. Vroeger was hij mooi cremekleurig en inmiddels was het meer een soort geel geworden. Op de foto ziet hij er nog wel netjes uit, maar in werkelijkheid was hij vlekkerig, onder andere doordat ik ‘m vaak heb gedragen in combinatie met jeans en jeans geven nog wel eens af helaas.

DIY: Leren tas verven

Wat heb je nodig?

Na wat vallen en opstaan ben ik erachter gekomen dat ik deze producten en tools het fijnst vond:

DIY: Leren tas verven

De voorbereidingen

 • Een leren tas verven kost wat tijd, dus zoek een plekje waar je de komende tijd aan de slag kan en waar de tas tussendoor kan blijven drogen.
 • Bedek je werkblad met een vuilniszak of een stuk karton.
 • Haal je tas helemaal leeg.
 • Doe wat Deglazer op de oude theedoek en poets hiermee je hele tas. Maak je theedoek tussendoor steeds weer vochtig met de Deglazer en zorg dat je echte alle plekjes een poetsbeurt geeft.

Het verven

 • Giet wat verf in je afsluitbare potje, doop hier je kwastje in en begin met het verven van je tas.
 • Doe dit in delen zodat alles goed kan drogen voor je de tas bijvoorbeeld op z’n kant legt om de onderkant te kunnen doen.
 • Ga zo laag voor laag verder met verven totdat de kleur mooi dekkend is.
 • Zie je na een of meerdere lagen dat het resultaat te glanzend is naar je zin? Giet dan een beetje Duller in je afsluitbare potje met verf en meng dit goed met de satéprikker. Ik kan niet echt iets heel nauwkeurigs zeggen over de hoeveelheid Duller, maar als we uitgaan van ongeveer vier eetlepels verf begin met een paar druppels Duller. Verf op die manier een laagje. Vind je het resultaat nog steeds te glanzend? Voeg dan nog wat Duller toe.

De puntjes op de i

 • Ben je helemaal tevreden met de kleur? Gebruik dan een kwastje en wat keukenpapier en alcohol om voorzichtig de verf van de metalen delen af te poetsen. Probeer te voorkomen dat de alcohol op het leer terecht komt want daar wordt het niet mooier op. Gebeurt het toch? Stip die plekjes dan bij met een dun laagje verf.

DIY: Leren tas verven

Kijk hier zie je de metalen nopjes aan de onderkant van de tas. Die waren echt helemaal blauw, maar met alcohol zijn ze makkelijk schoon te maken.

DIY: Leren tas verven

En dan is dit het eindresultaat! Het kleurverschil tussen het leer en de stiksels is nu natuurlijk wel weg, maar ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. De kleur is mooi, de dekking is goed en ik kan mijn tas weer lekker gebruiken!

Willen jullie een keer een leren tas verven?Categorieën: DIY, To Do22 reacties op “DIY: Leren tas verven”

  February 24, 2017

  Wow, wat een prachtig resultaat! Super kleur die je gekozen hebt!


  Rachelle

  February 24, 2017

  Ohh wat een super toffe DIY. Ik heb ook nog een leren tas die ik graag zou willen verven. Ik heb even op de site gekeken voor die verf, komt de kleur die op de site aangegeven staat een beetje overeen met de werkelijkheid?


  MySimplySpecial
  February 24th, 2017


  Ik weet niet hoe het bij de andere kleuren is, maar bij mij kwam de kleur er na een paar lagen wel precies zo uit als ik verwacht had.  April 24, 2017

  Gaaf zeg! Wist niet dat het zo goed zou kunnen uitpakken, zelf ook maar is uitproberen.. Petra


  Alizee

  August 23, 2017

  Hey, kwam je met 1 potje verf toe voor de hele handtas te verven?


  MySimplySpecial
  August 24th, 2017


  Yes, aan zo’n groot potje van 118ml had ik genoeg.


  Margot

  November 21, 2017

  Mooi zeg! Ik vroeg me af of je tas nu, na een paar maanden gebruik, er nog steeds zo mooi uitziet?


  MySimplySpecial
  November 21st, 2017


  Op dit moment ziet de tas er nog super uit, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ‘m niet heel vaak gebruik. Hij heeft namelijk geen rits, en dat vind ik vaak toch wel handig.


  Margot
  November 21st, 2017


  Wat een snelle reactie, dank je wel!


  Lily Peters

  March 28, 2018

  Wat een prachtige kleur.Is dat blauw, of Saffier?
  Hierdoor ga ik mijn tas ook verven, deze is nu rood.
  U heeft de prepair+ deglazer gebruikt, daarna de verf evt. met Duller.
  Hoeft er dan geen finisher meer op?


  MySimplySpecial
  March 29th, 2018


  Ik ben voor de kleur ‘dark blue’ gegaan. Ik geloof dat er wisselende meningen zijn over de finisher. Het voegt wat extra glans toe (zelf de matt versie), maar het zou de kleur ook wat duurzamer moeten maken. Het is dus echt iets waar je zelf over moet beslissen of je het wil doen of niet. Succes en veel plezier in elk geval!


  Lia

  May 19, 2018

  Hi, nice result!! Do you know if it’s possible to do this with a bag made of patent leather?


  Lia

  May 19, 2018

  Uhh kan gewoon in Nederlands dus…. ik wil lakleer verven. Kan dat?


  MySimplySpecial
  May 22nd, 2018


  Goede vraag! Ik weet het antwoord alleen niet helaas. Ik denk dat ej het beste even een mail kan sturen naar de webshop van de verf. Ze waren bij toen heel behulpzaam en ik kan me voorstellen dat ze het daar wel weten. Succes!


  inge De Cuyper

  June 27, 2018

  super leuke tip.
  Gaat deze handtas af aan een witte broek bv?


  J.E. Wennink-Staf

  July 5, 2018

  Een mooi resultaat.
  Ik kan het niet zelf doen maar zoek een goede kracht omtwee van mijn tassen te verven.
  Weet U misschien een heel artistieke motorisch begaafde figuur?
  Graag Uw reactie.
  Met vriendelijke groeten,
  Jeannette


  MySimplySpecial
  July 5th, 2018


  Het is niet heel ingewikkeld om te doen en je hoeft er niet goed voor te kunnen schilderen hoor. Dus misschien een vriendin of familielid die het leuk zou vinden? Ik heb mijn spullen besteld bij http://www.leerverfshop.nl. Succes!


  J.E. Wennink-Staf

  July 5, 2018

  PS WAAR kan ik al die materialen kopen?
  Met vriendelijke groeten,
  Jeannette


  J.E. Wennink-Staf

  July 5, 2018

  Dank voor het antwoord.
  Mijn tas is ook licht beschadigd, een rij piepkleine deukjes, en moet eigenlijk gladder worden. Kun je zo’n glad leren tas ergens mee schuren?
  Zou er een schoenmaker bestaan die dat voor mij kan doen?
  Met dank en vriendelijke groeten,
  Jeannette Wennink-Staf


  MySimplySpecial
  July 6th, 2018


  Dat zou ik niet weten eigenlijk. Ik zou gewoon eens met je tas en schoenmaken binnenlopen en vragen of er iets aan gedaan kan worden. Misschien weten ze daar wel of waar dat eventueel zou kunnen.


  An

  June 9, 2020

  Is het waterproof?


  MySimplySpecial
  June 10th, 2020


  Ik heb er nog geen problemen mee gehad.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie