DIY: Onzichtbare riem - My Simply Special
23/01/2015

DIY: Onzichtbare riem

Een onzichtbare riem? Maar op deze foto draag je toch gewoon een normale riem? Ja dat klopt! Dit is een oude riem die nu meestal ergens achter in mijn la ligt. Want hebben jullie niet ook wel eens dat je eigenlijk die ene spijkerbroek aan wil, maar dat hij aan de bovenkant net wat te los zit? Maarja, zo’n riem staat niet zo mooi als je er een wat langer shirt over aantrekt, dan zie je die gesp zo zitten. Vervelend toch? Daar heb ik dus een hele simpele oplossing voor bedacht!

DIY: Onzichtbare riem

Spijkerbroeken vinden die goed passen kan een grote uitdaging zijn. En soms heb je een aantal fijne, maar lopen ze uit, of je valt wat af. Het resultaat? De broek zit misschien prima bij je benen, maar de bovenkant zit net wat te los. Een riem kan de oplossing zijn, maar als je graag wat langere tops draagt gebeurt er wat je hierboven op de foto ziet. De gesp steekt uit en je ziet ‘m duidelijk zitten. Niet zo mooi! Of misschien is er een groot verschil tussen de omvang van je heupen en je taille, en blijft een gewone riem verticaal staan. Ook niet zo fraai! Oh, en als je regelmatig met die gesp tegen een bureau aankomt slijten die tops ook nog eens heel snel. 

DIY: Onzichtbare riem

Een aantal jaar geleden was ik dat zo zat, dat ik een oplossing bedacht. Ik maakte een zo plat mogelijke riem van elastiek. Heel simpel, maar zo effectief! Inmiddels heb ik verschillende versies gemaakt en heb ik de beste manier ontdekt om zo’n riem te maken. Oh, en als je een beetje mooi elastiek koopt. Ziet het er niet eens raar uit als je truitje toch wat naar boven schuift als je iets van een hoge plank moet pakken.

DIY: Onzichtbare riem

Kijk! Je ziet niet dat je een riem om hebt, maar je broek blijft wel lekker zitten!

DIY: Onzichtbare riem

Wil je ook zo’n riem maken? Dit heb je nodig:

 • Elastiek (Ik gebruik zwart, glanzend elastiek van 4 cm breed wat ik bij fourniturenwinkel Jan de Grote Kleinvakman koop. Dit ziet er mooi uit en rekt niet heel snel uit.)
 • Een rokhaak (30 mm)
 • Zwart garen
 • Naald
 • Naaimachine (Het kan eventueel ook met de hand.)

DIY: Onzichtbare riem

1. Bepaal hoe lang je stuk elastiek moet zijn en knip het af. Hou er rekening me dat je aan beide kanten ongeveer 1,5 cm extra nodig hebt voor de afwerking.
2. Werk met een zigzagsteek de uiteinden af zodat ze niet gaan rafelen.

DIY: Onzichtbare riem

3. Vouw de uiteindes om en zet de twee lagen aan elkaar vast met een zigzagsteek.

DIY: Onzichtbare riem

4. Zet nu met de hand de rokhaak vast een de lelijke kant van je elastiek. Let er daarbij op dat de randen van het elastiek mooi tegen elkaar aan komen te liggen als je de uiteindes in elkaar haakt.

DIY: Onzichtbare riem

Klaar! Simpel toch?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, Fashion, To Do
Tags: ,21 reacties op “DIY: Onzichtbare riem”
  Siska

  January 23, 2015

  Handig! Wil ik ook!  January 23, 2015

  Wat een super handig idee!  January 23, 2015

  Slim bedacht. Ik heb mijn gesp altijd aan de zijkant zitten, dat werkt voor mij ook prima.  January 23, 2015

  Ideaal! Ja zo’n bult(gesp) onder je tshirt zien is echt niet sexy  January 23, 2015

  Geweldig idee! En leuk dat je er een DIY van hebt, is volgens mij veel budgetvriendelijker dan ernaar opzoek gaan in winkels!  January 23, 2015

  Misschien niet de mooiste riem, maar wel super handig!


  MySimplySpecial
  January 26th, 2015


  Hij is niet om gezien te worden inderdaad, maar wel heel erg fijn!  January 23, 2015

  Een gat in de markt!  January 23, 2015

  Wat een handige DIY! Erg creatief.


  Leentje

  January 24, 2015

  Wow! Ik herkende mijn frustraties over broeksriemen zo in je tekst… En dit is echt een fantastische oplossing, de moeite waard om eens te proberen. Ik zou er zelf echt nooit opgekomen zijn


  MySimplySpecial
  January 26th, 2015


  Dat is denk ik toch de ontwerper in mij  January 25, 2015

  Wat een handig idee! Zoveel mooier dan zo’n bult van je riem onder je shirtje, ideaal!  January 25, 2015

  Dit is een heel leuk & handig idee! Ga ik ook eens werk van maken!  January 31, 2015

  Handig! Dit moet ik onthouden


  Froukje

  February 1, 2015

  Een geweldig idee, Margot! Ik heb er nu één en hij doet precies wat hij moet doen Super! Dank je wel!  January 30, 2016

  Wat een top idee zeg! Ik irriteer me ook altijd aan die bulten onder mijn kleding. Maar dit is de ideale oplossing. Ik ga snel een naaimachine lenen, denk ik!


  Marleen

  January 6, 2019

  Wat een geweldige tip maar misschien een stomme vraag hoe bereken je hoelang de elastiek moet zijn?


  MySimplySpecial
  January 7th, 2019


  Ik heb het elastiek om mijn middel gehouden en zo gekeken hoe lang hij moet zijn. Je moet dan wat extra lengte rekenen voor het afwerken van de uiteindes (zeg 1,5 aan elke kant) en er weer wat lengte afhalen om ervoor te zorgen dat het elastiek goed strak om je heupen komt te zitten. Hoeveel dat moet zijn, hangt van je persoonlijke voorkeur af. Kwestie van proberen en eerst even alleen spelden en vasthouden voor je gaat knippen en naaien. Helpt dat een beetje?


  marleen
  January 21st, 2019


  dank je wel voor de uitleg


  Nancy

  April 11, 2019

  Hier word ik blij van 😀


  Marja

  July 2, 2019

  Wat een super goed idee. Bij mij komen er altijd gaatjes in mijn T-shirts door de gesp. Ik ga hem snel maken.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie