DIY: Paspoorthoesje - My Simply Special
05/06/2015

DIY: Paspoorthoesje

Om mijn vorige paspoort zat zo’n transparant, plastic hoesje van het gemeentehuis. Eerst vond ik het niks, maar tegenwoordig vind ik het heel handig om even wat papiertjes tussen te stoppen die je niet kwijt wil raken. Nou is hij helaas gescheurd, dus ik besloot zelf een nieuw paspoorthoesje te maken. En weet je? Het is heel simpel en je bent lekker snel klaar!

DIY: Paspoorthoesje

Laten we meteen beginnen! Voor mijn hoesje koos ik voor nepleer in een leuke kleur, maar je kan een materiaal kiezen dat je zelf leuk vindt. Je hebt in elk geval een stukje nodig van ongeveer 35 bij 16 centimeter.

DIY: Paspoorthoesje

Vouw nu eerst aan de lange zijden de randen naar binnen (ongeveer 1 cm) en vouw daarna ook de randen aan de korte zijden om (ongeveer 5,5 cm). Speld alles vast.

DIY: Paspoorthoesje

Stik nu alle randen vast met een naaimachine. Als je het leuk vindt kan je hier een siersteek voor gebruiken voor wat extra decoratie. Heb je geen naaimachine? Dan kan je dit ook gewoon met de hand doen. Ik zou dan alleen geen nepleer gebruiken, want daar kom je wat moeilijk doorheen met een naald. Kies je daar toch voor? Gebruik dan een vingerhoedje. Misschien een beetje ouderwets, maar het voorkomt kapotte vingers.

DIY: Paspoorthoesje

Zo, het paspoorthoesje is klaar. Simpel toch!

DIY: Paspoorthoesje

Hebben jullie al vakantieplannen?

P.S. Hebben jullie al gezien dat je je nu in de sidebar kan schrijven voor een wekelijke nieuwsbrief? Zo mis je nooit de nieuwste posts!

 Categorieën: DIY, To Do
Tags:7 reacties op “DIY: Paspoorthoesje”

  June 5, 2015

  Wauw wat knap dat je dit zelf heb gedaan! Dat laat ik toch liever aan mijn oma over haha, straks naai ik mijn hand nog vast aan het hoesje.
  Liefs, Iris


  MySimplySpecial
  June 7th, 2015


  Dat zou niet zo handig zijn nee  June 5, 2015

  Waauw! wat knap! Zelf zou ik dat toch niet kunnen ;’)  June 5, 2015

  Wat een leuk idee! Ik heb net een flink stuk skai/nepleer gekocht. Ik wil er een damestas van maken, maar ik heb vast genoeg kleine stukjes over om ook zo’n paspoorthoesje te naaien…


  MySimplySpecial
  June 7th, 2015


  Dat komt goed uit! En dan passen ze mooi bij elkaar  June 5, 2015

  Wat heb je dat zelf mooi gedaan zeg! leuk hoesje  June 6, 2015

  Oeh, ziet er vrij simpel en toch heel mooi uit! Leuk gedaan!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie