Getinte lipbalsem DIY - My Simply Special
08/01/2014

Getinte lipbalsem DIY

Felle lipsticks vind ik tegenwoordig heel erg gaaf, maar heel makkelijk draagbaar zijn ze toch niet. Ik heb in elk geval steeds het gevoel dat ik even moet kijken of alles nog netjes op z’n plek zit en ik geen roze strepen op mijn wang heb ofzo. Kennen jullie dat? Getinte lipbalsems zijn voor mij de ideale oplossing om toch elke dag veilig een subtiel kleurtje op mijn lippen te kunnen smeren. En wisten jullie dat je heel gemakkelijk zelf zo’n mooie lipbalsem kan maken?

Getinte lipbalsem DIY
Laten we beginnen met de benodigdheden. Allereerst heb je natuurlijk een goed afsluitbaar potje nodig. Je kan ze kopen bij de Hema, drogist en online of hergebruik de verpakking van een lipbalsem die je opgemaakt hebt. Ook heb je een lipstick nodig. Kies er bijvoorbeeld een die je eigenlijk te fel vind om zo te dragen en waarvan je het niet erg vind dat hij beschadigd raakt.

Verder heb je een beetje cocosolie, sheabutter en amandelolie nodig. Ik kocht mijn cocosolie en amandelolie online en de sheabutter bij een lokale drogist, maar deze ingrediënten zijn in verschillende winkels te koop. Zo kan je amandelolie bijvoorbeeld ook gewoon bij de drogist halen.

Getinte lipbalsem DIY
Oke, let’s get started! Pak een klein glaasje of kommetje en doe daar een theelepel sheabutter en een theelepel cocosolie in. Voeg nu een paar druppels amandelolie toe. 

Getinte lipbalsem DIY
Tijd voor wat kleur! Pak je lipstick en snijd daar een stukje vanaf. Dit voeg je toe aan de andere ingrediënten. Natuurlijk kan je ook verschillende kleuren mengen en zo je eigen, originele kleur maken.
Getinte lipbalsem DIY
Zet je mengsel een minuut of twee in de magnetron en roer het daarna voorzichtig door. Mengen de ingrediënten nog niet goed? Zet het dan nog even in de magnetron.

Getinte lipbalsem DIY
Giet je vloeibare mengsel in je schone potje en laat het een paar uur staan zodat het hard kan worden. Is het weer hard? Smeren maar! Vind je de kleur nog te subtiel? Doe dan wat meer lipstick bij je harde lipbalsem en zet het geheel weer in de magnetron. Goed roeren en weer hard laten worden.
Getinte lipbalsem DIY
Best simpel toch? Hebben jullie al wel eens zelf een getinte lipbalsem gemaakt?Categorieën: Beauty, Body, DIY, To Do7 reacties op “Getinte lipbalsem DIY”

  January 8, 2014

  Heel simpel, kan iedereen doen. Ook qua tijd. Wat is de prijs en grootte va de 100% shea butter van Erica?


  Margot // MySimplySpecial
  January 8th, 2014


  Ja fijn he! Het potje bevat 90 ml en ik denk dat ik er een euro of vier voor betaald heb, maar ik weet het niet zeker meer.  January 8, 2014

  Wat een leuk idee! Deze ga ik zeker onthouden!  January 8, 2014

  Wat leuk om het zelf te maken! Veel simpeler dan ik dacht ook:)  January 8, 2014

  Klinkt eigenlijk best simpel alleen zonde van je lippenstift  January 11, 2014

  Hartstikke leuk!!  January 11, 2014

  Hele leuke DIY! Fijn dat de ingrediënten natuurlijk zijn!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie