Hindoestaanse trouwjurk shoppen - My Simply Special
27/06/2015

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Waar moet ik beginnen? Oké, jullie weten waarschijnlijk al dat Romano en ik verloofd zijn en dat we niet alleen een ‘normale’ bruiloft zullen hebben, maar ook een (deel van) een Hindoestaanse versie. Ontzettend leuk en spannend, want dat is natuurlijk helemaal nieuw voor me. Nu duurt het nog wel even voordat het allemaal zover is, maar ik heb toch mijn Hindoestaanse trouwjurk al gevonden. Benieuwd hoe dat verliep?

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Is het niet een beetje vroeg om een jaar voor de bruiloft al een jurk te kopen? Misschien wel, maar het was eigenlijk ook nog helemaal niet de bedoeling! Romano’s ouders gaan namelijk over een paar maanden naar India en het idee was dat ze daar naar outfits voor ons zouden gaan kijken. Natuurlijk is het wel handig om dan van te voren uit te zoeken wat ik mooi vind en wat mij staat.

Uiteraard ben ik eerst op Pinterest gaan kijken om eens te zien waar het nou om ging. Zo’n Hindoestaanse outfit ziet er natuurlijk heel anders uit dan een witte jurk! Zo is de traditionele kleur niet wit maar rood. Verder zijn er verschillende basismodellen waar je uit kan kiezen, zo heb je bijvoorbeeld de bekende saree/sari (een hele lange lap stof die je om je lichaam wikkelt) en de lehenga (een lange rok, een top en een losse sjaal). Tegenwoordig wordt er voor bruiloften vooral gekozen voor die laatste optie en op de foto’s hierboven zie je hier ook twee voorbeelden van. Ik vind zelf vooral de linker heel mooi, al zou ik de top wel veel te kort vinden voor mij.

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Goed, Pinterest is leuk, maar het is natuurlijk nog leuker en handiger om gewoon eens wat te gaan passen. Een tripje naar Den Haag moest dus gepland worden, en omdat iedereen zo enthousiast was was dat al snel geregeld. Op een zaterdagmiddag ging ik dus samen met mijn moeder, Romano’s moeder, Romano’s zusjes en Romano zelf naar Den Haag. Ja, Romano was er gewoon bij, want hij moest ook kijken voor zijn eigen outfit.

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Met z’n allen zijn we verschillende winkels ingelopen. Romano heeft een aantal outfits gepast, en ook ik heb meerdere opties kunnen proberen. Zo heb ik verschillende kleuren uitgeprobeerd en verschillende soorten rokken. Ook heb ik naar de verschillende patronen gekeken. Door zo van alles te proberen werd langzaamaan steeds duidelijker wat ik mooi vind en wat mij het beste staat. Het lastige was alleen dat de tops vaak bestonden uit een lapje stop met steentjes. Die lapjes worden na de aankoop gebruikt om de top op maat te maken, maar tijdens het passen is het dus wel lastig om een indruk te krijgen van het totaalplaatje. (Op de rechter foto zie je dat zo’n ‘top’ rommelig om me heen gebonden is.)

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Aan het eind van de middag hadden we een aardig idee van wat ik zocht, maar omdat we nog wat tijd over hadden liepen we nog een klein winkeltje binnen. Ze hadden niet veel kleding hangen, maar toch ontdekten we een trouwoutfit. Hij had precies de goede kleur, een prachtig patroon en een top die wel al in elkaar gezet was. Passen dus! De top was me veel te groot, maar toch waren we het er allemaal over eens dat deze lehenga wel heel erg mooi was. Zeker toen er sieraden bijgehaald werden! Inmiddels was het al sluitingstijd en moesten we een beslissing nemen. Uiteindelijk spraken we af dat de outfit voor mij opzij gehangen zou worden en dat ik tot dinsdag had om te laten weten of ik ‘m wilde hebben.

Ik dacht dus alleen maar te gaan kijken die dag en ineens moest er een keuze gemaakt worden! Best spannend! Gelukkig gingen we na het shoppen gezellig met z’n allen roti eten en napraten. Een fijne afsluiting van een hele gezellige middag! Oh, en dan vergeet ik nog te vertellen dat mijn moeder en ik die dag allebei wel al wat gekocht hebben. Het is namelijk gebruikelijk dat de moeder van de bruid een gele outfit draagt en mijn moeder vindt het heel leuk om in stijl naar die bruiloft te komen. Toevallig kwamen we een hele mooie saree tegen die haar goed stond en die heeft ze dus meteen gekocht. Zelf heb ik ook een saree gekocht die ik zal dragen op één van de avonden voor de bruiloft zelf.

Hindoestaanse trouwjurk shoppen

Maar hoe liep het af met die trouwjurk? Hoe langer ik erover nadacht, hoe mooier ik ‘m vond. Het enige probleempuntje was de maat van de top en de vorm van de halslijn. We dachten dat dat wel aangepast zou kunnen worden, maar zeker wisten we het niet. Uiteindelijk heb ik kunnen regelen dat we op woensdagochtend terug konden komen voor een tweede passessie en dat er dan een kleermaakster bij zou zijn. Dat bleek een goede oplossing, want op die woensdag kon ik nog een keer rustig passen en kon er gekeken worden of alles vermaakt kon worden. Gelukkig kregen we te horen dat dat geen probleem zou zijn. En ja hoor, een van mijn toekomstige schoonzusjes vroeg mij ‘are you saying yes to the dress?’ en daar heb ik dus ja op geantwoord! Hihi!

Uiteindelijk hebben we de rok en sjaal al mee naar huis kunnen nemen en de top wordt op dit moment vermaakt. Oh, en we hebben ook al prachtige sieraden gevonden! Natuurlijk ga ik dit allemaal nog niet laten zien op mijn blog tot na de bruiloft, maar zelf kijk ik af en toe even in de kast en dan kijk ik meteen uit naar het moment dat ik het allemaal mag gaan dragen!

Foto 2: links en rechts

 Categorieën: My Life, Trouwen14 reacties op “Hindoestaanse trouwjurk shoppen”

  June 27, 2015

  Wat leuk om te lezen! Volgens mij kijk jij ook er veel programma`s over trouwjurken/TLC!
  Liefs


  MySimplySpecial
  June 27th, 2015


  Ik heb een jaar geleden een periode lang wel veel afleveringen van Say Yes To The Dress gekeken inderdaad, maar sinds ik verloofd ben heb ik dat eigenlijk nauwelijks gedaan.


  irene niec

  June 27, 2015

  Wat mooi allemaal, prachtig.  June 27, 2015

  Wat leuk! Ik ben onwijs benieuwd naar de jurk, maar wat ik aan de foto’s al kan zien zal ie vast prachtig zijn!  June 27, 2015

  Ik zie mij er zelf niet in, maar ik vind het prachtige jurken!


  MySimplySpecial
  June 29th, 2015


  Hihi, dat had ik ook hoor! Ik begin er langzaam een beetje aan te wennen.  June 27, 2015

  Wauw, wat een prachtige jurken! Ik vind dat schap met al die jurken er zo vrolijk en mooi uitzien! Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke jurk!  June 28, 2015

  Jaaaa wauw, echt prachtig!


  Stephanie

  June 28, 2015

  Prachtig verhaal. Zo herkenbaar! !!
  Ben benieuwd.
  Geniet van elke keer de kast open doen!  July 8, 2015

  wat leuk! zo’n sari is zo mooi! leuk dat je al zo snel geslaagd was. vorig jaar was ik uitgenodigd voor een Hindoestaanse bruiloft en toen droeg ik ook een sari. voelde me net een prinses hahaha.


  Erginia Brown

  July 29, 2017

  waar heb je de jurk gekocht


  Swaraswatie s Basant

  May 7, 2018

  Ik ga ook trouwen. Met de rode jurk als op de foto


  Lizzy

  October 16, 2019

  Hoi!

  Wat leuk dat je zo goed geslaagd bent voor een trouwjurk! Mag ik je vragen om mij misschien 2 of 3 winkels te noemen waar ik deze jurken kan shoppen? Ik lees in je bericht al dat ik in Den Haag moet zijn, maar een winkel zou wel helpen

  Alvast dank!

  Gr. Melissa


  MySimplySpecial
  October 16th, 2019


  Ik weet zo snel even geen namen, maar aan de Paul Krugerlaan zitten heel veel winkels met dit soort kleding. Helpt dat een beetje?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie