Kaasfondue met kruiden - My Simply Special
24/12/2015

Kaasfondue

Kaasfondue, ik ben er gek op! Nu is Romano juist geen fan, dus eigenlijk eet ik het maar zelden. Toen ik pas een weekendje alleen thuis was leek me dat een mooi moment om gewoon eens kaasfondue voor één persoon te maken. Waarom ook niet? 

Kaasfondue

Je kan kaasfondue met wijn maken, maar als je dat niet ziet zitten kan je ook voor bouillon gaan. Aangezien ik niet zo veel zin had om in mijn eentje een fles open te trekken ben ik voor die laatste optie gegaan. In elk geval heb je voor twee personen het volgende nodig:

 • 300 gram kaas
 • 1/2 blokje tuinkruidenbouillon
 • 175 ml water
 • 1/2 tl maïzena
 • peper en (Italiaanse) kruiden naar smaak
 • brood en andere hapjes om in de kaasfondue te dippen

Ga je toch liever voor wijn? Vervang het water en het bouillonblokje dan voor 175 ml witte wijn. De kaas kan je naar wens invullen. Het is in elk geval het lekkerst om voor een mix van kazen te gaan en Emmentaler en Gruyère zijn dan de populairste opties. Ik had die niet in huis (en was te lui om naar de AH te rijden), dus ik ben voor een combinatie van jong belegen kaas en Grana Padano gegaan.

Kaasfondue

Eigenlijk is kaasfondue maken niet zo ingewikkeld:

 • Rasp je kazen indien nodig.
 • Giet het water in een pan, voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
 • Voeg nu beetje bij beetje de kaas toe en blijf goed roeren.
 • Meng de maïzena met een theelepeltje water en voeg dit papje toe aan je kaasmengsel.
 • Roer alles goed door en laat het mengsel nog een paar minuten doorkoken.
 • Voeg kruiden naar smaak toe.

Kaasfondue

Persoonlijk eet ik kaasfondue het liefst met stukjes witbrood, maar ook cherrytomaatjes bevallen me goed. Verder kan je er natuurlijk groentes naar smaak in dopen (eventueel eerst even koken), en ook stukjes aardappel en gehaktballetjes schijnen lekker te zijn. (Al heb ik dat eerlijk gezegd nog niet geprobeerd.) Oh, en je kan er natuurlijk een lekkere salade bij eten.

Kaasfondue

Wat eten jullie het liefst bij kaasfondue? Categorieën: Food, Living2 reacties op “Kaasfondue met kruiden”

  December 24, 2015

  Leuk! Ik heb dit nog nooit gedaan, maar het klinkt heerlijk! Fijne kerst


  Froukje

  January 3, 2016

  Nooit bij stilgestaan dat je kaasfondue ook voor één persoon kunt maken. Een goed idee! Ga ik ook eens doen. Je hebt van die kleine flesjes wijn. Die kun je hier goed voor gebruiken.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie