Kaneeltruffels - My Simply Special
11/07/2013

Kaneeltruffels

Jaren geleden ging ik een keer met vriendinnen de film Chocolat kijken. Een heerlijke film over, je raadt het al, chocola! Een van de vriendinnen waar ik de film mee keek had ook allemaal lekkere bonbons gemaakt en de chocoladetruffels waren absoluut favoriet. Sindsdien maak ik ze ook af en toe en altijd zijn ze binnen de kortste keren verdwenen.

Kaneeltruffels

Voor 30 tot 35 stuks heb je 1 deciliter slagroom, 200 gram melkchocolade, 25 gram zachte boter en een paar eetlepels poedersuiker nodig. Verder nog naar smaak (een heleboel) kaneel. Ga uit van een paar theelepels, maar dat hangt er echt vanaf wat je zelf lekker vind.

Kaneeltruffels
Breek de plak chocola in stukjes en snij de blokjes daarna nog wat kleiner. Dan smelt het namelijk wat sneller.
 
Kaneeltruffels
Pak een pannetje en breng daarin de slagroom aan de kook. Zodra het kookt neem je de pan van het vuur of zet je het vuur heel erg laag.
 
Kaneeltruffels
Voeg nu de boter en chocolade toe en roer door tot alles gesmolten is. Nu is het tijd om naar smaak de kaneel toe te voegen. (Kijk uit dat je niet al de helft opsnoept tijdens het proeven!) Meng alles nog een keer goed en laat het mengsel afkoelen. Eerst even op (een onderzetter op) het aanrecht, maar daarna in de koelkast. Het beste is om het een nachtje te laten staan.
 
Kaneeltruffels
Zodra het mengsel hard is pak je twee borden. In een diep bord meng je wat poedersuiker met wat kaneel. 
 
Kaneeltruffels
Dan ga je met twee theelepels of met zo’n klein meloenlepelje bolletjes maken van het chocolademengsel. Maak elk bolletje met je vingers een beetje netjes rond en leg het in het poedersuikermengsel. Als je een paar bolletjes hebt dan beweeg je het bord heen en weer zodat de bolletjes gaan rollen.
 
Kaneeltruffels
Perfect bepoederde truffels! Leg ze nu op het andere bord en ga zo door tot het chocolademengsel op is.
 
Kaneeltruffels
Als je dat leuk of lekker vind kan je ook een deel van de bolletjes in een mengsel van cacao en kaneel rollen. Daar krijgen ze een mooi kleurtje van maar door de cacao smaken ze wel een tikkeltje bitterder. Net wat je lekker vind!
 
Kaneeltruffels
Ik maakte deze kaneeltruffels voor vaderdag en pakte ze leuk in. Een perfect cadeautje maar natuurlijk ook erg lekker om zelf op te snoepen!
 
Kaneeltruffels
Wat is jullie favoriete recept met chocola?
 
 Categorieën: Food, Living10 reacties op “Kaneeltruffels”

  July 11, 2013

  Oehhh, dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op truffels, deze variant lijkt me ook erg lekker!  July 11, 2013

  Dat ziet er echt overheerlijk uit! Ik zal dit toch echt eens moeten proberen X Anna

  http://www.fashionanna.com


  Bee Taelemans

  July 11, 2013

  oh my, lekker!  July 13, 2013

  Oh dit lijkt me lekker! EN lekker makkelijk


  Anonymous

  July 14, 2013

  Met het kijken erna ben ik al twee kilo zwaarder, lekker maar ik sla ze over.
  Haha, ja gezond zijn ze zeker niet!  July 15, 2013

  Hmm, lijkt me echt super lekker!


  Essy

  July 27, 2013

  Ik heb het recept precies gevolgd, maar ook na een nacht in de koelkast is het mengsel niet stijf genoeg. Ik kan er onmogelijk balletjes van maken Klopt de 25 gram boter wel?
  Dat is vreemd! Ik heb de hoeveelheden nog even nagekeken en het klopt echt. Wat lukt er precies niet aan het maken van de balletjes? Een andere optie is om het mengsel maar een paar uur hard te laten worden en dit dan weer een beetje op te kloppen. Je kan het dan in een spuitzak doen en er toefjes van spuiten. Doe dit op een bord met het mengsel van poedersuiker en kaneel en strooi er daarna ook nog wat van het poedersuikermengsel overheen.


  Anonymous

  August 5, 2013

  Ziet er heerlijk uit!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie