Kanten riem DIY - My Simply Special
01/11/2013

Kanten riem DIY

Jaren geleden ben ik begonnen met het maken van kleding. Het begon met barbiekleertjes en inmiddels heb ik onder andere tops, zomerjurkjes, galajurken en tassen gemaakt. Af en toe begint het ineens te kriebelen en heb ik zin om weer eens wat te maken. Een tijdje terug had ik zo’n moment en toen besloot ik een leuke, zwarte kanten riem te maken. En ja, waarom dan niet meteen ook een in het rood?

Kanten riem DIY
Vandaag zal ik jullie stap voor stap laten zien hoe ik deze riemen gemaakt heb. Het is niet heel ingewikkeld, maar het is wel handig om een naaimachine te hebben. Heb je dat niet? Zorg dan dat je in elk geval een vingerhoedje hebt, want (nep)leer is niet gemakkelijk om door heen te komen met naald en draad.
Kanten riem DIY
Voor deze DIY heb ik 8 cm breed stretch kant gebruikt, een stukje nepleer, lijm, een naaimachine en naald en draad. Ik heb 2 meter van dit kant online gekocht en ik heb een stuk afgeknipt wat precies om mijn taille heen past. Het het stukje nepleer wat ik gebruikte was ongeveer 4 cm breed en 16 cm lang. Het is belangrijk dat de lengte van het stukje leer twee keer de breedte van het stuk kant is zodat het er helemaal om heen kan.
Kanten riem DIY
De eerste stap is het omzomen van het leer. Je zou het kunnen spelden, maar dat beschadigd het materiaal. Ik heb dus een tube lijm gepakt die geschikt is voor textiel.
Kanten riem DIY
Smeer het hele stuk nepleer in met de lijm en vouw de randjes naar het midden toe. Leg er even een zwaar boek op en laat het drogen.
Kanten riem DIY
Pak ondertussen je kant, leg de uiteinden ongeveer een cm over elkaar en speld het vast.
Kanten riem DIY
Kies een grote steek en naai de twee uiteindes van het kant aan elkaar met de naaimachine. Je ziet daar later niks meer van, maar zo kan je makkelijker verder werken.
Kanten riem DIY
Leg nu het kant op het stuk leer. Zorg dat het stuk kant wat je net genaaid hebt op het midden van de leren strook ligt met de goede kant naar beneden. Zorg er ook voor dat het stuk leer met de goede kant (dus zonder naad) naar beneden ligt 
Kanten riem DIY
Vouw nu een van de uiteindes van de leren strip naar binnen en zet dit met de hand even vast met een paar steken. Zorg ervoor dat je steken niet helemaal door de leren strip heen gaan, want je wil ze aan de voorkant niet zien straks.
Kanten riem DIY
Doe nu hetzelfde met de andere kant van de leren strook. Nu is het leer helemaal om het kant heen gevouwen en zie je de naad waar de twee stukken kant aan elkaar genaaid zijn ook niet meer.
Kanten riem DIY
Stik nu met de naaimachine netjes langs de rand van de leren strip. Doe dit langs beide lange kanten. Doe dit met de goede kant naar boven, zodat je echt overal even ver vanaf de rand kan stikken.
Kanten riem DIY
Om alles netjes af te werken steek je de losse draadjes door het leer naar de achterkant/binnenkant van de riem.
Kanten riem DIY
Klaar! Zo ziet de rode versie van de riem eruit aan de voorkant… 
Kanten riem DIY
…en zo aan de achterkant. Het wat stoerdere leer zorgt voor een leuk contrast met het lievere kant. En vraag je je nu af hoe je deze riem omdoet zo zonder sluiting? Nou door het stretch kant kan je de riem gewoon over je hoofd trekken! Lekker makkelijk!
Kanten riem DIY
Maken jullie wel eens zelf een riem?Categorieën: DIY, Fashion, Outfit, To Do
Tags: ,13 reacties op “Kanten riem DIY”

  November 1, 2013

  leuk idee, I love lace!

  liefs


  Nina

  November 1, 2013

  Heel leuk gedaan! Je hebt er een volger bij  November 1, 2013

  Super leuk gedaan!  November 1, 2013

  Leuk ideetje seg!  November 1, 2013

  Leuk gedaan!  November 1, 2013

  Super tof!  November 2, 2013

  Leuk om te zien! Super duidelijke foto’s
  X  November 2, 2013

  nog nooit een riem gemaakt, maar misschien wordt dit wel de eerste hij is echt mooi gemaakt heel leuk idee!  November 2, 2013

  Echt knap gedaan van je  November 2, 2013

  Wow, wat leuk dat je dat zelf hebt gemaakt!  November 2, 2013

  Leuk gedaan!


  Janneke

  December 8, 2017

  Maak je ze ook op bestelling…?


  MySimplySpecial
  December 9th, 2017


  Hihi nee dat niet


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie