Mijn favoriete keukentools - My Simply Special
04/11/2015

Mijn favoriete keukentools

Keukentools, is dat een woord? Ach jullie snappen vast wat ik ermee bedoel toch? In deze post wil in elk geval graag laten zien welke tools en apparaten ik niet zou willen missen in onze keuken. Oké, de meeste zijn niet echt noodzakelijk, maar leuk en handig zijn ze wel. Kijken jullie mee?

Mijn favoriete keukentools

Goede messen zijn wat mij betreft wel onmisbaar in de keuken. Het onderste mes op de foto is mijn absolute favoriet en kocht ik jaren geleden bij de Hema. (Ze hebben ‘m nog steeds zie ik en hij is maar drie euro!) Verder heb ik ooit een set goede messen gespaard via een actie van BP en die gebruiken we nog steeds met plezier.

Mijn favoriete keukentools

Een recente aanwinst is deze grill van de Blokker. Ik liet ‘m al zien in een dagboekpost en sinds we ‘m in huis hebben wordt hij vaak gebruikt. Zo kan je er lekkere tosti’s mee maken, maar je kan er ook snel een stukje vlees of vis op grillen. Verder zijn de platen makkelijk te verwijderen en schoon te maken (wel belangrijk) en je kan ‘m zelfs helemaal openklappen als je aan tafel wil grillen.

Mijn favoriete keukentools

Ik vind bakken erg leuk en vaak gebruik ik Amerikaanse recepten als inspiratie. De hoeveelheden staan dan vaak aangegeven in cups en deze blauwe maatschepjes van de AH komen dan goed van pas. Eigenlijk vind ik het vaak zelfs ook makkelijker om in cups te meten in plaats van gewicht. En de rode schepjes dan? Daarmee kan je makkelijk eet- en theelepels afmeten. (Beide sets bestaan uit vier schepjes en hier is een vergelijkbare set te vinden.)

Mijn favoriete keukentools

Ken je dat, dat je eitjes wil koken maar vergeet de timer in te stellen? Oeps! Door een ‘egg timer’ bij de eieren in het water te leggen kan je gelukkig heel makkelijk zien hoe hard je eitje al is. Ook handig als je niet alle eieren even hard wil koken! (Mijn exemplaar komt bij CoolGift vandaan.)

Mijn favoriete keukentools

Over eieren gesproken, wil je echt lui doen of maar één eitje koken? Dan kan je ook een eitje koken in de magnetron. Doe een beetje water in een ‘Microwave Boiley‘, zet je ei erin en laat de magnetron het werk doen. In acht minuten (bij mijn magnetron) heb je een perfect gekookt eitje.

Mijn favoriete keukentools

Hoe fijn is het om wakker te worden met de geur van vers brood in huis? Ik vind dat in elk geval geen straf en op mijn wishlist voor mijn verjaardag stond dan ook een broodbakmachine. Uiteindelijk kreeg ik een exemplaar (Panasonic) en sindsdien zijn we er lekker mee aan het experimenteren. We hebben al fijne recepten ontdekt voor suikervrij brood en heerlijke pizzabodems en ik heb ‘m ook al gebruikt om compote te maken voor door mijn yoghurt. Multifunctioneel!

Mijn favoriete keukentools

Herkennen jullie dit ding? Het is een pottenopener! Meestal kan ik potten prima opendraaien, maar soms zit er een gemene tussen die maar niet open wil. Met deze tool kan je dan makkelijk het vacuüm uit de pot laten ontsnappen en daarna is de deksel zo open te draaien. Mijn exemplaar komt bij de Blokker vandaan, maar als je op JarKey zoekt dan vind je nog meer verkooppunten.

Mijn favoriete keukentools

Af en toe genieten Romano en ik van een glas wijn bij het eten, maar we zijn geen grote drinkers. Zo’n fles gaat dan ook nooit leeg en vaak komt het er niet van om de volgende dag weer een glas te pakken. Om ervoor te zorgen dat de wijn wel even goed blijft sluiten we zo’n open fles af met een Wine Saver van Vacu Vin. Handig!

Mijn favoriete keukentools

Mijn mixer van KitchenAid kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Tsjah, het is gewoon kwalitatief een goed apparaat dat ook nog eens fijn werkt en er leuk uitziet. Ja hier heb ik nog lang plezier van!

Welke keukentools zouden jullie niet willen missen? En wat staat er nog op jullie wishlist?

DisclaimerCategorieën: Food, Living, My Life, Persoonlijk7 reacties op “Mijn favoriete keukentools”

  November 4, 2015

  Grappig dat er een pottenopener is. Ik zet altijd een mes onder het deksel  November 4, 2015

  haha ik zet altijd de onderkant van mijn lepel tussen de deksel, werd ook als prima pottenopener.
  Ik heb pas een anderhalf jaar goede messen en dat maakt dat ik met zoveel meer plezier in de keuken sta, dat zorgt echt voor zoveel meer gemak. Verder wil ik nog graag een bamboe snijplank en een kitchenaid lijkt me ook ideaal, dan zal ik waarschijnlijk veel meer bakken!  November 4, 2015

  Mijn tip om een deksel te openen.

  Prik in het midden van het deksel met een mes een gat. Gewoon hard erin slaan zeg maar. Alle lucht gaat eruit en de deksel gaat gemakkelijk open. Haha dit doe ik al jaren zo.  November 4, 2015

  Wat heb je veel! Het enige speciale wat ik heb is een koekenpan, haha! Nou is koken ook niet mijn favoriete bezigheid..  November 4, 2015

  Ik heb 4 jaar geleden ook een broodbakmachine gekocht. Ik heb hem 2 keer gebruikt en staat nu boven in de kast! Zonde eigenlijk, want het brood was echt heerlijk. Misschien toch maar weer eens tevoorschijn halen! Zo een mixer lijkt me ook ideaal om te hebben


  Froukje

  November 9, 2015

  Ik heb de eierwekker gelijk op mijn verlanglijstje gezet. Ik hou van een zacht gekookt ei, maar omdat je nooit goed weet hoe het uitpakt, laat ik het helemaal maar zitten.  November 10, 2015

  Wauw een kitchenaid! Ik zou graag ooit een kitchenaid handmixer willen, lijkt me een kwaitatief goed apparaat.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie