Nagelriemolie DIY - My Simply Special
21/08/2013

Nagelriemolie DIY

Eerlijk? Ik verzorg mijn nagelriemen lang niet altijd zo goed als zou moeten. Tijd om daar verandering in te brengen! Het liefst koop ik een heleboel van die pennen vol met nagelriemolie of potjes Lemonly Flutter van Lush en leg ik ze overal in huis neer. Het nadeel? De prijs! Nu kreeg ik van een vriendin de tip om zelf hele goedkope nagelriemolie te maken. Dat leek me nou eens goed idee! Vandaag leg ik je stap voor stap uit hoe dat moet.

Nagelriemolie DIY

Duik je stash in spit je nagellak collectie door. Flesje bijna leeg? Nagellak ingedikt? Kleur niet meer mooi? Bingo! En hoe zit het met je lipglosjes? Bijna leeg? Ruikt niet meer goed? Staat niet mooi? Alweer bingo!

Nagelriemolie DIY

Neem de oude nagellakjes en lipglosjes mee naar de keuken en laat de verpakkingen zoveel mogelijk leeglopen. Gebruik eventueel wattenstaafjes om de lipgloss zoveel mogelijk uit te tube te verwijderen. Vul de nagellak flesjes met aceton en de lipgloss verpakking met make-up remover. Even goed schudden en lekker een nachtje laten staan.

De volgende ochtend schud je alles nog een keer en giet je de aceton/nagellak remover weg. Is de verpakking nog niet schoon? Herhaal dit dan nog een keer. Is alle nagellak/lipgloss verdwenen? Vul de verpakking dan met wat heet water en Dreft. Even laten staan, goed schudden en legen maar! Even naspoelen met water (is de buitenkant ook goed schoon?) en je kan alles te drogen leggen.

Nagelriemolie DIY

Terwijl alles ligt te drogen kan jij naar de drogist voor een flesje Amandelolie. Voor een flesje van ruim 100 ml betaal je nog geen 3 euro. Kijk dat is nog eens goedkoop!

Nagelriemolie DIY

Tijd om de flesjes/tubes te vullen met de Amandelolie. Het makkelijkst is om daar zo’n klein trechtertje voor te gebruiken. Pak er ook alvast een rol keukenpapier bij voor als je knoeit. Vul de verpakkingen niet tot de rand, want anders stroomt het over als je de de kwast/applicator er weer in steekt.

Nagelriemolie DIY

Klaar zijn je eigen flesjes nagelriemolie! Dat was makkelijk toch? Oke misschien is het een beetje een vies werkje om die nagellaktube schoon te maken, maar hé, nu heb je ook wat! Als jet het leuk vind dan kan je nu de verpakkingen nog een beetje decoreren. Ik heb ze beplakt met het leuke washi tape van de IKEA.

Nagelriemolie DIY

Oh, en vergeet natuurlijk niet om je nagelriemen regelmatig te verwennen met je zelfgemaakte nagelriemolie!

Verzorg jij je nagelriemen goed?Categorieën: Beauty, Body, DIY, To Do17 reacties op “Nagelriemolie DIY”

  August 21, 2013

  Goede tip! En leuk gedaan met die washi tape, ik houd ook zo van washi tape!  August 21, 2013

  Het is dus toch gelukt om de lipgloss tube schoon te krijgen? Zo handig!


  Margot // MySimplySpecial
  August 21st, 2013


  Haha ja! Het nagellakflesje was alleen wel makkelijker schoon te krijgen.


  sweetdreams91

  August 21, 2013

  Oh, dat is een handige tip! En heel fijn omdat het zo low budget is, dan maakt dingen meteen een stuk leuker.  August 21, 2013

  Handige tip;)x


  Anonymous

  August 21, 2013

  Je kunt ook een combi maken van verschillende oliën zoals bv.amandel met jojoba en/of argan en dan samen met een drupje etherische citroenolie (wel de goede, niet de goedkope geurkwaliteit), citroenolie zorgt er ook voor dat je nagelverkleuringen verdwijnen net zoals de citroen in lemony flutter van Lush dat doet.Overigens gebruik ik gewoon een fles van Trind nagelbalsem voor dit soort dingen…zijn een stuk makkelijker schoon te maken hahaha


  Margot // MySimplySpecial
  August 21st, 2013


  Wat een goede tips, dankjewel!  August 21, 2013

  Goede tips, en super goedkoop!! Misschien binnenkort ook ngo eens proberen

  ♥ Saskia  August 21, 2013

  Wat een leuke diy!  August 21, 2013

  handig!  August 21, 2013

  Leuke DIY en goede tips! Leuke blog heb je ook!  August 21, 2013

  thanks for the tip  August 22, 2013

  Oooh, dit heb ik echt nodig! Mijn nagelriemen zijn echt één groot drama. Bedankt voor deze leuke DIY!  August 22, 2013

  Leuk DIY! Ik zou mijn nagelriemen ook eens beter moeten verzorgen!  August 22, 2013

  Wat een handige DIY!
  Ik doe nooit wat aan mijn nagelriemen omdat ik geen zin, en geld, heb om te kopen, ik ga denk ik dit maar eens uitproberen!  August 22, 2013

  Heel handig artikel x  August 23, 2013

  Toffe tip, ga ik morgen uitproberen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie