Onze bruiloft: Unplugged - My Simply Special
19/12/2015

Onze bruiloft: Unplugged

Iedereen is tegenwoordig steeds druk in de weer met z’n telefoon en maakt overal foto’s van. Ja ook ik maak me daar regelmatig schuldig aan en ik probeer er nog wel op te letten. (Al ‘moet’ ik voor m’n dagboekpost natuurlijk wel foto’s maken toch?) Als je op Pinterest naar foto’s van bruiloften gaat kijken kom je regelmatig de term ‘unplugged’ tegen. Dat vind ik nou een goed idee!

Onze bruiloft: Unplugged

De term unplugged spreekt redelijk voor zich, maar het idee is dus dat telefoons en tablets uitgezet worden, of op z’n minst in de tas/zak blijven. Ik vind dit vooral interessant als ik aan de ceremonie denk. Dat is natuurlijk een heel speciaal moment dat je wil delen met de mensen die het belangrijkst voor je zijn. En ja, dan wil je wel graag dat ze er helemaal bij zijn.

Onze bruiloft: Unplugged

Naast het feit dat telefoons afleiden, staan ze ook nog eens niet zo mooi op de foto. Als je gaat trouwen loopt er immers een professionele fotograaf rond die alles vast probeert te leggen en zo’n situatie als op de foto hierboven is toch zonde? En dat is nog niet eens het ergste, want er kunnen ook situaties ontstaan waarbij een gast ineens voor de neus van de fotograaf gaat staan om een foto te maken en dan is de professionele foto mislukt. Dat is zonde!
 Onze bruiloft: Unplugged

Mocht je een unplugged bruiloft interessant vinden dan kan je overwegen of je dit van je gasten wil vragen tijdens de hele dag, of bijvoorbeeld alleen tijdens de ceremonie. Persoonlijk lijkt het me iets te veel gevraagd om de hele dag telefoons te ‘verbieden’ maar ik wil zeker onze gasten vragen om ze tijdens de ceremonie uit te laten. Ik ben benieuwd wat ze daarvan gaan vinden!  

Onze bruiloft: Unplugged

Tegenwoordig maakt niet iedereen alleen overal foto’s van, maar ze belanden ook heel snel op social media. Bij een bruiloft komt het vaak voor dat je daggasten en avondgasten hebt. Wil je dat je avondgasten overdag al foto’s van je bruiloft tegengekomen zijn op Facebook? Dat zou ik zelf toch minder leuk vinden, terwijl ik er minder moeite mee zou hebben als er ’s avonds foto’s online gezet zouden worden

Onze bruiloft: Unplugged

Over het online zetten van foto’s gesproken, je kan juist ook overwegen je gasten te vragen dit te doen. En ja, dan maakt een leuke hashtag het weer makkelijker om achteraf alle foto’s te kunnen verzamelen.

Onze bruiloft: Unplugged

Waar je allemaal niet over na kan denken hè? Keuzes keuzes keuzes! Zelf denk ik dat ik het het leukste zou vinden als er tijdens de ceremonie helemaal geen telefoons gebruikt worden. De rest van de middag en tijdens het eten zou ik er minder problemen mee hebben, maar dan zonder dat de foto’s online gedeeld worden. Voor ‘s avonds zou ik een hashtag juist wel weer grappig vinden. Hmm, nu eens kijken wat Romano ervan denkt en hoe we onze mooie plannen precies gaan delen met onze gasten.

Onze bruiloft: Unplugged

Wat vinden jullie van een unplugged bruiloft en welke keuzes zouden jullie maken?

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Categorieën: My Life, Trouwen6 reacties op “Onze bruiloft: Unplugged”
  Lisan

  December 19, 2015

  ik had hier nog nooit over nagedacht maar ik ben helemaal voor een telefoon-vrije ceremonie! Denk dat iedereen daar wel begrip voor moet hebben.  December 20, 2015

  Heel herkenbaar dit!
  Wij gaan in juni trouwen en willen ook geen telefoons
  zichtbaar op de foto’s. Alleen wij twijfelen wel om te vragen ze gedurende de gehele dag uit beeld te houden.  December 21, 2015

  ik zou dat ook niet willen inderdaad snap ik en ook geen foto’s op facebook plaatsen, ik wil dan wel de eerste zijn die dat doet!  February 23, 2016

  Ik ben trouwfotograaf en raad al mijn bruidsparen een unplugged ceremonie aan. Ongeveer 9 van de 10 mensen vind dat gelukkig een goed idee


  Christa

  February 1, 2017

  Wij willen ook graag een ‘unplugged’ ceremonie, dus leuk om te lezen dat jullie dat ook gedaan hebben. Ik ben benieuwd hoe jullie gasten het uiteindelijk ontvangen hebben? Vonden mensen het vervelend/jammer om zelf geen foto’s te mogen maken of heb je er niemand over gehoord?


  MySimplySpecial
  February 2nd, 2017


  Ik heb er eigenlijk niemand over gehoord en iedereen was gewoon echt aanwezig bij de ceremonie. Ik denk dat de meeste mensen het niet erg vinden en ook heel goed begrijpen, dus ik zou het zeker doen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie