Organiseer je accessoires - My Simply Special
24/01/2014

Organiseer je accessoires

Eerder deze week liet ik al zien hoe ik tegenwoordig mijn stash opgeborgen heb. Netjes toch? Niet alleen mijn stash heeft een handig plekje gekregen, ook mijn accessoires heb ik netjes opgeborgen. In deze post laat ik jullie zien hoe ik dat gedaan heb en wat andere handige opties zijn.

Organiseer je accessoires

Laat ik met mijn sieraden beginnen. Voorheen zaten al mijn sieraden in een leuk klein sieradenkistje. Prima, niks mis mee. Maar! Het paste niet meer goed en alles ging doorelkaar heen schuiven. Geen wereldprobleem natuurlijk, maar nu ik alles netjes in deze mooie displays heb geplaatst ziet het er toch wel een heel stuk netter uit.

Organiseer je accessoires
Heb je nou geen la vrij om dit soort verdelers in te plaatsen? Kijk dan eens naar een mooie spiegel met daarin ruimte voor al je sieraden. Twee vliegen in een klap, en alles is mooi overzichtelijk opgeborgen. Dit soort spiegels vind je onder andere op otto.nl en bij Xenos.

 

Organiseer je accessoires

Heb je net als ik een paar mooie displays maar hou je ruimte over in je la? Koop dan een groot stuk vilt, knip het in stukken even breed als je la en rol ze zo strak mogelijk op. Leg de rolletjes naast elkaar en voilá! Je eigen ringen organiser!

Organiseer je accessoires

Ik ben gek op mooie tassen (wie niet?) maar het zijn best onhandige dingen om netjes op te bergen. Als je ze echt netjes wil houden is het namelijk handig om ze op te hangen. Zet je ze altijd neer? Dan zakken ze in elkaar en verliezen ze hun vorm. Zonde!

In een smalle kast heb ik mijn eigen kleine tassendisplay gemaakt. Tegen de achterwand zijn rails geplaatst waar je steunen in kan haken voor planken. Een deel van die planken heb ik laten liggen, maar een deel heb ik vervangen door stokken. Hier kunnen mijn tassen namelijk mooi aan hangen. Heb je meer ruimte? Dan kan je de tassen direct over die steunen hangen. Vergeet dan alleen niet om er wat isolatieschuim omheen te schuiven zodat de scherpe randen van het metaal je mooie tassen niet beschadigen.

Organiseer je accessoires
Heb je geen ruimte voor zo’n soort systeem? Hang dan een speciale kapstok (zoals deze van OTTO) voor tassen aan de binnenkant van een deur. Zo blijven je tassen ook mooi en kan je makkelijk de tas vinden die perfect bij je outfit van die dag past.

 

Organiseer je accessoires
Haha oeps! Ik heb best wel veel sjaals. Cirkel sjaals, warme sjaals, zomer sjaals, sjaals met print, sjaals zonder print en ga zo maar door. Je kan ze natuurlijk gewoon in een la storten, maar dat is super onhandig. Ik gebruik op dit moment een fijne verdeler van Ikea waar ik al mijn sjaals netjes in kan opbergen. 
 
Organiseer je accessoires

Wat ik vroeger gebruikte was een hangend schoenenrek waarbij ik in elk vak een of meerder sjaals stopte. Werkt perfect en je kan zo’n rek direct naast je jassen hangen zodat je er snel bij kan als je de deur uit gaat.

Organiseer je accessoires

 

Heb je nou geen la en ook geen ruimte aan de kapstok? Zoek dan een plekje waar je kleine ladekastjes neer kan zetten. Sorteer je sjaals op kleur, warmte of vorm en je kan alles makkelijk terugvinden.

 

Organiseer je accessoires
Goed, als laatste wil ik jullie nog laten zien hoe je riemen op kan bergen. Zelf gebruik ik een verdeler van ebay met allemaal kleine vakjes. Ik heb namelijk best wel wat hele kleine riempjes. 

 

Organiseer je accessoires

Wat ik ook fijn vind werken is om de riemen in groepjes te verdelen. Brede tailleriemen bij elkaar, felgekleurde riemen bij elkaar, nette riemen bij elkaar, je begrijpt vast wat ik bedoel. In dat geval is een verdeler met grotere vakken handiger of ga voor een aantal exact dezelfde (transparante) dozen die je netjes bij elkaar in een la of op een plank kan plaatsen. Zo ziet het er netjes uit!

Hoe bergen julie je accessoires op?

Bron: foto’s 3, 6, 8, 9 en 11

 Categorieën: Living, Organiseren4 reacties op “Organiseer je accessoires”

  January 26, 2014

  Wat een mooie opbergmogelijkheden. Bij mij ligt het gewoon in m’n kast en m’n sieraden zitten in een toilettasje. x  January 26, 2014

  Leuk, maar waar sommige mensen al die ruimte weghalen om dingen zo op te bergen is me vaak een raadsel.  January 26, 2014

  Ziet er mooi overzichtelijk uit!


  Petra

  January 27, 2014

  Handig ingedeeld hoor! Wat heb je veel ruimte, jullie moeten groot wonen. Leuk om zoveel van je eigen spullen te zien


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie