Organiseer je browser - My Simply Special
04/05/2016

Organiseer je browser

Als je vaak op internet zit kom je regelmatig dingen tegen die je wil bewaren. Maar hoe doe je dat nou op een handige manier, zonder dat je browser een grote chaos wordt? vandaag deel ik een paar simpele tips die ik zelf graag toepas. Wie weet hebben jullie er iets aan!

Organiseer je browser

Bladwijzers

Dat je websites op kan slaan wist je vast al, maar hoe zorg je ervoor dat je die ene site makkelijk terug kan vinden? De handigste manier om orde te scheppen in je bladwijzers (of bookmarks) is om mappen aan te maken en je sites daarover te verdelen. Om het nog overzichtelijker te maken kan je ook nog submappen toevoegen. Oh, en vergeet ook niet de naam van de site even aan te passen naar iets dat jij weer goed kan herkennen! 

Zijn er sites die je echt veel gebruikt? Dan kan het handig zijn om die niet in mapjes te zetten, maar ze direct in je bladwijzerbalk te laten staan. Zo kan er nog wat sneller bij! Het nadeel van veel sites in je bladwijzerbalk is alleen wel dat hij snel helemaal vol staat. De oplossing? Verwijder de naam! Zo blijft alleen het logo van de site te zien en dat Facebook-icoontje herken je wel toch?

Organiseer je browser

Bloglovin

Vroeger had ik een enorme hoeveelheid blogs in mijn bladwijzers staan. Bijna elke dag bezocht ik ze allemaal om te kijken of er iets nieuws geplaatst was. Natuurlijk is dat een mogelijkheid, maar gelukkig is er tegenwoordig een handigere optie: Bloglovin. Hier zie je in één oogopslag wat er geplaatst is op jouw favoriete blogs. Ik gebruik het inmiddels al jaren en zou niet meer zonder willen! Maak in een paar stappen een account aan, zoek je favoriete blogs en klik op volgen. Zo simpel is het! (My Simply Special is natuurlijk ook te volgen op Bloglovin.)

In Bloglovin kan je trouwens ook weer groepen aanmaken die je zelf in kan delen. Zet je absolute favoriete blogs bijvoorbeeld bij elkaar in een mapje zodat je die even snel kan bekijken als je niet zo veel tijd hebt. Of deel je blogs in op onderwerp. Alles kan!

Organiseer je browser

Pocket

Bloglovin heeft de optie om blogs op te slaan die je wil bewaren voor een ander moment. Maar wat doe je met andere handige informatie die je online tegenkomt? Je kan die pagina’s natuurlijk in je bladwijzers zetten (netjes in mapjes bijvoorbeeld), maar je kan ook gebruik maken van Pocket. Als je een account aanmaakt en een widget in je browser installeert kan je met daarna met één klik een site of pagina opslaan om later te bekijken. Maak eventueel tags aan om alles wat je later wil lezen netjes te organiseren. (En ja, je kan die tags ook meteen toekennen als je iets opslaat.) Handig!

Hebben jullie nog handige tips voor het organiseren van je browser?Categorieën: Living, Organiseren
Tags:Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie