Organiseer je keuken - My Simply Special
16/09/2015

Organiseer je keuken

Romano is bij ons degene die meestal kookt, maar toch duik ik ook vaak de keuken in. Voor een lekkere lunch, het bakken van het een of het ander of het maken van gezonde snacks. Ik vind dat erg leuk, maar vind het helemaal fijn als ik alle tools en ingrediënten makkelijk kan pakken. Ja het klinkt misschien suf, maar ik kan echt genieten van een opgeruimde keuken! 

Organiseer je keuken

Elke keuken is anders en iedereen heeft een andere hoeveelheid lades en kastjes. In deze post ga ik laten zien hoe ik de spullen in onze keuken netjes opgeborgen heb en ik zal tips geven die jullie hopelijk kunnen vertalen naar jullie eigen situatie.

Organiseer je keuken

De een vindt het heerlijk als er lekker veel items op het aanrecht staan, de ander houdt het het liefst zo leeg mogelijk. Zelf vind ik het leuk als er hier en daar wat staat, maar door er groepjes van te maken hou ik genoeg werkruimte over en wordt het niet de druk. Een dienblad is bijvoorbeeld perfect voor het verzamelen van flessen, kruiden en een pot met spatels. Kookboeken kan je op een stapel leggen of zet ze bijvoorbeeld bij elkaar in een mandje.

Organiseer je keuken

De afwasborstel en een doekje zijn handig om bij de hand te hebben en natuurlijk kan je ze achter de gootsteen op het aanrecht leggen. Een andere optie is om een bakje met zuignappen aan de binnenkant van de wasbak op te hangen. Zo heb je alles bij de hand, maar valt het minder op. Deze kocht ik bij de Xenos.

Organiseer je keuken

Organiseer je keuken

Organiseer je keuken

Ondiepe lades zijn perfect voor bestek en andere tools. Het vinden van passende ladeverdelers kan een uitdaging zijn, maar ze zijn ideaal om alles netjes te organiseren. De bakjes die ik gebruik staan allemaal los en zo kan je alles naar wens indelen. Ze komen trouwens bij de Xenos vandaan. (Ze worden nu niet meer verkocht, maar Hema verkoopt iets vergelijkbaars.) Zelf vind ik het fijn om de verschillende soorten scherpe messen ook in dit soort bakjes neer te leggen, maar je kan ze ook aan een magneetstrip aan de muur hangen of een fijn messenblok kopen om op je aanrecht neer te zetten.

Organiseer je keuken

Ik heb altijd een flink collectie voorraadbakjes in huis. Ze zijn handig om restjes in te bewaren, eten in mee te nemen en om je keuken te organiseren. Zo gebruik ik een paar hele grote in de koelkast om de verschillende soorten kaas bij elkaar te verzamelen of om fruit in te bewaren. Om deze la een beetje netjes te houden is het handig om alle deksels bij elkaar in een mandje of bakje te zetten.

Organiseer je keuken

Kijk, hier heb ik ook twee voorraadbakjes gebruikt voor de uien en bouillonblokjes. We hebben een hele verzameling kruiden en om te voorkomen dat die potjes door de hele lade gaan zwerven heb ik ze bij elkaar op een oud dienblad geplaatst. Het is soms even zoeken naar wat je kan gebruiken om lades handig in te delen, maar dit soort items helpen wel echt. Aan de rechterkant zie je trouwens verschillende rollen liggen, maar die zou je ook heel goed rechtop in een mandje kunnen plaatsen en bijvoorbeeld onder de gootsteen neer kunnen zetten.

Organiseer je keuken

Naast dienbladen en voorraadbakjes gebruik ik ook gewone mandjes voor het organiseren van onze lades hoor!

Organiseer je keuken

Heb je trouwens een hoge plank waar je maar net bij kan? Door er mandjes neer te zetten waar je je vingers in kan haken kan je die ruimte toch goed gebruiken. Je hoeft dan maar net bij de plank te kunnen om de mandjes naar je toe te trekken.

Organiseer je keuken

Potten blijven handig voor het bewaren van etenswaren. Persoonlijk vind ik het het fijnst als ze transparant zijn, zodat je meteen kan zien wat er in zit.

Organiseer je keuken

Kan je toch niet in de potten kijken? Plak er dan labels op!

Organiseer je keuken

Het liefst zou ik pasta, rijst en noedels ook in mooie potten bewaren, maar meestal hebben we zoveel verschillende soorten in huis dat ik dan vrij veel potten nodig zou hebben. Mijn alternatief? Ziplock zakjes! Je kan ze makkelijk vullen, ze (her)sluiten goed en ze nemen weinig ruimte in. Zo heb je geen last meer van verpakkingen die onhandig openscheuren en pasta die door de hele keuken ligt.

Organiseer je keuken

Vinden jullie een nette keuken ook zo fijn?

DisclaimerCategorieën: Living, Organiseren10 reacties op “Organiseer je keuken”

  September 16, 2015

  Dit ziet er zo mooi uit! Ik moet onze keuken binnenkort ook eens even onder handen nemen.
  Liefs  September 16, 2015

  Een nette opgeruimde keuken is altijd een goed begin. Zeker in een keuken moet je de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk benutten. Heel netje georganiseerd, je mag fier zijn op je keuken. Echt een plaatje.  September 16, 2015

  Netjes hoor! Als ik ooit een keuken met ruimte hebben ga ik ook beter organiseren, helaas is het nu behelpen.


  Tatjana

  September 16, 2015

  Oh. De tip voor de ziplock zakjes met pasta ga ik overnemen. Hier liggen ook her en der verschillende open verpakkingen die onhandig doorschemeren. Dankje!  September 16, 2015

  Wat een goed artikel, leuk om te zien hoe iemand anders alles in de keuken opbergt.


  Ikram

  September 16, 2015

  Waw wat mooi georganiseerd allemaal Heerlijk dan weet je met een blik wat je nog aan moet komen en wat je in huis hebt ;D  September 17, 2015

  Zo handig al die tips, ga ze zeker onthouden voor als ik op mijzelf ga wonen. Ook erg leuk om te lezen!  September 24, 2015

  Heel fijne tips! Ik moet dringend de keuken bij ons eens onder handen nemen…


  Froukje

  September 25, 2015

  Wat een hoop slimme ideeën. Prachtig georganiseerd


  christiane

  January 25, 2016

  Goede ideeên ik ga verhuizen naar een nieuwe keuken dus ik ga wel tips gebruiken oa die van de zipzakjes voor pasta.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie