Organiseer je schoenen - My Simply Special
29/07/2016

Organiseer je schoenen

Hoeveel paar schoenen hebben jullie? Ik heb op dit moment achttien paar en dan reken ik mijn slippers mee, maar mijn sport- en dansschoenen niet. Sommige schoenen draag ik heel vaak, andere zijn meer bedoeld voor speciale gelegenheden. Maargoed, hoe berg je die schoenen nou handig op? Vandaag deel ik wat tips en ideeën met jullie!

Organiseer je schoenen

Op dit moment hebben wij in de hal een ingebouwde kast met verstelbare planken. Wat mij betreft is dat ook de meest ideale manier om schoenen en laarzen op te bergen. Door schoenen te sorteren op hoogte kan je de planken lekker dicht op elkaar zetten. Zo passen er al snel veel schoenen in een kast die niet eens heel groot hoeft te zijn. Toen ik nog in Delft woonde had ik niet een speciale schoenenkast, maar wel een berghok met verstelbare planken aan de muur. Dat is iets minder mooi, maar net zo praktisch!

Organiseer je schoenen

Heb je niet zo’n ingebouwde kast of een berghok? Je kan ook heel goed een boekenkast gebruiken om je schoenen in te zetten, zolang hij maar verstelbare planken heeft.

Organiseer je schoenen

Het staat het mooist als je je schoenen netjes naast elkaar neer kan zetten. Als je daar nou toch te weinig ruimte voor hebt kan je ook steeds een schoen omdraaien. Dat scheelt meer ruimte dan je verwacht!

Organiseer je schoenen

Dit soort kastjes kennen jullie vast wel! Ik moet zeggen dat ik er zelf nog nooit een gehad heb, maar doordat er hele ondiepe exemplaren te vinden zijn, zijn ze heel geschikt voor een smalle gang. Het enige nadeel is dat er niet in elke variant evenveel schoenen passen, dus je moet goed kijken welke je kiest. Bij Otto kwam ik er in elk geval een heleboel tegen.

Organiseer je schoenen

Ik vertelde net al dat ik verstelbare wandplanken gebruikt heb om mijn schoenen op te bergen, maar je kan natuurlijk ook voor een speciaal schoenenrek gaan. Dit Algot systeem van Ikea is heel flexibel en lekker ondiep. Het nadeel? Laarzen passen er niet in, dus die zou je eronder of ergens anders moeten plaatsen.

Organiseer je schoenen

Wil je de ruimte in huis optimaal benutten? Dan kan je er ook voor kiezen om deuren te gebruiken voor het ophangen van spullen. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je heel slim nog een heleboel schoenen kwijt kan.

Organiseer je schoenen

Natuurlijk is het fijn om in één oogopslag al je schoenen te kunnen zien, maar als je veel slippers en sandaaltjes hebt zou je ze ook in een doos of mand kunnen stoppen. Of zo’n ladekastje! 

Organiseer je schoenen

Wil je schoenen echt netjes houden of voor langere tijd wegzetten? Je kan ze in dozen stoppen en die ergens in een kast zetten. Om alles wel snel terug te kunnen vinden is het wel handig om op de voorkant van de doos te schrijven wat er in zit. Of plak er een foto op!

Organiseer je schoenen

Hoeveel schoenen hebben jullie? En hoe organiseren jullie ze? Ik ben heel benieuwd!

Bron: foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Geschreven-RCategorieën: Living, Organiseren
Tags:3 reacties op “Organiseer je schoenen”

  July 29, 2016

  Die traptree lades zijn handig zeg! Ik heb niet echt veel schoenen, maar voor andere rommel lijken ze mij perfect  July 29, 2016

  Handige tips! Ik heb ongeveer zo’n 60 paar schoenen, in elk geval tot volgend weekend, want dat ga ik er wat verkopen op de vlooienmarkt in het dorp. Of ze gaan weer gewoon mee naar huis . Ik heb een slaapkamer omgetoverd tot een soort inloopkast en daar zitten 2 muurkasten in, waar ik het merendeel van mijn schoenen in heb staan. De sneakers die ik het meeste draag staan op een los rekje in die kamer.


  MySimplySpecial
  August 1st, 2016


  Wat heerlijk dat je zo’n inloopkast hebt! En succes met verkopen alvast


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie