Post Pregnancy Tag - My Simply Special
20/12/2017

Post Pregnancy Tag

Inmiddels is het ruim vijf maanden geleden dat ik beviel van Liam, bijna vier weken voor mijn uitgerekende datum. Het leek me daarom leuk om de ‘post pregnancy tag’ in te vullen. Er gaan meerdere versies rond op internet, maar ik selecteerde de leukste vragen voor jullie. Lees meer over het missen van mijn buik, hoe ik terugkijk op de bevalling en hoe het verlopen is met de zwangerschapskilo’s.

Baby update #2: De kraamweek

Hoe oud is je kindje nu?

Vijf maanden en acht dagen alweer! Waar zit de pauzeknop?

Zwangerschapsupdate #20: Zwangerschapsshoot

Na hoeveel tijd miste je je buik?

Bijna meteen! Voor ik zwanger werd, kon ik me maar moeilijk voorstellen dat je die buik kon missen, maar zo, wat moest ik wennen. Misschien werd het ook wel versterkt doordat ik te vroeg beviel en de zwangerschap nog niet echt zat was. Oh, en mijn buik was niet mega groot. Ik kon (met wat aanpassingen) nog steeds dingen oppakken van de vloer en mijn eigen teennagels lakken. Maar ja, dat leven in mijn buik vond ik zo bijzonder en na de bevalling voelde dat toch wel erg leeg en eenzaam. Ik heb echt een soort van heimwee gehad en ben er ook wel een beetje verdrietig door geweest (hormonen!), ondanks dat ik natuurlijk ontzettend gelukkig was met ons mooie mannetje. Langzamerhand verdween dat gevoel wel en inmiddels kan ik nog maar moeilijk terughalen hoe het precies voelde om zo’n kleintje in je buik te voelen bewegen.

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Eerder met verlof gaan! Nu braken mijn vliezen op maandagavond (met 35 weken en 5 dagen), terwijl ik dinsdag nog mijn laatste werkdag zou hebben. Natuurlijk plan je dat zelf in als je voor jezelf werkt, maar ik had nog wel even wat rust willen hebben voor de bevalling begon.

Dagboek: Borstvoeding

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Zeker, ik vond het heel erg bijzonder om mee te maken. Oké, de misselijkheid en duizeligheid de eerste periode en de bekkeninstabiliteit wil ik best overslaan. Toch vond ik het allemaal heel goed te doen en heb ik er vooral van genoten.

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap? 

Ik denk dat dat sushi is geweest en daarna een lekker medium biefstukje en een broodje rosbief. Yum! 

Zwangerschapsupdate #21: De bevalling

Hoe kijk je terug op je bevalling?

Eigenlijk heel goed. Door mijn te vroeg gebroken vliezen hebben we wel een paar dagen onzekerheid gehad over wat er nou zou gebeuren, maar vervelend was dat niet. En de bevalling zelf heeft met zeven uur niet extreem lang geduurd. Ik heb het zonder pijnbestrijding kunnen doen, er zijn geen ingrepen nodig geweest, het persen duurde ook niet heel lang (al voelde dat op dat moment wel zo) en Liam heeft het allemaal heel goed doorstaan. Een bevalling volgens het boekje en volgens de verloskundige hadden ze het eigenlijk moeten filmen voor educatieve doeleinden. Uhm, liever niet! Maar wel grappig om te horen natuurlijk.

Van te voren was ik al van plan om in het ziekenhuis te gaan bevallen en door de gebroken vliezen mocht ik meteen die kant opkomen zodra de weeën echt begonnen. Daar ben ik achteraf wel blij mee, want dat was een stuk comfortabeler dan wanneer ik nog in de auto had moeten stappen met zoveel centimeter ontsluiting.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Ik zou voor beide tekenen voor een eventuele volgende keer. Al ben ik wel heel benieuwd hoe lang een volgende bevalling zou gaan duren, aangezien die meestal sneller gaat. 

Zwangerschapsupdate #21: De bevalling

Nog last van kwaaltjes?

Vermoeidheid natuurlijk en ik ben wat verstrooider denk ik, of zo voelt het in elk geval. Maar dat kan ook best komen doordat je met een baby ineens aan nog veel meer dingen moet denken. Ook de bekkeninstabiliteit is nog niet 100% verdwenen, maar dat gaat de goede kant op.

Zwangerschapskilo’s?

Ik was een kilo of veertien aangekomen als ik me niet vergis en een paar maanden na de bevalling zat ik weer op mijn oude gewicht. Mijn bekken was toen wel nog wat breder, waardoor broeken nog niet pasten. Gelukkig herstelde dat daarna ook vanzelf. Inmiddels ben ik zelfs wat lichter dan voor mijn zwangerschap en in mijn geval is dat ook weer niet handig. Ik word dan gewoon te licht en moet heel erg mijn best doen om genoeg te eten. Zeker in combinatie met borstvoeding, een kleine die me druk bezig houdt en alles rondom ons nieuwe huis. Vooral de tussendoortjes schieten er vaak bij in.

Baby update #4: Newborn shoot

Genietmomentjes?

Borstvoeding geven, knuffelen, begroet worden door een lachend mannetje ‘s ochtends, zien hoe Liam steeds weer nieuwe dingen kan, Romano met Liam zien lachen en spelen en zo kan ik nog wel even doorgaan!

De grootste verandering?

Tsja, er verandert heel veel! Waar ik het meest aan moest wennen is dat zo’n kleintje heel erg bepalend is voor wanneer je dingen kan doen en hoeveel je gedaan krijgt op een dag. Helemaal logisch natuurlijk, maar ik hou van plannen en me productief voelen en dat heb ik echt los moeten leren laten.

DIY: Speendoekje

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Ik zou zo snel niks weten. We zijn vrij selectief geweest met inkopen doen, met het idee dat we na de bevalling wel dingen konden kopen als we iets zouden missen. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik wel van die schattige speendoekjes, maar die liggen ongebruikt in de kast aangezien Liam geen speen wil hebben. Ach, daar kan ik mee leven!

Hoe kijken jullie terug op je bevalling(en)?Categorieën: My Life, Zwanger1 reactie op “Post Pregnancy Tag”
    Lisan

    December 21, 2017

    Leuk om te lezen. Wat een kleintje was het vlak na de geboorte, dat vergeet je zo snel weer!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie