Zelf hummus maken - My Simply Special
20/06/2014

Zelf hummus maken

Vorige zomer at ik op een vrijgezellenfeestje voor het eerst hummus en sindsdien haal ik af en toe een bakje in huis. Vooral op brood vind ik het erg lekker, of ik gebruik het als dip voor wortel, komkommer of andere groenten. Eigenlijk zijn die bakjes alleen best wel duur, dus ik besloot eens te kijken of ik het niet net zo makkelijk zelf kon maken. En wat blijkt? Het is supersimpel!

Zelf hummus maken

Voor 1 grote kom heb je maar een paar ingrediënten nodig :
 • 1 blik kikkererwten van 400g
 • scheut olijfolie
 • 1 eetlepel tahin (gewoon te koop bij de AH)
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel chilivlokken, of 1 theelepel cayennepeper (zoals in de meeste recepten)
 • 2 teentjes knoflook
 • een halve limoen
 • zout en peper naar smaak 
Zelf hummus maken
Ik durf dit eigenlijk geen recept te noemen, want hummus maken is echt heel simpel. Pak een keukenmachine (of een blender of staafmixer) en doe de kikkererwten en 2/3e van het sap in de kan/kom/bak. Voeg de olijfolie, tahin, de kruiden en gepelde teentjes knoflook toe. (In de meeste recepten staat dat er cayennepeper in de hummus hoort, maar omdat ik dat niet in huis had gebruikte ik chilivlokken.)
 
Zelf hummus maken
Knijp de halve limoen uit boven de ingrediënten en mixen maar! Is het mengsel helemaal mooi glad? Dan is je hummus goed. Even proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen en je bent klaar! Kijk, dat is toch makkelijk?
 
Zelf hummus maken
Hoe eten jullie hummus het liefst?
 
 Categorieën: Food, Living6 reacties op “Zelf hummus maken”

  June 20, 2014

  Oeh lijkt me lekker! En goed te doen. Mooie foto’s heb je gemaakt X


  MySimplySpecial
  June 22nd, 2014


  Dankjewel!  June 20, 2014

  Ziet er heerlijk uit!  June 21, 2014

  Hmmm heerlijk ik ben gek op Humus!


  Florentine

  June 21, 2014

  Wowww lijkt me héérlijk! Ik ga het zéker een keer maken, en wát een prachtige foto’s heb jij trouwens gemaakt!!!! X Liefs  June 22, 2014

  Bedankt voor dit recept. Lekker om pita’s in te dippen.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie