Zo maak je water drinken leuker - My Simply Special
27/01/2017

Zo maak je water drinken leuker

Bij ons in de koelkast kom je bijna nooit frisdrank of fruitsapjes tegen. Wat we dan drinken? Water! En dan het liefst lichtbruisend water. Dat drink ik heel makkelijk weg en het is nog gezond ook. Als ik een keer wil variëren maak ik zelf heel makkelijk en snel water met een smaakje. En over zelf maken gesproken, tegenwoordig maken we zelf bruisend water! Ik ga vertellen hoe en ik deel wat leuke variatietips!

Zo maak je water drinken leuker

Zelf bruiswater maken

Al jaren halen we elke keer flessen bruisend water bij de supermarkt. Een heel gesleep want die dingen zijn groot en zwaar. Plus ze nemen veel ruimte in want je hebt altijd een hele voorraad volle én lege flessen in huis. En die lege flessen moet je vervolgens weer terugbrengen. Natuurlijk, het is te doen, maar het kan makkelijker en veel milieuvriendelijker.

Ik krijg heel veel persberichten en zo heel af en toe zit er iets tussen dat me echt aanspreekt en goed bij mij past. Zo ontving ik een tijd terug een bericht over SodaStream, een apparaat waarmee je kraanwater om kan toveren tot bruiswater. Dat wilde ik wel proberen!

Zo maak je water drinken leuker

Er zijn meerdere uitvoeringen verkrijgbaar van de SodaStream en inmiddels hebben we nu een aantal weken de ‘Power’ variant in huis en ik zou niet anders meer willen. Je vult namelijk een fles met kraanwater en die klik je in het apparaat. Dan kies je hoe bruisend het water moet worden en je wacht een paar seconden. Klaar! Als ik een nadeel zou moeten noemen dan is het dat je er alleen speciale flessen voor kan gebruiken, maar dat is zo opgelost. Wij hebben namelijk al snel een setje met extra flessen gekocht. Als er dan een fles leeg is maken we direct nieuw bruiswater dus zo hebben we altijd bruisend water koud staan in de koelkast. Ideaal!

Nog even praktisch:

 • Verkrijgbaar bij onder andere Bol.com
 • Hier kan je zien hoe het apparaat werkt. 
 • Het apparaat werkt met behulp van CO2 cilinders die je inruilt als je nieuwe gaat halen.

Zo maak je water drinken leuker

Variëren met smaakjes

Je hoort het al, ik ben oprecht heel enthousiast. Het leuke van water is natuurlijk dat het lekker goedkoop en gezond is, maar ook dat je er mee kan variëren. Ik giet regelmatig een fles bubbelwater over in een mooie kan en hier doe ik dingen bij om het een smaakje te geven. Zo blijven mijn SodaStream flessen lekker schoon.

Zo maak je water drinken leuker

Wat ik er dan in doe? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wat takjes munt
 • Een paar takjes rozemarijn
 • Plakjes komkommer
 • Partjes citroen, limoen of sinaasappel
 • Wat rode vruchten (gewoon uit de diepvries, dat is goedkoper en kan je altijd in de vriezer hebben liggen)

Dit zijn een paar simpele voorbeelden die wel erg lekker zijn. Plus het staat ook nog eens leuk als er bijvoorbeeld mensen komen eten en je een water op tafel wil zetten. Natuurlijk kan je nog veel meer smaakjes bedenken door te experimenteren met combinaties. Wat dacht je van munt met limoen? Of munt en aardbei? Of probeer nieuwe dingen als basilicum, kaneelstokjes of gember. Ik ben vooral heel benieuwd hoe water met kaneelsmaak gaat bevallen, dus dat ga ik snel eens testen.

Zo maak je water drinken leuker

Ik hou van dit soort ideeën die makkelijk toe te passen zijn en die iets simpels als water omtoveren tot iets leuks. Welke smaak zouden jullie wel willen proberen?Categorieën: Body, Food, Health, Living5 reacties op “Zo maak je water drinken leuker”

  January 27, 2017

  Het ziet er ook gelijk zo leuk uit! thanks for sharing  January 27, 2017

  Leuk artikel en mooie foto’s! Ik moet ook echt meer water gaan drinken!


  MySimplySpecial
  January 27th, 2017


  Dankjewel, dat is leuk om te horen!


  Myrthe

  January 31, 2017

  Wij hebben ook een sodastreamer en vinden het ook echt een aanwinst! Nu hoeven we nooit meer met flessen te zeulen :).


  Regina Cocco

  January 31, 2017

  Handig!
  Ik drink veelste weinig water, misschien is dit DE manier voor mij om meer water te gaan drinken.
  Thanks voor de tip. Ik ga ernaar kijken


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie