Zo pak ik mijn toilettas slim in - My Simply Special
26/06/2017

Zo pak ik mijn toilettas slim in

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, moet je goed opletten hoe je je koffer inpakt. Vlieg je met alleen handbagage? Dan mag je niet te veel vloeistoffen meenemen. Check je een koffer in? Die mag weer niet te zwaar zijn. De makkelijkste manier om ruimte en gewicht te besparen is door je toilettas slim in te pakken. Nou ja, voor mij geldt dat in elk geval, want thuis gebruik ik graag een heleboel verschillende toiletspullen. Vandaag deel ik mijn tips voor het inpakken van je toilettas.

Zo pak ik mijn toilettas slim in

Wat wil je meenemen?

Ik begin meestal met het bekijken van wat ik allemaal mee moet nemen. In principe heb ik mijn inpaklijsten altijd in de app ‘Packing List Lite’ staan. Voor elke nieuwe reis maak ik dan snel een nieuwe lijst aan op basis van een eerdere vakantie. Die loop ik na en edit ik afhankelijk van de bestemming. Zo is iets tegen muggen lang niet altijd nodig.

Hoeveel heb je nodig?

Er zijn producten waar ik graag veel van mee neem zoals zonnebrand. Dat is lang niet altijd het geval, maar als ik twee weken naar de zon ga, wil ik zeker voldoende bij me hebben. Die gaan dus zo mijn toilettas in. Verder heb ik meestal een hele rij producten waar je echt niet veel van gebruikt in een paar weken tijd. Thuis maak je toch ook niet een hele pot dagcrème op in die periode? Daar kunnen we dus een hoop ruimte en gewicht besparen!

Zo pak ik mijn toilettas slim in

Overgieten maar!

Bij winkels als Hema, Etos, Action, Xenos en Kruidvat kan je verschillende soorten lege reisverpakkingen kopen. (En bij Muji ook, maar dat zit helaas niet in Nederland.) Sprayflesjes, pompflesjes, potjes in verschillende maten, etc. Ik heb hier altijd een collectie van in huis en alle producten waar ik maar een beetje van nodig heb, giet of schep ik dus over. Voor shampoo gebruik ik een vrij groot flesje, terwijl ik voor mijn gezichtsverzorging kleine potjes of pompflesjes kies. Het voordeel hiervan is ook dat je producten in verpakkingen zitten die in je handbagage mee mogen. Dit is natuurlijk handig als je met alleen handbagage reist, maar ook als je een paar producten mee het vliegtuig in wil nemen voor een lange reis.

Handige labels

Goed, nu heb je een hoop ruimte en gewicht bespaard, maar hoe zorg je er nou voor dat je op vakantie nog wel weet wat er in welke verpakking zit? Met labels! Ik heb zelf een labelprinter die hier heel handig voor is, maar je kan ook bijvoorbeeld washitape gebruiken en daar zelf opschrijven wat er in zit. Alleen de flesjes die mee gaan onder de douche, label ik meestal niet. Van die paar kan ik best onthouden wat wat is.

Zo pak ik mijn toilettas slim in

Haal mini’s in huis

Sommige producten kan je niet zelf overgieten in een andere verpakking. Haarlak, droogshampoo en deodorant bijvoorbeeld. Gelukkig verkopen de meeste drogisterijen ook mini-verpakkingen van deze producten, dus die zijn zeker handig om in huis te halen. Verder kan je ook kleine verpakkingen met vochtige doekjes vinden en zijn parfumtesters ideaal voor op vakantie.

De uitzonderingen

Soms heb ik nog een paar producten die ik toch graag in zijn geheel meenemen. Oogcrème bijvoorbeeld, want dat zit toch al in een heel klein potje. Of mijn deo als ik langer dan een paar dagen op vakantie ga. Ik kan namelijk geen mini vinden van mijn favoriete versie. Oh, en soms kies ik ervoor om een bepaalde douchegel mee te nemen. Vaak hebben ze dat wel in hotels, maar soms vind ik het leuk om een geur te kunnen associëren met een vakantie.

Zo pak ik mijn toilettas slim in

Nog meer tips

 • Stop wattenstaafjes niet los in je toilettas, maar liever in een doosje of zakje. Dit voorkomt dat ze enorm pluizig worden en niet fijn meer werken.
 • Koop transparante toilettassen in verschillende maten. Hier kan je je toiletspullen instoppen die je in je handbagage mee wil nemen.
 • Ik heb dun haar en kan dus best een paar weken doen met een kleine haarborstel. Bij The Body Shop kocht ik daarom een mini-variant van mijn reguliere borstel. Dat scheelt toch weer!

Hebben jullie nog slimme tips voor het inpakken van je toilettas?Categorieën: Beauty, Body, To Do, Travel3 reacties op “Zo pak ik mijn toilettas slim in”

  June 26, 2017

  Ik ben ook helemaal fan van de mini’s als ik op vakantie ga! Of ik koop van die kleinere flacons en giet het over. Dat is ook heel handig.


  Wendy (B)

  June 28, 2017

  Grappig: ik doe het ook al op die manier


  T. Huisman

  May 10, 2019

  Erg handig kant en klaar verpakt in kleinere flesjes neemt minder ruimte in beslag in de koffer dan die grotere flacons van 200 of 250 milliliter. . .


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie