Zwangerschapskleding, mijn favorieten - My Simply Special
28/08/2017

Zwangerschapskleding, mijn favorieten

Zwangerschapskleding, de een heeft het al in het eerste trimester nodig, de ander kan het wat langer uitstellen. Ik had al snel wat broeken nodig en hoewel ik niet heel veel kleding gekocht heb, kan ik wel een lijstje maken met mijn favorieten. Wat vond ik echt onmisbaar? Ik vertel het in deze post!

Zwangerschapskleding, mijn favorieten

Broeken

Niet lang na de twaalf-weken echo kocht ik eindelijk een paar zwangerschapsbroeken. Mijn normale broeken gingen al een tijdje niet echt meer dicht, dus het was hoog tijd. Mijn absolute favoriet is de blauwe broek die je hier op de foto ziet. Hij is super stretchy en blijft dus echt de hele zwangerschap comfortabel. Verder kan ik je ook aanraden om een zwarte broek te kopen, want die kan je aan als je wat netter gekleed moet. En voor de zomer was ik erg blij met mijn zwangerschaps-shorts. Al mijn broeken zijn trouwens van het merk Mamalicious, want dit merk werkt met lengtematen. Dat is wel zo handig als je wat langere benen hebt.

Comfy

Voor luie zondagen, ‘s avonds op de bank en die dagen dat je buik toch wat gevoeliger is, is het fijn om een lekkere comfy broek in huis te hebben. Ik kocht een heel fijne en zachte bij de H&M. Verder is een badjas erg handig. Mijn dikke badjassen konden nog wel aan met een dikke buik, maar voor de zomer kocht ik bij Primark een goedkoop en dun badjasje. Gewoon een maatje groter pakken en je kan er even mee vooruit.

Zwangerschapskleding, mijn favorieten

Shirts

Mijn bovenkleding kon ik nog wat langer aan dan mijn broeken, maar op een gegeven moment werd bijna alles toch te kort en te strak. Niet zo charmant. Tijdens de Mama Mazzel Dagen van Prénatal kocht ik een paar t-shirts, via Zalando bestelde ik twee tops en van Noppies kreek ik een tanktop. Ik had uiteindelijk niet heel veel keus (ik wilde niet te veel geld uitgeven aan zwangerschapskleding), maar door deze items te combineren met vestjes en jasjes uit je normale garderobe kom je een heel eind.

Lingerie

Tsjah, ook op dit gebied had ik vrij snel nieuwe dingen nodig. Wat betreft bh’s werd ik snel fan van voorgevormde bh’s zonder beugel. Die zitten mooi, maar een stuk comfortabeler en je hebt hier normale varianten van en natuurlijk de voedingsbh’s. Ik kon hiervoor goed slagen bij de H&M. Verder was ik erg blij met de twee zachte voedingsbh’s van Lascana, want die zijn heerlijk zacht en fijn voor ‘s avonds. Verder vond ik mijn zwangerschapspanty van Noppies echt een uitkomst.

Zwangerschapskleding, mijn favorieten

Jurken

Yes, jurken! Normaal gesproken trek ik die niet zo vaak uit de kast, maar tijdens de zwangerschap vond ik ze echt een uitkomst. Geen strakke delen die in je buik duwen en naar de wc gaan is een stuk makkelijker. Ja, ook daar ga je over nadenken als je 100 keer per dag moet. Hihi! Ik was in elk geval erg blij met mijn twee maxi-jurken en de paar korte jurkjes die ik verzamelde. Je kan speciale zwangerschapsexemplaren kopen, maar je kan ook stretchy jurkjes zoeken en daar een maatje groter van proberen.

Riempjes

Riempjes vallen misschien niet echt onder de noemer zwangerschapskleding, maar ik vond ze wel onmisbaar. Ik vond mijn buik heel leuk en om te zorgen dat hij mooi uitkwam, vond ik riempjes ideaal. Niet alle shirts en jurkjes zitten namelijk helemaal strak en door een riempje te dragen geef je je lichaam weer wat meer vorm.

Wat waren jullie favoriete kledingstukken tijdens de zwangerschap?


2 reacties op “Zwangerschapskleding, mijn favorieten”
  Christine

  August 28, 2017

  Ik had één jurkje dat me erg lekker zat en leuk stond dus die waste ik soms meerdere keren per week, daar woonde ik praktisch in! Verder maakte ik een kanten vestje voor de bruiloft van mijn broer waarop ik ook getuige was en droeg ik praktisch alles van mijn zus af die dozen vol had staan.. we waren samen zwanger en konden daar onze garderobe allebei uit samen stellen, kun je na gaan.. en voor nette gelegenheden heb ik uiteindelijk een jurkje gekocht (blijft toch het leukst om je buik in te zien) en een vestje voor een feest in knalrood. Absoluut niet mijn kleur maar dat was de themakleur! Na de zwangerschap stond dat als eerste op marktplaats


  sebastiaan

  February 27, 2020

  hoi wat mooie outfits. en wat ben j mooie zwanger.
  ik ben een transgender man en ik ben voor de eerste keer 18 weken zwanger.
  ik draag zelf liefste jurkjes + bijpassende leggings of panty,s tijdens de zwangerscahp.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie