Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20 (+vlog) - My Simply Special
12/04/2017

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

Als we uitgaan van de ‘standaard’ 40 weken ben gewoon alweer halverwege mijn zwangerschap. Dat is een gek idee! Ineens komt half augustus snel dichterbij, dus het is tijd om echt aan de slag te gaan met alle voorbereidingen. Het is natuurlijk wel leuk als we er straks een beetje klaar voor zijn. Deze weken zaten in elk geval vol bijzondere momenten en daar vertel ik alles over in de post. Oh, en natuurlijk deel ik weer een nieuwe vlog met jullie.

Vlog

In deze vlog is het eindelijk tijd voor de 20-wekenecho en neem ik jullie mee tijdens het shoppen. (Inclusief shoplog!)

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

19 weken zwanger

Het is inmiddels bijna tijd voor de 20-wekenecho! Dit is echt een medische echo waarbij een baby aan alle kanten bekeken wordt en je te weten komt of alles goed aan het ontwikkelen is. Ik merk dat ik er naar uit kijk om te weten of alles in orde is met ons kleintje, maar dat ik me er ook wel rustig bij voel. Ik denk dat het wel goed zit! Waar ik wel onrustig van word is de informatieavond over bevallen van het ziekenhuis. Dit is de tweede keer dat we naar zoiets gaan, aangezien we twee ziekenhuizen willen vergelijken. Ze vertellen op zich niet heel veel nieuwe dingen, maar delen wel cijfers over hoeveel bevallingen eindigen in een keizersnede of waarbij een tang of vacuümpomp gebruikt moet worden. Daar schrik ik toch een beetje van geloof ik, want ik loop daarna twee dagen rond met een naar gevoel bij de bevalling, terwijl ik er juist zo ontspannen in stond. Jammer! Toevallig had ik wel al een boek gekocht over hypnobirthing dus daar probeer ik regelmatig een stukje in te lezen. Ik ben een beetje bang dat dat wat te ‘zweverig’ voor mij gaat zijn, maar ik hoor er zoveel positieve verhalen over dat ik er toch meer over wil weten. Voor zover ik nu weet gaan ze er bij hypnobirthing vanuit dat je lichaam gemaakt is om kinderen op de wereld te zetten en dat je daar helemaal geen hulp of onderzoeken bij nodig zou moeten hebben. Soms gaan ze hier iets te ver in naar mijn smaak, maar het is een mooie tegenhanger voor de presentatie die ik in het ziekenhuis kreeg.

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

En verder…

 • Als ik gewoon rechtop sta en naar beneden kijk, zie ik mijn voeten bijna niet meer. Dat is gek.
 • Ik ontvang een leuk pakketje namens Kruidvat van een PR-bureau met daarin verzorgingsproducten, twee leuke rompertjes en een setje sokjes. Over die sokjes had ik gelezen dat ze favoriet zijn bij veel ouders omdat ze zo goed blijven zitten, dus die stonden al op mijn lijstje om te kopen. Ik ben benieuwd!
 • Voor het eerst sinds december ga ik weer dansen. Het is een feestje dat lekker vroeg begint (in plaats van rond middernacht) en ik doe het rustig aan, maar wat is het fijn om weer op de dansvloer te staan.
 • Natuurlijk heb ik dagen dat het wat minder goed gaat, maar over het algemeen voel ik me steeds beter. Als ik misselijk ben is dat vooral ‘s avonds en het helpt dat ik echt probeer te luisteren naar mijn lichaam. En als dat op zaterdagavond betekent dat ik om 9 uur naar bed moet? Tsjah, er zijn ergere dingen dan met een boek in bed kruipen, toch?
 • De zoektocht naar een nieuwe auto gaat verder en we weten eindelijk wat we willen. Nu nog een goed exemplaar vinden.
 • Romano mag zelf de doptone proberen van één van zijn zusjes. Ons kleintje wil niet meewerken dus de juiste positie om de hartkleppen te kunnen horen is lastig te vinden, maar hij kan wel snel de navelstreng vinden. Die geeft een soort zoevend geluid door het bloed dat er doorheen stroomt.

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

20 weken zwanger

Yes, eindelijk is het tijd voor de belangrijke 20-wekenecho en alles is in orde. Het is vooral een efficiënte echo waarbij heel veel nagekeken wordt. Af en toe vragen wij wel wat, maar verder is het vooral afwachten en meekijken (ook al is het voor ons regelmatig lastig om te begrijpen waar we naar zitten te kijken). Uiteindelijk krijgen we te horen dat ons kleintje helemaal goedgekeurd is, dat hij ongeveer 350 gram weegt en 1 dagje voorloopt op de groei. Gelukkig!

Om 8 uur ‘s ochtends staan we weer buiten en gaan we terug naar huis. Romano heeft nog even voor hij naar zijn werk moet, dus we bestellen meteen het ledikantje met matrasje, de commode en de box. We hadden afgesproken om dat te doen na een goede echo en het is dus zover! Nu alleen nog wachten tot het geleverd wordt, want een van de items blijkt niet op voorraad te zijn. Jammer!

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

En verder…

 • De Mama Mazzel dagen bij Prénatal zijn aan de gang en daar heb ik op gewacht. Samen met mijn moeder ga ik shoppen en verzamelen we een groot deel van spullen die we nodig hebben voor de baby. Ook koop ik wat kleertjes voor de kleine en wat zomerkleding voor mezelf. Met een volle kar komen we aan bij de kassa en daarna genieten we van een lekkere lunch in het zonnetje. 
 • Op 1 april zijn Romano en ik 5 jaar samen en die dag wordt extra bijzonder omdat we een naam kiezen. Of nou ja, in elk geval een voorlopige naam die we gaan uitproberen. Kijken of we er net zo enthousiast over blijven. En dat is niet alles, want ons kleintje zien we voor het eerst vanaf de buitenkant bewegen en vlak daarna voelt Romano hem ook. 
 • We halen de logeerkamer leeg zodat we aan de slag kunnen met de babykamer.
 • Ik kan ons kleintje nu steeds vaker vanaf de buitenkant voelen, maar vooral als ik ‘s avonds plat in bed ga liggen. Zal je net zien dat Romano dan al slaapt.

Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20

Zijn er baby of zwangerschap gerelateerde onderwerpen waarover jullie graag een post zouden willen lezen? Let me know!Categorieën: My Life, Zwanger3 reacties op “Zwangerschapsupdate #10: Week 19 & 20 (+vlog)”
  tatjana

  April 12, 2017

  Het is zo gek anders in Nederland als bij ons in België… Wij gaan naar een gyneacoloog en je gaat gewoon bevallen in het ziekenhuis waar hij bijhoort. Klaar. Thuisbevallingen gebeuren hier ook wel. Maar zelden. Kortom, eigenlijk hoeven wij er niet over na te denken en dat is wel net zo gemakkelijk. Ook de babyspullen die wij willen hebben zette we op een lijst in een babywinkel en daar kiezen de mensen een cadeautje vanaf als ze de baby komen bezoeken. Tja. De kamer staat thuis al wel klaar. Maar verder bijna niets…


  MySimplySpecial
  April 12th, 2017


  Grappig dat er zulke verschillen zitten tussen landen die naast elkaar liggen hè?  April 12, 2017

  Shoppen en dingen kopen voor je kindje lijkt me echt super leuk! Gewoon al uitkijken om het allemaal te gebruiken! Leuk om te horen dat het allemaal goed gaat


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie