Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24 (+vlog) - My Simply Special
10/05/2017

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

Yes, we hebben eindelijk echt een begin gemaakt met de babykamer! Oké, ik weet dat we nog genoeg tijd hebben, maar ik wilde gewoon graag beginnen. De basis staat inmiddels en nu kan ik me op de decoraties en andere details gaan richten. Zo leuk! In deze zwangerschapsupdate vertel ik weer wat ik beleefde, toen ik 23 en 24 weken zwanger was en ik deel een nieuwe vlog met jullie. (Inclusief beelden van Barcelona!)

Vlog

In deze vlog neem ik jullie meer naar een open dag van een PR-bureau, deel ik beelden van een weekendje Barcelona en laat ik zien hoe we bezig zijn met de babykamer! (Een deel van de beelden van Barcelona zijn gemaakt door een vriendin.)

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

23 weken zwanger

Een app vertelt ons dat onze baby nu ongeveer 29 centimeter groot is en zo’n 500 gram weegt. Ik ben heel benieuwd of dat een beetje overeenkomt met de werkelijkheid, maar het geeft in elk geval een aardig idee. Op woensdag, de dag dat ik precies 23 weken zwanger ben, staat Babypark voor de deur met de meubels. De mannen sjouwen alles naar binnen en voor ik het weet staat er een commode, ledikantje, box en matras in de gang. Nou ja, nog in dozen natuurlijk, maar toch. Mijn handen jeuken om er meteen mee aan de slag te gaan, maar ik blijf er braaf vanaf. Veel te zwaar voor mij en ik moet aan het werk.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

Op vrijdagochtend sta ik vroeg op en vlieg ik met twee vriendinnen naar Barcelona. We slapen daar 4 nachten en verkennen in een aantal dagen rustig aan de stad. Nou ja, ondanks dat we rustig aan doen, lopen we toch een kilometer of 14 per dag. Ik was van te voren heel benieuwd hoe dat zou gaan, maar eigenlijk valt het me alles mee. Ja, ik heb twee keer dat ik ‘s avonds echt wel pijn heb als we teruglopen naar het appartement en één keer heb ik aan het eind van de dag hulp nodig met mijn schoenen. Ach, als dat alles is. We genieten in elk geval ontzettend van ons meidenweekend en het is leuk dat mijn vriendinnen de baby allebei een keer kunnen voelen. In dit weekend gebeurt het ook voor het eerst dat ik ons kleintje door mijn kleren heen kan voelen bewegen en soms kan ik ineens heel duidelijk voelen waar hij precies ligt. Bijzonder hoor!

Op dinsdagavond landen we weer in Nederland en Romano haalde ons heel lief op. Als we thuis zijn moet ik eerst de trap op en zodra ik boven ben snap ik waarom. In de babykamer staat het ledikantje! Romano heeft ‘m als verrassing voor me opgezet. (Inclusief ballonnen om te voorkomen dat Nala erin springt!)

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

En verder…

 • Romano krijgt van zijn werk een schattig setje cadeautjes voor de baby.
 • Ik mis mijn voedingskussen wel tijdens de nachten in Barcelona. Ik haal wat kussens van de bank als alternatief. Minder handig, maar het helpt!
 • Dat Mango ook kinder- en babykleding verkoopt, wist ik helemaal niet! Ik ontdek het in Barcelona en neem een truitje mee.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

24 weken zwanger

Op woensdag, de dag nadat ik terugkwam uit Barcelona, ben ik 24 weken zwanger. Ik denk dat ik een verlate reactie heb op de kilometers die we in Barcelona gelopen hebben, want mijn lichaam is er wel even goed klaar mee. Ik ben moe en heb meer last van mijn buik dan normaal. Ik was er al vanuit gegaan dat zoiets kon gebeuren, dus ik doe rustig aan de dagen erna. Thuis werken en mijn lichaam een beetje rust geven.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

Op vrijdag aan het eind van de middag gaan Romano en ik aan de slag in de babykamer. Samen zetten we de commode in elkaar en meteen daarna doen we de box ook. Een beetje vroeg misschien, maar ach, waarom niet? De dagen erna rommel ik steeds een beetje in de babykamer. Ik zet wat spullen op de commode, zoek de kleertjes uit die we tot nu toe hebben en maak het bedje op. Nou ja, voor ik het bedje opmaak, schilder ik eerst nog de bovenkant van de lattenbodem. Hetzelfde doe ik met de box. Ze zijn allebei wit, maar die bodems zijn van boven dus niet wit, omdat daar toch matrasjes en kleedjes op komen te liggen. Een leuk idee natuurlijk, maar ik blijf die randjes zien. Ik heb nog wel wat witte verf staan, dus binnen no-time is dat probleem opgelost.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

Bij het uitzoeken van de kleertjes zie ik dat we nog niet zo veel hebben. Op één rompertje na hebben we zelfs helemaal niks in maat 50. Ik heb me ingehouden met kleding shoppen, maar ik kan het niet laten om nu wel een bestelling bij H&M te plaatsen.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

En verder…

 • Ik kan het niet laten om tussen het werken door af en toe even in de babykamer te kijken.
 • Nu kan ik beginnen met het gezellig maken van de kamer! We gaan nog wel verhuizen, dus het is maar tijdelijk, maar ik kan het toch niet laten. Ik wil ook gewoon van deze voorbereidingen kunnen genieten.
 • Ik voel een hoop gerommel in mijn buik. Ons kleintje wordt steeds drukker en sterker!
 • Voor mij voelt mijn buik ook al behoorlijk groot aan, maar op foto’s valt het nog best mee.

Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24

Zijn jullie al vroeg met de babykamer begonnen?Categorieën: My Life, Zwanger3 reacties op “Zwangerschapsupdate #12: Week 23 & 24 (+vlog)”

  May 10, 2017

  Wij waren bij beide kinderen superlaat met de babykamer. Heeft er vooral mee te maken dat ik beide zwangerschappen heb moeten overgeven en dus vrijwel de hele periode ziek was, maar ook dat de baby toch op onze kamer kwam te slapen. Het kamertje was dus niet heel erg belangrijk.

  Ik had wel binnen no time na de twintig weken echo de uitzet bij elkaar. En als je iets niet hebt, dan is dat heel snel gehaald in de kraamweek, de winkels zijn iedere dag open. Geniet van het getrappel, dat mis ik nog het meest!


  MySimplySpecial
  May 10th, 2017


  Oei, dat klinkt niet fijn! En inderdaad, als je iets mist heb je het snel genoeg in huis tegenwoordig.  May 11, 2017

  Wat fijn dat het nog steeds allemaal goed gaat met je zwangerschap!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie