Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog) - My Simply Special
20/07/2017

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

Het einde van mijn zwangerschap begint gewoon al echt in zicht te komen! Ik ben ontzettend benieuwd wanneer ons kleintje geboren gaat worden, al hoop ik natuurlijk dat hij voorlopig nog even braaf blijft zitten. In deze update vertel ik weer wat ik meemaakte in de weken dat ik 33 en 34 weken zwanger was.

Vlog

In deze vlog ga ik naar twee bruiloften, werk ik aan een babynestje en laat ik zien hoe mijn buik beweegt als ons kleintje wakker is.

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

33 weken zwanger

Ik weet nog dat vrienden ons vertelden wanneer ze zouden gaan trouwen en dat ik toen al bedacht dat ik dan redelijk ver in mijn zwangerschap zou zijn. Ik was heel benieuwd hoe ik dat ging doen, maar uiteindelijk viel het echt heel erg mee! Mijn buik is gelukkig niet heel groot en over het algemeen voel ik me goed. Ja, het was een lange dag en ik ben daarna twee dagen heel erg moe geweest, maar ik ben er wel van begin tot eind bij geweest en ik heb zelfs nog op de dansvloer gestaan. Dat voelt gek trouwens! Mijn buikspieren reageren natuurlijk minder goed en mijn lichaam reageert dus heel anders dan ik gewend ben. Ach, het was in elk geval erg leuk!

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

En verder…

 • Ineens is de misselijkheid weer terug. Ik bedenk dat je in deze periode de verloskundige moet bellen als je misselijk bent, dus dat doe ik maar even. Aangezien ik verder geen rare klachten heb, is er niks aan de hand. Het schijnt wel vaker voor te komen en heeft te maken met hormonen. Uiteraard…
 • Zo, ons kleintje wordt echt steeds sterker en zijn schopjes voelen soms zelfs een beetje pijnlijk aan. Nouja, pijnlijk is misschien een groot woord, maar gevoelig is het wel.
 • Voel ik een voetje? Of is dat een knietje? Ik weet het niet, maar ik voel steeds vaker kleine, harde delen in mijn buik prikken. Zo leuk!
 • Mijn buik wordt te zwaar om met mijn voedingskussen te slapen. Ik claim nu elke nacht twee extra normale kussens, waarvan ik er een onder mijn buik leg voor extra steun.
 • We installeren de Isofix basis in de auto en oefenen vast even met het autostoeltje. Wat een onwerkelijk idee dat we daar over een paar weken echt een baby hebben liggen!
 • Mijn douchekruk komt binnen. Nouja, de krukken zijn blijkbaar op en ik krijg dus een stoel. Die vind ik te groot voor onder de douche, dus ik schroef de leuning er maar gewoon af.

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

34 weken zwanger

Veel zwangeren gaan nu met verlof en dat begrijp ik wel. Ik voel me op zich heel goed, maar de dagen worden toch langzaamaan wat zwaarder. Ik werk nog gewoon, maar moet wat vaker tussendoor even gaan liggen of ‘s avonds meer rust pakken. Oh, en ik begin toch wat meer last te krijgen van bekende zwangerschapskwaaltjes als vocht vast houden (waar zijn mijn enkels gebleven?), kramp in mijn kuiten als ik ‘s ochtends wakker word en toch weer meer last van mijn bekken. Het is allemaal heel goed te doen hoor, maar ik begin te merken dat mijn uitgerekende datum in zicht komt.

Zwangerschapsupdate #18: Week 33 & 34 (+vlog)

En verder…

 • We bestellen eindelijk een babyfoon. We wilden graag een exemplaar met camera en zijn voor de simpelste van Luvion gegaan. Nu nog even het bereik testen.
 • Ik heb weer een controle bij de verloskundige en alles is in orde. Kleintje ligt nog steeds met z’n hoofdje naar beneden en is netjes ingedaald. Hij wordt nu op iets meer dan 2600 gram geschat. Als hij zo doorgroeit en ik beval met 40 weken, dan verwachten ze dat hij bij de geboorte iets meer dan 3600 gram zal wegen.
 • Ik haal 10 lege kratjes op bij de AH voor het ophogen van ons bed. Ik stapel ze netjes in een karretje en loop daarmee naar de auto en dat levert wat rare blikken op!
 • We gaan weer naar een bruiloft en ook dit keer hou ik het goed vol. Uiteindelijk liggen we om half drie in bed en ben ik daarna erg moe, maar dat heb ik graag over voor zo’n leuke dag.
 • Zijn dit voorweeën? Op dinsdag voel ik bijna de hele dag regelmatig een soort krampen die niet heel lekker aanvoelen, maar de dag erna is het weer over.
 • We beginnen met het vullen van de vriezer. Romano maakt twee schalen lasagne en daar vriezen we een groot deel van in. De komende tijd gaan we nog wat meer maaltijden dubbel koken of speciaal maken om in te vriezen. Dat lijkt me erg fijn voor de eerste periode met de kleine. Ik dacht in elk geval al aan goed gevulde soep en misschien iets van risotto.

Hebben jullie nog ideeën voor lekkere maaltijden die goed in te vriezen zijn?Categorieën: My Life, ZwangerEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie