Zwangerschapsupdate #2: Week 5 & 6 (+video) - My Simply Special
08/02/2017

Zwangerschapsupdate #2: Week 5 & 6

In week 5 is de baby zo groot als een appelzaadje en in week 6 is het meer het formaat van een erwtje. Als het goed gaat in deze weken het hartje kloppen en de baby begint een neus, ogen en oren te krijgen. Zo bijzonder dat dat allemaal kan terwijl het nog zo klein is!

Dagboek: Drukte en gezelligheid

5 weken zwanger

Als ik op zaterdag 17 december 5 weken en 2 dagen zwanger ben gaan we langs mijn vader. We kletsen een hele tijd over random onderwerpen en dan geef ik hem het cadeautje. Hij vindt het nieuws heel leuk en moet geloof ik even wennen aan het feit dat hij opa wordt! Hij vraagt al snel of als wij onze kleien leren dansen hij hem of haar mag leren skiën en windsurfen enzo. Lief!

Die avond rijden we naar Antwerpen voor een zakendiner. Dat is een lange rit die heel toch heel snel ging want we denken vast na over namen. We hebben al snel door dat we meisjesnamen makkelijker vinden. Gelukkig hebben we nog even…

Het etentje zelf is heel gezellig, maar het valt me toch best een beetje tegen hoeveel je als zwangere niet mag eten. Ik dacht altijd dat ik medium biefstuk moest gaan missen, maar er is echt nog zoveel meer dat je niet mag. Van die lekkere Italiaanse ham bijvoorbeeld, en veel vlees wordt rosé geserveerd. Oh, en zijn die garnalen eigenlijk wel verhit geweest?

Zwangerschapsupdate #2: Week 5 & 6

Op maandag 19 december moeten we even boodschappen doen en ik vraag Romano of hij mee wil naar de Prénatal, ik wil gewoon even kijken. Oké, en een knuffeltje kopen. Gewoon omdat ik dat leuk en fijn vindt. We kiezen samen voor een klein heel erg zacht knuffeltje van Happy Horse. Zo cute!

En verder…

 • ….ik voel me over het algemeen prima, maar heb ’s avonds wel last van pijnlijke borsten en kramp in mijn buik. Mijn kruik is dan mijn beste vriend.
 • …ik ben net een paar weken geleden met kunstschaatsen begonnen en ik weet niet hoe lang ik dat vol zal kunnen houden. Ik schaats dus zoveel ik kan.
 • …op woensdagavond zou ik met vrienden naar een salsafeestje gaan en hoewel ik me niet helemaal top voel besluit ik toch te gaan. Met af en toe even zitten tussendoor hou ik het prima vol.

Dagboek: Kerst is begonnen

6 weken zwanger

Ja hoor, week 6 begint meteen met misselijkheid en hoewel ze het ‘morning sickness’ noemen kan je daar dus gewoon de hele dag door last van hebben. En dat merk ik helaas. Ik moet toch nog twee dagen gewoon werken om wat deadlines te halen en zet even door. Ik merk ook dat ik juist afval in plaats van dat ik aankom en dat is voor mij niet zo handig. Ik let dus zo goed mogelijk op wat ik eet en probeer vaker wat te eten en meer binnen te krijgen. Best lastig als je je niet lekker voelt.

Op 24 december ga ik ’s ochtends kunstschaatsen en daarna trek ik net zo snel mogelijk weer een comfy outfit aan. Ik ben zo moe! Romano is een paar uur aan het gamen en ik lig bij hem op de bank wat te lezen en val een paar keer in slaap. Ik slaap normaal gesproken echt nooit overdag, hoe moe ik ook ben. Nou nu dus wel.

’s Avonds vertrekken we naar mijn vader voor een kerstdiner en ze hebben heel lief rekening gehouden met wat ik wel en niet mag eten. Tiramisu die veilig is. Yum!! We hebben het erover dat er volgend jaar, als alles goed gaat, een baby bij zal zijn. Dat is zo’n bijzonder idee!

Dagboek: Hallo 2017

Op eerste kerstdag staan Romano en ik al op tijd in de keuken om vier gerechten te maken voor vanavond. Tussendoor ga ik af en toe even zitten, maar het is goed te doen. ’s Middags vertrekken we naar Amsterdam omdat we naar een ijssculpturententoonstelling gaan. We moeten een stukje lopen en ik krijg als we er bijna zijn steken in mijn buik. Zo maf dat je lichaam zo snel verandert en alle energie zo anders gebruikt wordt, ook als je nog maar net zwanger bent.

Na de ijssculpturen (koud maar mooi) drinken we een warme chocolademelk en rijden we naar mijn moeders huis. Iedereen behalve mijn oma was al op de hoogte van mijn zwangerschap en we hebben besloten het mijn oma ook vast te vertellen. Ze wordt overgrootoma, hoe bijzonder is dat? Na het eten zoeken mijn moeder, oma en ik wat oude babyspullen uit. Ik neem wat basic beddengoed voor een wieg en ledikantje mee naar huis. Zo het begin is er! Van mijn moeder krijgen we ook nog een schattige knuffelbeer. Lief!

Dagboek: Hallo 2017

Tweede kerstdag doen we vooral heel rustig aan. Er staat een brunch op de planning met vrienden en ik mag gelukkig in bed blijven liggen tot alles klaar staat. Ik help het liefst gewoon lekker en vind het best lastig om naar mijn lichaam te luisteren en braaf te blijven liggen. De rest van de dag doen we rustig aan en ‘s avonds gaan we nog naar een verjaardag van een neefje van Romano. Dat gaat gelukkig wel oké.

Nog een week tot de eerste echo! Ik kijk er zo naar uit om bevestiging te krijgen dat alles goed gaat en dat het hartje klopt!

De dagen na kerst ben ik vrij en doe ik vooral heel weinig. Nouja, ik lig in bed of op de bank en lees alles wat los en vast zit over zwanger zijn en baby’s. Oh, en ik begin aan de lijst met spullen die we nodig hebben. Wat is er veel! En wat moeten we veel keuzes maken! Ik app regelmatig mijn moeder om te vragen hoe ze dingen deed bij mij en mijn broertje.

En verder…

 • …ik pak Pinterest erbij en bekijk babykamers bij wat webshops. Ik heb al wel een beeld van hoe het kamertje er ongeveer uit moet gaan zien.
 • Ik voel me de meeste dagen flink beroerd en hoop dat ik me snel beter ga voelen. Voor nu ben ik blij dat ik er even aan toe kan geven. Romano is lief en haalt steeds eten voor me. Toch moet ik volgende week gewoon weer aan het werk. Gaat dat wel lukken? Die vraag houdt me wel bezig en ik maak me wel een beetje zorgen. Hopelijk gaat het allemaal goed.
 • Ik begin wel steeds meer aan het idee te wennen dat we straks echt een baby zullen hebben. Zo bijzonder! (Ja, ik blijf het zeggen.)

Er is vandaag trouwens ook weer een video online gekomen op mijn YouTube kanaal. Deze video nam ik op toen ik 10,5 week zwanger was en hierin geef ik een update over de eerste weken. Een soort van korte samenvatting eigenlijk in de vorm van een video.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een beetje meegenomen te worden in dit hele zwangerschapsavontuur en als jullie vragen hebben of verzoekjes voor video’s of post, let me know!Categorieën: My Life, Zwanger3 reacties op “Zwangerschapsupdate #2: Week 5 & 6 (+video)”
  Lisan

  February 8, 2017

  Leuke video! Vervelend zeg, dat je je zo lang zo rot gevoeld hebt. Lijkt me ook ergens wel vervelend om dat aan je werkgever en collega’s uit te moeten leggen als je nog maar zo kort zwanger bent. Kan me voorstellen dat je mensen die iets verder weg staan het nieuws liever iets later vertelt. Ik kijk uit naar je volgende updates, leuk om dit proces zo met je mee te kunnen volgen!


  MySimplySpecial
  February 9th, 2017


  Ja klopt helemaal en leuk om te horen dat je deze updates leuk vindt!  February 8, 2017

  Leuke video meis, ik spreek je snel

  x


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie