Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen - My Simply Special
11/03/2019

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Jullie weten inmiddels dat we een dochter krijgen en wat onze plannen zijn voor de kinderkamers, maar wat is er verder allemaal gebeurd in de tijd dat ik 15, 16 en 17 weken zwanger was? Ik vertel jullie hoe ik me voelde, wat we in huis allemaal gedaan hebben en hoe we ervoor staan met het bedenken van namen.

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Dag werkkamer

Ik heb echt het gevoel dat het al heel lang geleden is dat ik zo’n update geschreven heb voor jullie en dat er superveel gebeurd is! Per dag vertellen wat we meegemaakt hebben, lijkt me dit keer niet zo handig, dus ik zal het dit keer verdelen in onderwerpen. Het grootste ding is denk ik dat we mijn werkplek helemaal verplaatst hebben naar zolder en dat begint inmiddels een aardig plekje te worden. Er moeten nog wat planken enzo opgehangen worden, maar ik heb er al een paar keer zitten werken. Mijn oude bureau hebben we ook vlot kunnen verkopen, dus dat was fijn.

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Aan de slag

In de lege ruimte konden we starten met het maken van Liams nieuwe slaapkamer. We hebben zelf een nieuw bed voor hem gebouwd en twee muren deels geschilderd. Ook hebben we een kledingkast en opbergbakken voor speelgoed neergezet. Het begin is er en het is prachtig om te zien hoe enthousiast Liam is. We zijn ook maar meteen begonnen hem ‘s avonds op zijn nieuwe bed een boekje voor te lezen en een fles te geven, zodat hij vast een beetje kan wennen.

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Namen kiezen

Toen ik precies 16 weken zwanger was, hadden we een extra echo zodat we achter het geslacht van ons kindje konden komen. Gelukkig lukte dat en in deze post vertelde ik daar al uitgebreid over. Toen Romano en ik die avond in bed lagen, konden we het niet laten om meteen over namen na te denken. We pakten het lijstje er bij van toen ik zwanger was van Liam en daar staan toch wel heel leuke dingen tussen. Inmiddels hebben we het er verschillende keren over gehad en het lijkt erop dat haar roepnaam vaststaat, net als haar derde naam. Over de tweede twijfelen we nog tussen twee opties. Keuzes, keuzes!

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Minder misselijk

Hoe ik me voel wisselde gedurende deze weken behoorlijk. Er waren goede dagen, maar ik heb ook genoeg momenten gehad dat ik niet wist hoe ik de dag door moest komen. De misselijkheid is gelukkig wel steeds minder geworden, maar in ruil daarvoor begon mijn bekken al vaker op te spelen. Ik ben dan ook begonnen met een wekelijkse les ZwangerFit. Dat komt eigenlijk neer op een uurtje fitnessen onder begeleiding van een fysio. Het is met een groepje zwangeren en meiden die al bevallen zijn, maar je krijgt wel oefeningen die aansluiten op je eigen wensen en issues. Ik was benieuwd hoe het zou bevallen, maar ik vind het erg leuk en het voelt goed om te bewegen. Ook hoop ik op deze manier de bekkenpijn te beperken.

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

En verder…

 • Ik heb mijn zorgverzekering gebeld en een kraampakket aangevraagd. Wel zo handig!
 • Over pakketen gesproken, ik heb me ook aangemeld voor een paar van die gratis boxen voor zwangeren en ze ook al opgehaald. Ik zal daar binnenkort een losse post over maken.
 • Steeds minder van mijn normale kleding past. Ik draag al een tijd mijn zwangerschapsbroeken en vesten passen nog wel, maar mijn collectie passende shirts en truien wordt steeds kleiner. Mijn buik is niet extreem groot, maar alles wordt gewoon te kort.
 • Om bij kleding te blijven, ik heb al Liams oude kleding uitgezocht. Er zat niet heel veel tussen dat nog echt netjes is en geschikt voor een meisje, maar het was gek om te zien hoe klein alles is. Straks hebben we echt weer zo’n klein hummetje in ons leven!
 • Uiteraard ben ik ook begonnen met het kopen van nieuwe kleertjes. De eerste items kochten we op de Negenmaandenbeurs toen we daar onverwacht een snel rondje konden lopen en later bestelde ik ook wat mooie dingen uit de sale van Noppies. Ik ben echt nog een beetje aan het zoeken naar wat ik leuk vind aangezien ik zo aan jongenskleding gewend ben.
 • We hebben al wat cadeautjes kregen voor ‘Zusje’, zoals ik haar nu regelmatig noem. Een lief rompertje, een schattige rammelaar in de vorm van een olifant en een fijne bijtring bijvoorbeeld. De bijtring kreeg ik van Kees en Beer via Instagram en je kan tot en met 15% korting krijgen met de code SIMPLY15. (Niet gesponsord, maar ik steun graag dit soort kleine shops met leuke spullen.)
 • Ik voel ons meisje nu af en toe als ik ‘s avonds op de bank lig en heb haar ook een keer gevoeld toen ik op kantoor aan het werk was. Zo bijzonder!

Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen

Liefs,
Margot



Categorieën: My Life, Zwanger



6 reacties op “Zwangerschapsupdate #27: Klussen & shoppen”

  March 11, 2019

  Wat een super schattige bijtring zeg..


  Kees&Beer
  March 27th, 2019


  Dank! Is ook een van onze lievelings!


  Gelukjes van Maris
  March 27th, 2019


  Dat snap ik.. het is dat ik niet haak maar anders



  March 11, 2019

  Leuke blog! Wat een schattige bijtring zeg! Mijn schoonzus gaat volgende maand bevallen, dus misschien is dat ook nog een leuk kraamcadeautje voor haar. Wat leuk dat jullie de naam hebben gekozen! Dat lijkt mij altijd best lastig, omdat je kindje de rest van haar leven daarmee gaat rondlopen. Kun je misschien een keer een blog maken met jongens/meisjes namen die het (net) niet geworden zijn, maar die wel op jullie lijstjes stonden?


  MySimplySpecial
  March 12th, 2019


  Ja precies daarom vind ik namen kiezen ook best een ding! En daarom is het ook fijn om nu al een idee te hebben, dan kunnen we nog even kijken of het echt goed blijft voelen de komende tijd. Leuk idee voor een post! Ik schrijf ‘m op voor als ons meisje geboren is!


  Kees&Beer
  March 27th, 2019


  Dankjewel! Zijn ook met naam te bestellen – supertof als kraamcadeau!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie