Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10 (+video) - My Simply Special
16/02/2017

Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10

Het blijft grappig om het formaat van de baby te vergelijken met fruit. Ik lees bijvoorbeeld dat onze mini in week 8 ongeveer zo groot is als een kers en de week daarna meer een aardbei van een centimeter of 3. De spieren ontwikkelen zich en als het goed is kan het kleintje na deze weken al een vuist maken. Schattig! Goed, tijd om mijn dagboekje van week 9 en 10 met jullie te delen.

Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10

9 weken zwanger

Ik ben elke week blij als er weer een week voorbij is! Waarom? Ik wil heel graag goed door het eerste trimester heenkomen en kijk heel erg uit naar de echo die we hebben als ik ongeveer 11,5 week zwanger ben. Dat lijkt nu nog zo ver weg.

Verder zijn mijn dagen niet zo spannend deze week. Ik ben nog steeds heel beroerd en breng de dagen door in bed met af en toe een paar uur op de bank. De medicijnen beginnen wel langzaamaan te werken en ik kan steeds beter rechtop zitten zonder duizelig te worden. Ook rondlopen gaat steeds beter, zolang ik het maar in kleine stukjes doe.

Dagboek: In bed

Op zondag ben ik het binnen zitten zo zat dat we besluiten er samen even op uit te gaan. We rijden een stukje met de auto en lopen door een paar winkels. Ik hou Romano grootste deel van de tijd goed vast want ik loop echt te zwalken. Hihi! Het is nog wel behoorlijk pittig nog voor mij, maar als ik tussendoor regelmatig even ga zitten hou ik het wel vol. En het is zo ontzettend fijn om er even uit te zijn en me een klein beetje mens te voelen! Bij de Hema kom ik een setje met twee schattige broekjes tegen dat ook nog eens in de sale is. Die gaat mee! Oh, en zo’n XL hydrofiele doek waar ik steeds over lees belandt ook in ons mandje. Ik heb sinds ik weet dat ik zwanger ben alleen één knuffeltje gekocht, dus ik heb me heel netjes ingehouden toch?

En verder…

 • Nog steeds geen buikje te zien, al voelt mijn buik wel voller aan ofzo als je erop duwt. Oh, en ik kan ‘m niet echt meer intrekken zoals ik een paar weken terug nog wel kon. Zou dat het begin zijn?
 • Ik heb nog steeds moeite met eten, maar ontdek langzaamaan meer dingen die ik nu wel goed kan hebben.
 • Ik lees alles wat los en vast zit over zwanger zijn en net geboren baby’s en bekijk vlogs op YouTube.
 • Als je zwanger bent mag je niet te veel drop eten in verband met je bloeddruk maar ik heb ontzettend veel zin in Tikkels! Ik eet die dingen normaal gesproken bijna nooit maar nu heb ik er zo’n trek in.

Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10

 10 weken zwanger

Yes, tien weken, dat klinkt al alsof het opschiet. Ik realiseer me ook ineens dat dat betekent dat ik nu ongeveer op een kwart ben van de zwangerschap. Wat een gek idee!

Vrijdagavond eten we met Romano’s vader en zusjes. Na het eten duik ik op de bank en een van mijn schoonzusjes komt er bij zitten. Ze is verloskundige in opleiding dus ik bespreek van alles met haar over de zwangerschap en bevalling. Ik weet al dat ik graag in een ziekenhuis wil bevallen, maar wist niet dat ik dan ook nog kan kiezen waar. Ik dacht dat ik gewoon naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis zou moeten, maar dat hoeft dus niet altijd. Dat is goed om te weten! Ik vertel haar dat ik nu toch wel verschil begin te voelen aan mijn buik en als ik even plat ga liggen laten ze me voelen hoe ik zelf mijn baarmoeder kan vinden. Wat bijzonder! ’s Avonds thuis laat ik het Romano ook voelen.

Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10

Zaterdag doen we rustig aan, we gaan alleen even kort op pad voor boodschappen (ik wacht braaf in de auto) en om nog iets te zoeken voor de video die we op gaan nemen. Oh, en ik vergeet het bijna, we hebben ook de eerste ‘buikfoto’ gemaakt. Je ziet nog niet heel veel (afgezien van een vetrandje dat net wat meer uitsteekt, hihi), maar ik wil graag aan het einde een mooie reeks aan foto’s hebben om het groeien van m’n buik te kunnen zien. 

Zondag is het dan zover, we nemen de video op die we willen gebruiken om ons mooie nieuws straks te kunnen delen na de termijnecho. Een paar weken geleden heb ik zitten brainstormen over leuke foto’s die we kunnen maken om de zwangerschap aan te kondigen, maar al vrij snel besloten we dat we een video leuker vonden.

Maandag moet ik de deur uit. We wonen nu tijdelijk in een huis dat in de verkoop staat. Daarom hebben we een tijdje terug zelf een huis gekocht. Nu komen er dus mensen kijken en dan is het wel zo handig als ik even weg ben. Mijn moeder haalt me op en samen maken we er een gezellige ochtend van.

Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10

Die nacht slaap ik slecht. Ik wist dat het zou kunnen gebeuren dat het huis waarin we nu wonen verkocht zou worden, maar nu met die kijkers wordt die optie toch wat echter. Ons eigen huis wordt waarschijnlijk pas in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd, dus dat betekent dat we misschien tijdelijk een andere woning moeten gaan zoeken en dus twee keer moeten gaan verhuizen. Best een klus en best spannend! Gaan we op tijd iets vinden waar we de baby kunnen krijgen?

Dinsdag en woensdag zijn verder niet heel spannend. Ik doe rustig aan, werk vanuit bed wat en op de momenten dat ik me goed voel loop ik rond. Mijn rug vindt al dat zitten en liggen maar niks. Woensdag ga ik nog wel aan de slag met het editen van de video. Zo leuk om te doen!

En verder…

 • ’s Avonds begin je toch wel een beetje te zien dat ik een babybuikje krijg. Dat is wennen maar ook heel erg leuk!
 • Ik tel de dagen af tot de echo.
 • Een kleine ciabatta met aioli is mijn favoriete lunch. Yum! (Sorry voor de knoflookgeur Romano.)

Er is vandaag ook weer een video online gekomen op mijn YouTube kanaal. In deze video zie je mijn eerste poging tot het maken van een soort vlog en ik geef jullie een kijkje achter de schermen bij het maken van de aankondigingsvideo. Ik ben trouwens nog even aan het zoeken naar hoe ik de scherpste beelden krijg, dus ik hoop dat jullie me bij sommige stukjes de beeldkwaliteit kunnen vergeven.

Hebben of hadden jullie gekke voorkeuren voor eten tijdens jullie zwangerschap?Categorieën: My Life, Zwanger5 reacties op “Zwangerschapsupdate #4: Week 9 & 10 (+video)”
  Lisan

  February 16, 2017

  Leuk, die vlogs!


  Kirsten

  February 17, 2017

  Leuk om te zien!:) Ik ken je vlog pas sinds een week en ben zelf nu 11 wk zwanger dus leuk om dit van jouw kant te lezen!


  MySimplySpecial
  February 17th, 2017


  Gefeliciteerd! En leuk om te horen dat je mn update leuk vond Hoe voel jij je nu? Veel last van kwaaltjes?


  Kirsten
  February 20th, 2017


  Week 6-9 heb ik wel last gehad van misselijkheid. maar gelukkig gaat het nu beter. Alleen heel moe he…haha, vroeg naar bed toe elke dag. Volgende week mijn termijnecho….spannend.
  Ik ga nu snel je update van 11 en 12 weken lezen.


  MySimplySpecial
  February 20th, 2017


  Fijn dat de misselijkheid nu weg is en spannend dat het bijna tijd is voor de termijnecho!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie