Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16 (+vlog) - My Simply Special
15/03/2017

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

Aan de ene kant voelt het als heel lang geleden dat ik ontdekte dat ik zwanger ben, maar aan de andere kant gaat het ook echt heel snel. Inmiddels is het weer tijd voor een nieuwe update. Ik blik kort terug op de laatste twee weken en ik deel mijn vlog met jullie.

Vlog

In deze video laat ik de nieuwe babyspullen zien en stukjes van de pretecho!

Dagboek: New hair

15 weken zwanger

Mijn eerste ‘normale’ controle stond deze week gepland. Wel ‘s avonds zodat Romano er ook bij kon zijn en het hartje kon horen. De afspraak begint ook gewoon normaal met even praten en bloeddruk meten enzo. Daarna blijkt dat we niet alleen naar het hartje gaan luisteren, maar dat we een echo hebben! Ik heb meteen door wat er aan de hand is: mijn schoonzusje heeft dat als verrassing voor ons geregeld. Zo lief!

Ik mag gaan liggen en ze neemt uitgebreid de tijd om goed naar onze kleine te kijken. Hij ziet er goed uit en na wat zoeken kan ze ook laten zien dat het echt een jongetje is. We zien dit keer ook veel meer details zoals de botten in z’n armpjes en de ruggengraat. Mooi en bijzonder om te zien! En zo fijn om te weten dat alles nog goed gaat! De rest van de avond loop ik dus (voor mijn gevoel in elk geval) met een grote glimlach rond.

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

Op zaterdag gaan we naar Babypark. We twijfelen tussen twee kinderwagens en willen vandaag de knoop doorhakken. We besluiten dit keer niet meteen een verkoopster aan te speken maar gewoon zelf even rustig te gaan klooien met de beide kinderwagens. Kijken hoe alles voelt en werkt. Al snel komen we er achter dat we toch echt allebei helemaal weg zijn van de Dubatti en aangezien ze een mooie aanbieding hebben, gaan we daarvoor. Het volgende item op het lijstje is het autostoeltje. Daar waren we eigenlijk al wel uit en over de kleur worden we het snel eens. Er is een blauwe versie met felgroene accenten waar Romano weg van is en een wat subtielere grijze. Welke het geworden is? De grijze! Hihi!

Dan is er nog het wipstoeltje. We zijn allebei fan van de Nuna Leaf, maar aangezien we niet weten of onze kleine man straks überhaupt veel in een wipstoeltje gaat , willen we er zo min mogelijk geld aan uitgeven. Plus, de Leaf is behoorlijk zwaar en het lijkt ons handiger om een stoeltje te hebben dat makkelijk verplaatsbaar is. Niet om mee op pad te gaan, maar gewoon voor in huis. De goedkoopste stoeltjes blijken echter nauwelijks te kunnen wiebelen, dus we testen er een aantal tot we bij een budgetvriendelijke optie uitkomen die wel gewoon goed lijkt te werken.

Inmiddels ben ik heel erg toe aan eten dus we lunchen bij Babypark. Ze hebben een verrassend leuk eettentje boven zitten met veel keus, al gaan wij gewoon voor brood met kroketten. Yum! Ik laat de hele lijst met babyspullen aan Romano zien met de vraag wat hij samen uit wil zoeken en wat ik zelf wel kan regelen. Het kamertje (hebben we al op het oog), de babyfoon (kunnen we thuis online uitzoeken) en het babybadje is het antwoord. Na het eten kiezen we dus samen nog een badje uit en dan plaatsen we onze eerste echt bestelling met babyspullen! Zo leuk!

Dinsdag staat de pakketbezorger al voor de deur met een paar enorme dozen. Mijn handen jeuken om de boel meteen uit te pakken, maar ik wacht netjes tot we het ‘s avonds samen kunnen doen. En dan staat er ineens een kinderwagen in huis. Nog even en er ligt ook echt een baby in. Zo bijzonder! De dagen erna ga ik regelmatig even kijken en rij ik er kleine stukjes mee in huis. Ik kan het niet laten!

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

En verder…

 • Ik begin en beetje vergeetachtig te worden. Dan loop ik naar beneden om twee dingen te halen en kom ik met iets heel anders boven. Pas twee uur later bedenk ik me ineens dat ik iets moest pakken. Oeps!
 • De Zwanger Box staat voor me klaar bij de Etos. Er zitten best wat leuke spullen in en een aantal kortingsbonnen die al bijna afgelopen zijn. Niet zo handig.
 • Yes, ik ben klaar met urine inzamelen voor Moeders voor Moeders! Ik ben blij dat ik het gedaan heb, maar ook dat het nu klaar is.

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

16 weken zwanger

Ik ben de rugpijn zat! Mijn rug is al jaren een beetje mijn zwakke plek en de combinatie buikpijn en rugpijn wordt me te veel. Ik heb al een paar dagen heel veel buikpijn, maar volgens de verloskundige is het gewoon bandenpijn door een groeispurt van onze mini. Dat hoort er bij en gaat wel weer over. De rugpijn is een ander verhaal (ja dat hoort er ook bij, maar daar is misschien wel wat aan te doen) en ik besluit de fysio te bellen. Gelukkig kan ik donderdag al terecht. Ik hoopte op een goede massage waarbij de knopen uit mijn spieren gehaald werden, maar de fysio besluit dat ik mijn rug- en buikspieren te veel gebruik en dat ik mijn beweegpatronen aan moet gaan passen. Ik moet dus vooral oefeningen doen. Fijne langetermijnplannen dus, maar stiekem was ik even heel erg teleurgesteld want ik wilde gewoon heel graag dat iemand een keer goed in die spieren zou duwen. Hihi!

Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16

En verder…

 • Ik heb trek in chocola! En andere zoetigheid! Voor ik zwanger was had ik echt veel meer discipline, maar nu kost het me zoveel moeite om me in te houden en dat lukt dus ook lang niet altijd.
 • Ik haal boodschappen op bij het AH pick up point en til daarna alles naar binnen. Slecht plan! Ik merk dat die kratten eigenlijk te zwaar voor me zijn, want ze zijn zo groot dat ze tegen m’n buik leunen. Daarna heb ik dan ook een tijdje buikpijn, dus dat ga ik niet meer doen. Af en toe kom ik ineens echt grenzen tegen. Geen probleem natuurlijk, ik moet er alleen wel even aan denken. En Romano het zware werk laten doen.
 • Ik wil nog steeds chocola!!
 • De baby heb ik nog niet gevoeld, wanneer zou dat komen?
 • We gaan samen naar een voorlichtingsavond over borstvoeding. Ik ben het niet met alles wat gezegd wordt eens, maar we horen wel een hoop nuttige informatie dus dat is fijn.
 • Ik ben plannen aan het maken voor een aantal DIY-projecten voor babyspullen en heb helemaal zin om daarmee aan de slag te gaan. Eerst iets anders afmaken en materialen verzamelen.
 • Zwangeren zoeken elkaar op en dat heeft me al heel leuke contacten opgeleverd, onder andere met een andere blogger van wie ik hele lieve post kreeg!

Hebben jullie nog verzoekjes voor baby DIY’s die jullie graag zouden willen zien?Categorieën: My Life, Zwanger6 reacties op “Zwangerschapsupdate #8: Week 15 & 16 (+vlog)”

  March 15, 2017

  Wat een mooie kinderwagen en een mooi badje.


  MySimplySpecial
  March 15th, 2017


  Dankje, ik kan niet wachten tot ik ze mag gaan gebruiken


  Lisan

  March 15, 2017

  Ik kijk je vlogs met veel plezier! Vind het ook leuk om te zien dat je nu heel wat comfortabeler voor de camera (lijkt) staat dan in de eerste vlog.


  MySimplySpecial
  March 15th, 2017


  Dat is fijn om te horen, dankjewel! En inderdaad, het voelt gelukkig al wat minder vreemd om zo tegen mn camera te kletsen


  Veronique

  March 23, 2017

  Ten eerste natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap en komst van een zoontje!

  Ik kwam je blog tegen door een comment die je achterliet bij Cynthia.nl en een van de eerste posts die ik zie gaan over zwangerschap. Ik ben zelf nu bijna 10,5 week zwanger en vind het zo leuk om te lezen hoe andere dames het ervaren. Je bent iets verder als ik maar er zit niet zo heel veel tijd tussen. Leuk om te lezen dat jullie al zoveel hebben gekocht, wij hebben op twee romperjes na (om het de ouders mee te vertellen) nog niets gekocht, ik wil ook echt even de 12 weken afwachten. Ik heb over een week mijn termijnecho en ga ook de nipt test doen, ben zo benieuwd. Is het geslacht wat bij de nipt test wordt bekend gemaakt zeker? Ik wist niet dat dat zo was, dan weten wij het ook al heel snel!

  Veel geluk en succes met je zwangerschap, ik blijf de posts volgen!


  MySimplySpecial
  March 24th, 2017


  Wat leuk dat je ook zwanger bent, gefeliciteerd! Hoe voel je je? Het geslacht is inderdaad zeker bij een Nipt test zodat ze het geslacht aan het DNA van je kindje kunnen zien. Super fijn! En logisch dat je wil wachten met shoppen hoor, dat hebben wij ook gedaan. We hadden vooral dingen gekregen en zijn pas daarna zelf aan de slag gegaan. Geniet in elk geval van je zwangerschap!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie