Van alledaags voorwerp naar speelgoed - My Simply Special
02/07/2018

Van alledaags voorwerp naar speelgoed

Speelgoed hebben we tot nu toe nog maar weinig gekocht. Hier en daar iets kleins en wat zelfgemaakte dingen, maar verder hebben we vooral spullen in huis die we gekregen hebben. Nu loop ik wel regelmatig een speelgoedwinkel binnen om te kijken of ze iets leuks hebben voor Liam. Een beetje afwisseling kan geen kwaad, denk ik dan. Toch vertrek ik bijna altijd weer met lege handen. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen en wat Liam nou leuk zou vinden. Gelukkig hebben we ook een hoop alledaagse voorwerpen in huis die Liam juist prachtig vindt om mee te spelen.

Van alledaags voorwerp naar speelgoed

Deurstop

Met stip op nummer 1 staat de deurstop. We hadden tot voor kort zo’n zwaar, metalen exemplaar in de woonkamer liggen met een rubberen ring. Liam vond dat als geheel prachtig en was er niet weg te slaan. Toen hij ontdekte dat die ring er ook nog af kon, bleef hij er mee spelen. Is dat het meest verantwoorde speelgoed? Nee, maar we hielden hem gewoon goed in de gaten. Inmiddels heeft hij de onderkant gesloopt en is hij in de prullenbak beland.

Frisdrankfles

Toen ik onze meterkast aan het opruimen was, kwam Liam een kijkje nemen. Onderin had ik wat lege frisdrankflessen staan, zodat ze meegenomen konden worden naar de supermarkt. Hij dook daar  meteen op af en was het uur daarna zoet met een paar van die dingen. Uiteindelijk zijn de meeste ingeleverd voor statiegeld, maar één exemplaar is in de speelgoeddoos terecht gekomen. Je moet goed opletten of de dop echt vastzit en of je kleintje niet met het etiket aan de haal kan, maar Liam is in elk geval weg van de fles. Oh, en een dopper is een goed alternatief, zeker omdat ik die vaak bij me heb als we op pad zijn.

Van alledaags voorwerp naar speelgoed

Bakjes & deksels

Ik heb altijd een collectie met voorraadbakjes in huis en nu ook speciale, kleine exemplaren voor babymelk en -voeding. Een tijd terug ontdekte ik al dat hij de deksels daarvan prachtig vond en inmiddels liggen er gewoon een paar bakjes in Liams speelgoeddoos.

Maatbeker

Nog zo’n item waar meneer zich eindeloos mee kan vermaken, is de maatbeker. Ik weet niet wat het zo interessant maakt, maar ik pak ‘m regelmatig uit de kast als Liam zich lijkt te vervelen.

Dagboek: Genieten van het weer

Strandbal

Nu ga ik een beetje vals spelen, want een strandbal is natuurlijk gewoon speelgoed. We ontdekte dat Liam die dingen prachtig vind, toen we bij vrienden waren die er een rond hadden slingeren. Ik bedacht dat wij er ook nog wel een paar hadden en sindsdien hebben we er altijd één beneden liggen. Het opblazen is al geweldig, wat Liam wil dan komen ‘helpen’. Zo cute! En onze bal is behoorlijk lek, maar dat maakt dat Liam ‘m zelf ook vast kan pakken en hij kruipt er de hele kamer mee door.

Met welk alledaags voorwerp spelen jullie kids graag?Categorieën: Baby, Kids3 reacties op “Van alledaags voorwerp naar speelgoed”

  July 2, 2018

  Met alles behalve haar speelgoed hahahaha. Wat dacht je bijvoorbeeld van een folder. Scheuren is geweldig leuk


  MySimplySpecial
  July 3rd, 2018


  Oh ja, folders zijn prachtig, want die kan je opeten…hihi.


  Gelukjes van Maris
  July 3rd, 2018


  Papieren taart is wel met weinig calorieën 🤣


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie