Baby update #12: 1 jaar oud - My Simply Special
23/07/2018

Baby update #12: 1 jaar oud

Afgelopen vrijdag werd Liam dan 1 jaar oud. Ik geloof het nog steeds niet helemaal. Onze baby is gewoon een dreumes! Ik schreef in elk geval een brief die jullie hier al konden lezen en vandaag deel ik dan een babyupdate. Hoe gaat het nu met ons?

Baby update #12: 1 jaar oud

Trap beklimmen

Liam zegt nu duidelijk mama en papa! (Al vraag ik me soms af of hij snapt wat het betekent.) Wat betreft lopen en kruipen is er niet zo heel veel veranderd ten opzichte van twee maanden geleden. Liam kruipt heel snel overal naartoe, trekt zich aan dingen op en loopt langs de bank of de salontafel. Als hij op de bank of op ons bed is en er af wil, steekt hij netjes eerst z’n voeten over de rand om zich dan vervolgens te laten zakken. Wat hij ook heel handig doet, is het beklimmen van de trap! Er ook weer af klimmen, daar begint hij niet aan, al kan hij wel zelf van de onderste paar treden af komen. (Al gaat hij liever door naar boven.)

Baby update #12: 1 jaar oud

Zelf drinken

In de laatste maanden is er 1 ondertandje bijgekomen (toen we op vakantie waren) en oefenen met de beker doen we nog steeds na het tandenpoetsen. Inmiddels is Liam er zo handig in dat hij overdag zelf zijn drinkbeker opzoekt om wat water te drinken en ook kan hij aardig slokjes drinken uit een normaal glas (die hou ik natuurlijk nog wel vast).

Baby update #12: 1 jaar oud

Zelf eten

Naast water krijgt Liam in principe nog drie flessen. De eerste ’s ochtends als hij wakker wordt (met pap), de tweede als hij ’s avonds gaat slapen en de laatste voordat wij ook naar bed gaan. Wat betreft eten beginnen we met wat fruit in de ochtend. Zoals je in mijn brief aan Liam al kon lezen wil hij tegenwoordig niet meer gevoerd worden. Fruit prak ik dus niet meer, maar geef ik in stukjes. Vooral banaan is een grote favoriet. Tussen de middag smeer ik twee boterhammen die ik dubbelklap en in kleine stukjes snij. Die kan hij dan ook lekker zelf opeten. Het avondeten is een iets grotere uitdaging, want ook dat mogen we hem niet meer voeren. De babyhapjes die we voorheen maakten zijn dus geen succes meer. Wat we nu doen? We zoeken voor onszelf maaltijden uit waar Liam van mee kan eten. Dus sperziebonen die hij zelf kan pakken, met aardappeltjes en stukjes kip bijvoorbeeld. Is ons eten niet zo geschikt? Dan maken we wel eens een soort omelet met wat aardappel of bloem en lekker veel groente. Die kunnen we dan vervolgens in stukjes snijden en dat vindt Liam echt heerlijk.

Dagboek: Zoldertrap schilderen

Handige knijpzakjes

En verder? Baby rijstewafeltjes en de snoepsterren van Love Veggies zijn ook bijna altijd een succes en ik heb de knijpzakjes ontdekt. Ik had voor op vakantie wat varianten bij de supermarkt gekocht met fruit en dat ging er goed in. Inmiddels heb ik een paar zakjes gekocht die je zelf kan vullen en daar ben ik lekker mee aan het experimenteren. Je kan er fruit in doen, maar ook yoghurt werkt goed. Ik heb pas ook al een keer zelf vruchtenyoghurt gemaakt en we hebben er zelfs een keer een avondmaaltijd in gedaan. De ‘zelf doen’ fase is leuk, maar geeft wel behoorlijk wat troep. Dat is soms echt heel onhandig (onderweg bijvoorbeeld) en dan is zo’n knijpzakje avondeten ideaal.

Dagboek: Weekje Frankrijk

En hoe gaat het met mij?

Een paar maanden terug schreef ik al een post over mijn lichaam tijdens en na de zwangerschap. Maar hoe is het nu, precies een jaar na de bevalling? Er zijn veranderingen waar ik nog regelmatig tegenaan loop. Zo blijft mijn bekken een gevoelig punt. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik last van bekkeninstabiliteit en als ik het nu verkeerd belast (in de tuin werken, zeulen met koffers, dat soort gekke dingen), dan kan ik er ineens flink last van krijgen. Gelukkig trekt het ook snel weer weg, maar fijn is anders. Ik denk wel dat het beter zou moeten gaan als ik weer wat meer sport, dus dat is iets waar ik nog wat meer aandacht aan moet besteden. Het andere puntje is mijn ogen. Ik had al het idee dat ik slechter was gaan zien en toen ik pas mijn ogen liet meten, werd dat bevestigd. Ik had gelezen dat door hormonen je zicht kan veranderen, maar ze zeggen dat dat vaak in de zes maanden na de bevalling (of na het stoppen met borstvoeding geven) weer zou moeten herstellen. Helaas is dat bij mij niet het geval. Voorheen kon ik zonder bril nog best oké zien, maar nu heb ik ‘m toch wat meer nodig.

Ach ja, beide punten zijn niet heel dramatisch en Liam en ik zijn beiden gezond. Ik ben happy!Categorieën: Baby, Kids, Peuter4 reacties op “Baby update #12: 1 jaar oud”
  Christine

  July 23, 2018

  Van harte gefeliciteerd met Liam’s eerste verjaardag!! Wat kan hij al veel als je dat zo opsomt hè? Al echt een dreumes! Inclusief z’n eigen karaktertrekjes.. erg leuk om te lezen!
  Vervelend dat je zicht zich niet meer hersteld heeft.. maar een bril staat je ook erg goed, hoor! Hier kan elk moment de tweede zich aandienen, ik ben heel benieuwd naar de verschillen strakjes


  MySimplySpecial
  July 24th, 2018


  Hihi, dankje! Spannend, geniet van de komende tijd!  July 23, 2018

  Hoi Margot,
  Wat leuk om te lezen hoe Liam echt van een klein baby’tje gegroeid is naar een mini-mensje! Echt leuk om te zien hoe hij steeds meer kan en steeds meer gaat ontdekken. Wat jammer dat jij nog steeds last hebt van je bekkeninstabiliteit. Hopelijk trekt dat binnenkort wat meer weg. Lijkt mij best vervelend om dat te hebben. Nogmaals gefeliciteerd met Liam zijn verjaardag! Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad.


  MySimplySpecial
  July 24th, 2018


  Dankjewel, we hebben een heerlijke dag gehad!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie