Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey - My Simply Special
02/09/2019

Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey

Bij de geboorte van een baby hoort natuurlijk een kaartje. Oké, het moet niet, maar leuk is het wel. Voor Liam maakte ik zelf een geboortekaartje en in deze post deelde ik het resultaat. Uiteraard ging ik voor Zoey ook aan de slag en vandaag laat ik ‘m zien.

Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey

Voor Liams kaartje werkte ik samen met Hippe Geboortekaartjes en aangezien dat heel goed beviel, besloot ik dit keer weer die website erbij te pakken (op eigen kosten). Ze hebben zelf een enorm aanbod met allemaal leuke kaartjes en het eerste dat ik deed, was daardoor heen scrollen en mijn favorieten opslaan. Nu wilde ik wel graag dat de kaartjes van beide kids bij elkaar zouden passen, dus al snel heb ik de online editor erbij gepakt.

Als basis heb ik een soort waterverf afbeelding gekozen en daar heb ik een gekleurde laag overheen geplaatst om het effect te krijgen dat ik voor ogen had. Zo kon ik werken met een rustige achtergrond die wat interessanter was dan een effen kleur en het was meteen iets anders dan het krijtbord effect van Liams kaart. Bij Liam heb ik vervolgens een soort confetti gemaakt van driehoekjes in verschillende kleuren. Dit keer ben ik voor stippen gegaan. Ik heb een standaard plaatje uit de database van Hippe Geboortekaartjes gepakt en daar zelf extra strippen, sterretjes en een hartje aan toegevoegd.

Wat betreft lettertypes ben ik voor dezelfde basis gegaan voor de datum en andere gegevens (Josefin Sans) en voor een nieuw lettertype voor de naam (Castellia).

Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey

De achterkant van het kaartje vond ik bij Liam nog een flinke puzzel. Dit keer had ik gelukkig al een goed uitgangspunt en was ik een stuk sneller tevreden met de indeling. Wat betreft tekst hebben we het weer simpel gehouden, we zijn namelijk niet zo van de gedichtjes. Voor de gegevens als het gewicht heb ik voor Liam wat strakkere iconen gebruikt en nu heb ik voor wat gedetailleerdere opties gekozen. Toch wat meisjesachtiger. Wat betreft de ‘decoratie’ heb ik de stippen van de voorkant terug laten komen in de vorm van de twee lijntjes en helemaal bovenaan zie je dat het hartje ook weer een plekje heeft gekregen. Het resultaat vind ik zoet, maar niet te.

Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey

Over zoet gesproken, we dachten eerst aan witte enveloppen, maar hebben uiteindelijk toch de lichtroze besteld. Waarom? Ik wilde graag weer leuke adresstickers maken en aangezien die wit zijn, komen ze mooier uit op een gekleurde envelop. De stickers heb ik trouwens gemaakt in Indesign en ook hier heb ik de stippen en het hartje weer een plekje gegeven. Zo past alles mooi bij elkaar.

Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey

Het eindresultaat is misschien niet het meest uitbundige kaartje, maar wel iets dat bij ons past. Ja, ik ben er blij mee! Nu nog twee lijsten zoeken zodat ik beide kaartjes mooi neer kan zetten in huis.Categorieën: Baby, Kids4 reacties op “Baby update #15: Het geboortekaartje van Zoey”
  Inge

  September 2, 2019

  Ik vind het echt een heel leuk kaartje. Zoet maar inderdaad niet te zoet, en zolang het bij jullie past, is het allemaal ok he. Hier hebben we ervoor gezorgd dat het kaartje vd 2e ook paste bij het 1e qua formaat en lettertype maar wel een ander thema en ander gedichtje natuurlijk.  September 2, 2019

  Mooi kaartje hoor! Het oogt heel rustig, maar ook wel lief met dat roze en wit. Die roze enveloppen vind ik er ook ontzettend goed bij passen, toch net wat specialer dan een gewone witte envelop en die adressticker maakt het ook helemaal af. Leuk detail juist! Fijn dat jullie er zo blij mee zijn en dat het bij jullie past, dat is het allerbelangrijkste!


  Sara

  September 3, 2019

  Ik vind het een heel mooi kaartje! Rustig, maar wel uniek en speciaal.
  Zelf koos ik voor een kaartje dat kan staan, omdat ik het altijd leuk vind om ze neer te zetten bij onze openhaard. Er zijn afgelopen weekend 3 babies in mijn omgeving geboren, ik ben benieuwd naar de kaartjes!  September 7, 2019

  Prachtig kaartje hebben jullie gekozen<3


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie