Baby update #18: Twee maanden oud - My Simply Special
11/10/2019

Baby update #18: Twee maanden oud

Zoey is inmiddels alweer twee maanden oud en terwijl ik dit typ, is ze lekker bij me aan het slapen in de draagzak. Zo kan ik haar vaak kusjes geven op haar zachte haartjes en luisteren naar de schattige geluidjes die ze maakt. Anyway, hoe gaat het met ons?

Volgens het boekje

Eigenlijk is het antwoord heel simpel, want het gaat gewoon goed! Ik ben inmiddels met Zoey naar het consultatiebureau geweest en daar is ze helemaal goedgekeurd. Ze groeit goed en de controle door de arts ging ook prima. Altijd fijn om te horen! Het enige aandachtspuntje is dat Zoey een paar weken in stuit heeft gelegen, dus er wordt in de gaten gehouden of dat geen gevolgen heeft voor haar heupen. Gelukkig ziet het er voor nu prima uit allemaal.

Zo sneu

In de vorige update vertelde ik al dat Zoey wat meer spuugt dan ik gewend was van Liam. Op sommige dagen valt het wel mee, maar andere dagen gaan er 5 outfits doorheen omdat haar shirt en romper gewoon te nat worden. Uiteraard probeer ik dat met spuugdoekjes te voorkomen, maar dat lukt helaas niet altijd.

Baby update #18: Twee maanden oud

Beste aankoop

Over het algemeen is Zoey een heel makkelijke baby. Ze laat het weten als ze honger heeft en heeft soms last van krampjes, maar dat valt heel erg mee. En is ze wel overstuur, dan helpt het vaak nog steeds om met haar te gaan lopen. We hebben al aardig wat rondjes om de bank heen gewandeld. Hihi!

Gelukkig hebben we inmiddels een draagzak gekocht. We hadden al een draagdoek, maar hoe fijn die ook is, het knopen kost toch wat tijd. Toen we merkten dat we Zoey toch wel meerdere keren op een dag wilden dragen, hebben we een Tula in huis gehaald. Wat een uitkomst! Je klikt ‘m snel om en zo kunnen we makkelijker met Zoey rondlopen en kan je ondertussen nog wat doen. Vooral met Liam erbij is het handig om je handen vrij te hebben.

Baby update #18: Twee maanden oud

Slaapt ze goed?

Ik klaag niet! Een echt ritme hebben we nog niet en de ene dag is Zoey heel veel wakker en de andere dag slaapt ze vooral. Prima, ik volg haar gewoon. ’s Avonds is ze soms onrustig (en lopen we dus extra rondjes om de bank), maar ik merk ook dat ze af en toe wat eerder gaat slapen. Ik probeer haar dan rond een uur of tien nog een keer te verschonen en te voeden, zodat wij daarna ook kunnen slapen.

Inmiddels gebeurt het vervolgens steeds vaker dat Zoey dan pas een uur of vijf later weer met honger wakker wordt. Officieel gezien is dat ‘doorslapen’ voor zo’n kleintje. In de praktijk komt het er op neer dan ik sommige nachten maak één keer hoef te voeden en andere keren twee. Helemaal prima, zeker omdat Zoey niet zo lang drinkt en meestal ook weer makkelijk in bed te leggen is. Ze valt vaak tijdens het drinken in slaap en wordt dan wakker als ik haar naar haar bed verplaats. Inmiddels weet ik dat ik haar dan gewoon even moeten laten en dat ze zelf snel weer in slaap valt. Heel fijn!

Baby update #18: Twee maanden oud

En verder…

 • Ze is haar handjes aan het ontdekken en sabbelt er nu af en toe op.
 • Over drinken gesproken, borstvoeding geven gaat nog steeds goed.
 • Inmiddels vindt Zoey het leuk om naar de bewegende mobiel boven de box te kijken.
 • Ons meisje vindt het helemaal niks als ik haar vingers vast moet houden om haar (super snel groeiende) nagels weer eens in te korten.
 • Ze lacht steeds vaker als je tegen haar kletst. Zo cute!
 • De voorkeurshouding naar rechts is nog niet verdwenen, maar we hebben het aardig onder controle. Ze kan haar hoofd wel goed bewegen, slaapt overdag op haar zij en in de draagzak zie ik dat ze soms al uit zichzelf de andere kant op gaat liggen.

Baby update #18: Twee maanden oud

Hoe gaat het met mij?

Ook best prima eigenlijk. Mijn buik is grotendeels weg en mijn heupen wordt langzaam maar zeker weer smaller. Ik pas inmiddels zelfs weer een paar van mijn meest stretchy jeans. Wel ben ik nog steeds wat zwaarder dan voor de zwangerschap. Nu wil ik niet al die kilo’s kwijt, maar er mag best nog iets af zodat ik mijn broeken ook echt weer goed ga passen.

Met de bekkenpijn gaat het ook nog goed. Ik heb soms wel wat last, maar dan is het vooral een soort spierpijn en dat kan ik met rekken redelijk verhelpen. Ik ben trouwens ook weer begonnen met sporten! Ik trainde tijdens mijn zwangerschap bij de fysio en dat heb ik weer opgepakt. Het voelt goed om mijn lichaam zo aan het werk te zetten en het is fijn om even iets voor mezelf te doen buiten de deur. Eigenlijk zou ik thuis ook weer willen gaan sporten, maar het vinden/maken van tijd is nog een uitdaging.

Ik zit ook weer wat beter in mijn vel inmiddels. Het komt steeds minder vaak voor dat ik me een dag niet zo happy voel, al kunnen dingen me wel ineens te veel worden. Gelukkig trekt dat ook weer sneller weg.

Nu is het vooral nog wennen aan het in mijn eentje zorgen voor twee kids als Romano niet thuis is. Gelukkig slaapt Zoey dus aardig wat en hebben we de draagzak, maar nog steeds komt het wel eens voor dat ik twee huilende kinderen heb. Dat vind ik dan best heftig, maar daar vind ik langzaamaan mijn weg wel in. Al met al gaat het vooral lekker z’n gangetje hier en daar ben ik heel blij mee!

Voor mijn lezers die ook meerdere kinderen hebben, hoe vonden jullie de overgang van één naar twee kids?Categorieën: Baby, Kids3 reacties op “Baby update #18: Twee maanden oud”

  October 11, 2019

  Erg leuke update. Twee maanden is ze alweer. Wat gaat dat toch hard. Fijn om te lezen dat ze het zo goed doet allemaal! Dat moet vast een geruststelling zijn. Mooi dat het met jou ook steeds beter gaat en dat je tijd hebt om te kunnen sporten en minder last hebt van je bekken. Zo kun je ook weer gewoon lekker je eigen ding doen! Wat een positiviteit allemaal!  October 11, 2019

  Wat fijn dat borstvoeding geven ook zo goed gaat. Wat is ze mooi! Die leeftijd is zo leuk, dan kun je nog echt de hele dag knuffelen. Mijn ‘baby’ is alweer 18 maanden en kan niet meer stilzitten.


  MySimplySpecial
  October 12th, 2019


  Haha nee op die leeftijd moeten we achter ze aanrennen


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie