Baby update #19: Zoey's naam - My Simply Special
28/10/2019

Baby update #19: Zoey's naam

Het kiezen van een naam voor je kindje vind ik best een ding. Bij Liam heeft het ook wel even geduurd voor we er helemaal uit waren (ik vertel er hier meer over), maar dit keer ging het een stuk makkelijker. Of nou ja, we hadden één twijfelpuntje, maar ook daar zijn we uit gekomen. Benieuwd hoe we op Zoey’s naam zijn gekomen en welke andere namen we overwogen voor zowel haar als Liam? Ik deel het in deze post.

Zwangerschapsupdate #25: We krijgen een...

Toen ik nog maar net zwanger was van Liam, zijn Romano en ik begonnen met het maken van een lijstje met mooie namen. Al snel stonden daar een aantal leuke ideeën op voor meisjes, naar niks voor een jongen. Toen we er achter kwamen dat er een klein jongetje in mijn buik groeide, zijn we daar dus hard naar op zoek gegaan. Het lijstje met meisjesnamen hebben we lekker laten staan.

Bij mijn tweede zwangerschap zijn we pas naar namen gaan kijken na de geslachtsbepalende echo. (Al zeiden we wel tegen elkaar dat een tweede jongensnaam bedenken wel een uitdaging zou worden, aangezien we al onze favorieten al voor Liam gebruikt hebben.) We zijn begonnen met het lijstje dat we al hadden en hebben Amy en Aimee weggestreept. Deze lijken namelijk te veel op de naam van de dochter van vrienden van ons. Ook Hailey werd verwijderd, want daar waren we toch wat minder fan van.

Dagboek: Zoey

We wilden net als bij Liam iets korts dat past bij een baby en een volwassenen. Het mocht niet iets Hollands of Hindoestaans zijn. We zochten naar iets Westers waar je niet makkelijk mee geplaagd kan worden. Bij Liam waren we van plan om een roepnaam en een tweede naam te kiezen, maar uiteindelijk zijn we op drie namen uitgekomen. Voor ons meisje wilden we er dus ook drie selecteren.

Nu bleven er op ons lijstje dus drie over: Zoey, Lynn en Olivia. Olivia was een favoriet van ons, maar die vonden we toch niet stoer genoeg om als roepnaam te gebruiken. (Al geloof ik dat ik dat meer had dan Romano.) Al snel besloten we dat het Zoey moest worden, maar hoe nu verder?

Dagboek: Vakantie met z'n vieren

Aangezien mijn tweede naam Elizabeth is, hebben we nog gekeken of we daar iets mee konden. Ik wilde ‘m niet één op één doorgeven, maar Elize of Liz waren opties. We zijn toen gaan spelen met verschillen volgordes en combinaties:

 • Zoey Olivia Lynn
 • Zoey Elize Lynn
 • Zoey Lynn Elize
 • Zoey Lynn Olivia
 • Zoey Liz Olivia

Van dit rijtje vielen de onderste drie al snel af en over de bovenste twee hebben we een tijdje getwijfeld. Ik vond de tweede leuk omdat Elizabeth daar in verwerkt was, maar de bovenste vonden we gewoon het mooist en daar hebben we dus ook voor gekozen. Toen Zoey eenmaal geboren was, moest vooral Romano weer even wennen aan haar naam. Inmiddels voelt het voor ons allebei gelukkig helemaal goed en ik vind Zoey ook mooi passen bij Liam.

Over Liam gesproken, ik kreeg de vraag welke andere jongensnamen er op ons lijstje stonden. Geen van deze namen hebben we lang overwogen, maar dit zijn ze: Aden, Remmy, Nolan, Remy, Alec, Justin, Micah, Milan en Kiyan.

Vonden jullie het lastig om namen te kiezen voor jullie kinderen?Categorieën: Baby, Kids8 reacties op “Baby update #19: Zoey’s naam”
  Ingrid

  October 28, 2019

  Altijd leuk om te lezen hoe dit soort processen gaan! Ik heb nog geen kinderen, maar ik zou waarschijnlijk wel willen vernoemen naar ouders. Ik ben al een tijdje benieuwd hoe je Zoey uitspreekt, ik kende de naam nog niet.


  MySimplySpecial
  October 29th, 2019


  We spreken het uit als ‘zooie’. Helpt dat?


  Maaike
  October 31st, 2019


  Ik was inderdaad ook benieuwd naar de uitspraak. Ik dacht dat door de schrijfwijze je het misschien uitspreekt als ‘zowee’.
  Maar het klinkt dus hetzelfde als Zoë?
  Of heb ik dat mis?
  Vonden jullie deze schrijfwijze leuker staan?


  MySimplySpecial
  October 31st, 2019


  We wilden echt de ‘ie’ klank aan het einde van haar naam en zijn eigenlijk va af het begin uitgegaan van Zoey  October 28, 2019

  Wat leuk om het verhaal achter de naam te lezen. Ik kan me nog niet voorstellen hoe zo’n proces gaat, maar het is leuk om het zo eens te lezen. Het lijkt me ook echt heel lastig om een goede en mooie naam te kiezen voor je kindje, aangezien jullie er helemaal achter moeten staan, het bij haar moet passen en ze loopt er natuurlijk de rest van haar leven mee rond. Dat is echt wel een dingetje! Ooh en ik vind de namen Liam en Zoey ook wel echt mooi matchen bij elkaar en daar hou je volgens mij ook wel een beetje rekening mee als je al een kindje hebt.  October 28, 2019

  Leuk om te lezen. Wij vonden het de 2e keer lastiger dan de 1e. Nu toch rekening houden met dat t mooi bij elkaar past. We hadden allebei verschillende namen op ons lijstje en gekozen voor een combi van onze eigen favoriete. En erg blij met de namen die we hebben gekozen

  X


  Bo

  October 28, 2019

  Leuk!

  Ik heb de naam van mijn zoontje in mijn droom gezien. 5 jaar na deze droom werd ik zwanger en het was een jingen, ik kon niets anders bedenken dan de naam uit mijn droom. Mijn partner vond het bijzonder en vond dat we dit moesten doen


  MySimplySpecial
  October 29th, 2019


  Dat is zeker bijzonder, wat leuk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie