Baby update #22: Negen maanden oud - My Simply Special
11/05/2020

Baby update #22: Negen maanden oud

Wat vliegt de tijd! Zoey was vorige week 9 maanden oud, dus het is hoog tijd om jullie bij te praten. De vorige update is van februari en in de laatste 3 maanden is er weer een hoop veranderd.

DIY: Meisjes jurkje met ruffles

Van rollen naar lopen

Waar zal ik eens beginnen? Ik denk dat het belangrijkste is dat Zoey nu niet meer alleen maar rolt, maar zelf de hele kamer door beweegt. Ze is eerst gaan tijgeren, maar al vrij snel begon ze ook te kruipen. Verder kan ze zelf gaan zitten (spelen). Het mooiste vind ik nog wel dat ze zich overal aan optrekt om maar te kunnen staan. Je ziet ook dat haar balans steeds beter wordt en inmiddels loopt ze zelf langs de bank heen en weer. Oh, en ze vindt het prachtig als we haar handen vasthouden zodat ze het hele huis door kan wandelen.

Baby update #22: Negen maanden oud

Wel zo veilig

Dat ze zich overal aan op weet te trekken, betekent dus ook dat we de box en haar bed lager hebben gezet. Niet dat we de box veel gebruiken, want dat vindt ze niet leuk. Ook haar badje hebben we van de standaard gehaald, maar zelfs nu hij op de vloer staat, wil ze er uit klimmen. Heel schattig, maar dat maakt onze doucheroutine wel iets uitdagender. Ach, daar vinden we onze weg ook wel weer in.

Baby update #22: Negen maanden oud

Corona

Het voordeel van dat we de laatste tijd full-time thuis zijn geweest, is dat Zoey beter is gaan slapen. Oké, haar ritme is niet elke dag hetzelfde en er is absoluut verbetering mogelijk, maar ze doet nu veel vaker gewoon twee goede dutjes op een dag. Of op z’n minst één. Er zitten dagen tussen dat slapen overdag er niet in zit, maar dat zijn gelukkig de uitzonderingen.

‘s Nachts gaat het wisselend. Ik hoef er niet meer elke 1,5 uur uit zoals ik in mijn vorige update schreef. Vaak wordt ze twee keer wakker en soms zelfs maar 1 keer. Niet ideaal, maar het is goed te doen doordat ik ‘s ochtends wat slaap in kan halen als Romano met haar naar beneden gaat. De grootste verandering op dit gebied is misschien wel dat we Zoey’s bed in haar eigen kamer hebben gezet. Dat betekent dat ik niet meer liggend kan voeden, maar zo hoeven wij ‘s avonds niet meer zo zachtjes doen als we ook gaan slapen.

Het lastige is wel dat Zoey het zelf in slaap vallen nog niet onder de knie valt en het oefenen vind ik vrij lastig in combinatie met Liam. (Ik moet heb ook in de gaten houden of voorkomen dat hij wakker wordt tijdens zijn dutje.) Op dit moment vertrekt ze alleen naar dromenland tijdens het voeden of als je met haar loopt (in de draagzak). Ze kan enorm vechten tegen de slaap en dan ook flink overstuur raken.

Dagboek: Kids

Eigenwijs

Over voeden gesproken, Zoey is lekker eigenwijs! Vlak voor we allemaal thuis moesten gaan zitten, besloot ik dat ik de borstvoeding af wilde gaan bouwen. Nu hebben we wat gekolfde melk in de vriezer, maar dat is ergens natuurlijk op. Omdat we het idee kregen dat Zoey niet goed op de kunstvoeding reageerde, wilden we experimenteren met verschillende soorten. Voor we daar echt aan begonnen waren, besloot ons meisje dat ze niks meer van de fles wilde weten. Ook niet met gekolfde melk. Heel handig! Zeker omdat haar weer aan de fles krijgen niet zo makkelijk is als ik ook gewoon in de buurt ben. Uiteindelijk besloten we dit probleem maar te parkeren en de borstvoeding door te zetten.

Inmiddels is het de bedoeling dat ook Zoey weer naar de opvang zal gaan en dat betekent dat het wel handig is als ze de fles weer pakt. Een uitdaging waar we op dit moment mee bezig zijn. Nu heeft Zoey een leeftijd waarop ze aardig wat zou moeten eten en de fles dus minder belangrijk wordt. Nou, ook op dat vlak heeft ze een eigen willetje. Het enige dat ze een klein beetje lijkt te eten zijn stukjes brood en van die maisvingers. En dan gaat er alsnog niet veel in en is ze het snel zat. Geven we haar een hapje van een lepel? Dan wordt dat niet gewaardeerd. Ze vindt het vies (het maakt niet uit wat we geven), gaat naar de lepel slaan, houdt haar mond dicht, spuugt het uit of gaat zelfs kokhalzen en melk spugen. Dat laatste wordt gelukkig steeds zeldzamer, dus we oefenen maar gewoon verder en geven haar ook dingen als plakjes komkommer en stronkjes broccoli. Iedereen gaat ergens eten, toch? Daar hou ik me maar aan vast.

Baby update #22: Negen maanden oud

En verder…

 • Zoey is een vrolijk en nieuwsgierig meisje. Ze vindt het prachtig om te zien wat Liam allemaal doet en wil overal bij zijn.
 • Haar haren zijn al een stuk langer geworden en ze heeft dus bijna elke dag een staartje in of een klipje in haar haar.
 • Tanden heeft ze nog niet en omdat ik nog borstvoeding geef, ben ik daar heel erg blij mee!
 • Voor zover we het thuis kunnen meten groeit ze goed, ondanks het gedoe met eten. De laatste afspraak bij het consultatiebureau hebben we maar overgeslagen gezien de coronatoestand.
 • Het nadeel van het thuis moeten blijven is wel, dat Zoey echt weer heeft moet wennen aan andere mensen en omgevingen. Dat proberen we nu rustig op te bouwen, zodat de overgang van thuis naar een dag op de crèche niet te groot wordt.

Baby update #22: Negen maanden oud

Hoe gaat het met Liam?

Goed! We merken vooral dat het praten met sprongen vooruit is gegaan de laatste tijd. Hij maakt langere zinnen, kent meer woorden en wordt met de dag bijdehanter. Verder doet hij nog steeds een middagdutje en slaapt hij s’ ochtends meestal een stuk langer. (Half negen haalt hij regelmatig.) Ik heb mijn best gedaan om de laatste maanden allerlei dingen met hem te doen in huis en nieuwe activiteiten te bedenken. Daar hebben we samen van genoten, maar het is ook duidelijk dat hij wel weer toe is aan wat meer afwisseling.

Dagboek: De tuin in

Hoe gaat het met mij?

Best prima eigenlijk. Ze zeggen over ontzwangeren ‘negen maanden op, negen maanden af’. Dat betekent dat ik nu ongeveer klaar moet zijn. Met mijn bekken gaat het goed en ik verlies niet belachelijk veel haar meer. Al heb ik nu dus wel heel veel babyhaartjes rondom mijn gezicht. Joepie… Verder ben ik nog steeds veel te licht, maar het borstvoeden en voortdurend met de kinderen bezig zijn helpt op dat vlak niet. Gelukkig is het wel stabiel, dus dat komt ergens wel weer goed. Op dit moment wil ik vooral weer motivatie vinden om vaker te sporten. Ik was daar goed aan begonnen, maar ik merk dat ik er de laatste weken moeite mee heb. Een verbeterpuntje dus

Hebben jullie ervaring met baby’s die nauwelijks willen eten of de fles weigeren?Categorieën: Baby, Kids4 reacties op “Baby update #22: Negen maanden oud”

  May 11, 2020

  Hier ook een slaapvechtertje bij dutjes overdag. Eten en drinken gaat hier goed. Behalve dan dat ik soms een gelaatsscherm nodig zou hebben omdat ze zo graag spettert met haar mondje vol eten…


  MySimplySpecial
  May 11th, 2020


  Hihi oeps!  May 11, 2020

  Wat een schatje zeg echt een knappie!  May 13, 2020

  Wat een lief meisje! Bizar hoe snel ze groeit!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie