Binnenkijken bij Birte - My Simply Special
30/09/2016

Binnenkijken bij Birte

Veel huizen die ik in deze rubriek laat zien hebben een vrij rustige basis. Ook Birte heeft voor neutrale kleuren gekozen, maar ze is duidelijk niet bang er wel wat kleur aan toe te voegen. Birte (23) woont met Robbin en hondje Bobbie in Ridderkerk en vandaag geeft ze ons een kijkje in haar leuke appartement.

Binnenkijken bij Birte

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij zijn in februari 2016 in dit appartement getrokken, dus zo heel lang wonen wij hier nog niet. Robbin en ik waren namelijk al een tijdje op zoek naar een koopwoning. We wilden een appartement zonder het uiterlijk van een standaard flat. Uiteindelijk zagen we deze maisonette te koop staan. In eerste instantie wilde ik niet eens een bezichtiging plannen maar we werden toch door onze omgeving overgehaald om te gaan kijken. Eenmaal in de woning aangekomen werden wij toch wel verliefd. Vóór ons heeft er een 94-jarige mevrouw gewoond en volgens de buren was het huis helemaal uitgewoond. Omdat de woning uit de verhuur kwam heeft een aannemer het huis helemaal opgeknapt voor het de verkoop inging. Het huis heeft heel veel ramen waardoor het lekker licht is en alle muren waren al helemaal glad gestuct. Tevens waren er een nieuwe keuken, toilet en badkamer geplaatst. Ook hebben we een terras aan de voorzijde, een balkon aan de achterzijde en een boven- en benedenverdieping, 3 slaapkamers, een apart hok voor de wasmachine en droger en nog een inloopkast. Het huis is 75m2 en voelt echt huiselijk aan. Wij wonen in het centrum boven de winkels waardoor alles lekker makkelijk op loopafstand is. 

Binnenkijken bij Birte

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

De stijl is Scandinavisch met een industrieel tintje. Ook heb ik een aantal vintage items in de woonkamer, zoals een platenspeler.

Binnenkijken bij Birte

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie van Instagram, Pinterest, uit woonprogramma’s maar ook uit woonwinkels. Ik kijk dan goed hoe items zijn gestyled en ik probeer zelf ook vaak iets uit.

Binnenkijken bij Birte

Wat is je favoriete plek in huis?

De woonkamer is mijn favoriete plek in huis. Hier ga ik ook meestal los met stylen omdat deze ruimte zich daar goed voor leent.

Neutraal of kleurrijk?

Ik ga voor neutrale tinten. Ik wil nog wel eens het een en ander veranderen en met neutrale tinten gaat dit beter dan als je huis heel kleurrijk is. Persoonlijk hou ik ook meer van rustige kleuren.

Binnenkijken bij Birte

Echte planten of nepplanten?

Ik kies echte planten. In huis hebben wij ook echte planten en dit vind ik toch wel mooier dan kunstplanten.

Binnenkijken bij Birte

Schoonmaken of opruimen?

Ik hou van zowel schoonmaken als opruimen. Ik ruim iedere dag op zodat het niet rommelig wordt aangezien ik daar niet van hou. Met een hond in huis moet ik zeker wel om de dag even stofzuigen. Het echte schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer en de meubelen doe ik dan weer één keer in de week.

Binnenkijken bij Birte

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

De WoonStore in Capelle a/d IJssel vind ik een erg fijne zaak. Ook koop ik ook nog wel eens wat losse frutsels bij Dille & Kamille, Sissy Boy en de Ikea. Tevens is Keet Rotterdam echt een aanrader waar je ook heerlijk kunt lunchen. Voor de goedkopere items ga ik graag naar de Hema of Xenos.

Binnenkijken bij Birte

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is een houten wandbord die ik van grenen rabatdelen heb gemaakt. Hierop heb ik onder andere een kartonnen hertenkop en een rekje waar kaarten in kunnen. Deze moet ik nog wel steeds ophangen trouwens haha.

Binnenkijken bij Birte

Wat staat er nog op je wishlist?

Zoveel! Mijn lijstje wordt steeds maar groter, maar wat ik echt supergaaf vind zijn stalen deuren! Dit wordt trouwens wel een project voor ons volgende huis. Ook wil ik graag nog een stoere schuifdeur van sloophout in onze slaapkamer, dit gaat hopelijk van de winter gerealiseerd worden.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een woonboerderij (met stalen deuren haha) een gietvloer in de keuken en een houten vloer in de woonkamer. Het liefst met een grote tuin aan het water. Onze volgende inrichting wordt waarschijnlijk wel heel anders dan wij nu hebben. Alhoewel op dit moment ons huis natuurlijk gewoon mijn droomhuis is.

Binnenkijken bij Birte

Hebben jij en Robbin (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, Robbin en ik hebben in grote lijnen wel dezelfde smaak.

Binnenkijken bij Birte

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Nee, grotendeels heb ik dat gedaan. Uiteraard wel na overleg met Robbin. Maar aangezien wij van hetzelfde houden vond Robbin alles goed.

Welk item van Robbin zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Hij heeft een collectie items van onder andere Star Wars en Dragon Ball Z. Uiteindelijk hebben we hier een vitrinekast voor gekocht, maar dit is toch echt iets dat hij alleen leuk vindt.

Binnenkijken bij Birte

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Als je je huis neutraal houdt kun je het steeds weer veranderen naar je zin. Je smaak verandert natuurlijk steeds met jou en de trends mee. Wij wonen hier nu een half jaar maar ik merk wel dat ik steeds weer wat verander. Ook een ander kleed of kussen kan al heel wat doen voor de inrichting van je huis.

Binnenkijken bij Birte

Dankjewel Birte voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Birte, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Birte”

    September 30, 2016

    Wat ziet het er top uit! Helemaal mijn stijl!    September 30, 2016

    Wauw, wat netjes en gestyleerd MOoi hoor! Ik vind die lichtroze accentjes prachtig!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie