Binnenkijken bij Andrea - My Simply Special
04/10/2019

Binnenkijken bij Andrea

Zelf ben ik gewend aan vrij nieuwe huizen, maar Andrea heeft een huis dat ruim 100 jaar oud is! Ze heeft er een hoop aan moeten doen, maar het resultaat mag er zeker zijn! Andrea (42) woont samen met haar man Michel (41) en kids Milan (16) & Bente (13) in Sneek. Oh, en ik mag beagle Saar, katten Pim & Miah natuurlijk niet vergeten.

Binnenkijken bij Andrea

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen inmiddels 15 jaar in ons huis uit 1905. Destijds vielen we voor deze woning omdat het staat in een straat met allemaal verschillende huizen en we zochten iets “ouds” met authentieke details, zoals bijvoorbeeld glas in lood ramen, een marmeren schouw enz. Maar alles was behoorlijk uitgeleefd dus moest flink verbouwd worden. Er zat geen badkamer in en onze keuken bestond uit een paar aanrechtkastjes, ribbel aanrechtblad en een grote zandbak. We zijn meteen begonnen met verbouwen en als eerste was onze keuken af. De badkamer hebben we destijds heel simplistisch gemaakt. In 2010 hebben we de badkamer grondig aangepakt en ook meteen het toilet verbouwd. Afgelopen maart hebben we schuifdeuren geplaatst op dezelfde plek waar ze vroeger ook al zaten.

Binnenkijken bij Andrea

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Dat vind ik altijd moeilijk om te zeggen. In ons huis vind je tijdloze design klassiekers maar ook een vaas van de kringloop. Die combinatie maakt het voor mij juist leuk. Ik ben gek op zwart maar wel in combinatie met kleur. Roze in allerlei verschillende kleurnuances is al jaren mijn favoriet. Daarnaast houd ik van een interieur dat niet te serieus is, kijk bijvoorbeeld maar naar de bananenkandelaar die we hebben. 

Binnenkijken bij Andrea

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Tijdschriften, Instagram, een dagje in een mooie stad rond slenteren. 

Binnenkijken bij Andrea

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is aan onze eettafel. Hier eten we met z’n allen en zitten we vaak met vrienden. De stoelen aan onze tafel hebben we over de jaren heen verzameld. 

Binnenkijken bij Andrea

Neutraal of kleurrijk?

Kleurrijk.

Binnenkijken bij Andrea

Echte planten of nepplanten?

Tot vorig jaar had ik heel veel echte planten. Toen kregen we een kitten, Miah. Die hield nog meer van de planten dan ik en vooral de aarde in de potten. Veel at ze kapot of ze bleef maar voetballen met de aarde. Inmiddels heb een aantal mooie planten opgehangen. Echte dus! 

Binnenkijken bij Andrea

Schoonmaken of opruimen?

Hmm… meestal leidt schoonmaken bij mij ook tot opruimen en schuiven met de accessoires.

Binnenkijken bij Andrea

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Al jaren Nio & Elva in Sneek. Als ik online iets bestel, is het vaak bij een kleinere webshop. 

Binnenkijken bij Andrea

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Op dit moment het daybed dat mijn man maakte nadat onze schuifdeuren waren geplaatst. Die staat in de eethoek en is een heerlijke extra zitplek.

Binnenkijken bij Andrea

Wat staat er nog op je wishlist?

Een mooie, nieuwe lamp van Flos en ik wacht met smart op onze nieuwe Vitra stoel in de kleur ‘Poppy Red’. 

Binnenkijken bij Andrea

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Door alle verbouwingen en aanpassingen is dit huis met ons mee gegroeid en alles is naar onze smaak. Het voelt als een warme deken en echt thuiskomen. We wonen dichtbij het centrum, dus alles is op loopafstand. Mijn droomhuis mag wat groter zijn en met een ruimere tuin op het zuiden. 

Binnenkijken bij Andrea

Hebben jij en Michel (ongeveer) dezelfde smaak?

Wij hebben gelukkig dezelfde smaak al moet mijn man soms wennen aan iets wat ik koop of verf. Uiteindelijk is hij er ook altijd blij mee.

Binnenkijken bij Andrea

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, we overleggen grote aankopen altijd samen. Een vaasje of iets dergelijks koop ik altijd alleen en dat vindt mijn man wel prima. 

Binnenkijken bij Andrea

Welk item van Michel zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niks eigenlijk… toen we net gingen samenwonen had hij twee heel lelijke ribstof fauteuils (à la Friends, met zo’n voetenstuk eraan wat naar voren komt als je achterover in de stoel leunde), maar die waren binnen een paar maanden de deur uit.  Alles wat nu in huis staat hebben we samen uitgekozen.

Binnenkijken bij Andrea

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Voeg persoonlijke spullen toe die je interieur eigen maken.

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Andrea! Willen jullie meer van Andrea zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Andrea”

  October 5, 2019

  Heel leuk! Vooral dat het zo’n mix van materialen, kleuren en texturen is maar toch 1 geheel.


  Yvette

  October 6, 2019

  Heel leuk Andrea. Heerlijk droomhuis heb jij. Voor mij is de blikvanger echt de schouw zo mooi. Grappig dat de keuken zo licht qua kleur is een de woonkamer lekker donker. Ik heb mijn favoriete plekje in jouw huis gevonden.

  Liefs, Yvette XXX


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie