Binnenkijken bij Arjan - My Simply Special
24/08/2018

Binnenkijken bij Arjan

Vandaag mogen we binnenkijken bij Arjan (28), een begeleider van mensen die doof zijn. Arjan en vriend Jordi hebben een gedateerd huis in Groningen compleet gestript en alles opgeknapt. Het resultaat is een heel sfeervol huis dat helemaal eigen is gemaakt. 

Binnenkijken bij Arjan

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen hier nu ruim een jaar. Toen we het kochten was het gedateerd en alles moest gemoderniseerd worden. Er had een vrouw gewoond die er 35 jaar niets aan had gedaan. We hebben dus écht het hele huis aangepakt en gestript. Het doorbreken van de gesloten keuken naar de eetkamer (zodat we een open keuken konden realiseren), een nieuwe badkamer op de plek van een voormalige slaapkamer, een stuk aangebouwd waar nu onze slaapkamer is.

We waren verliefd geworden op de wijk, maar in het bijzonder de straat (mijn vriend Jordi meer dan ik). Het is een geliefde wijk net buiten de stad, genaamd Helpman in Groningen-Zuid. De straat heeft oude klinkertjes en mooie, grote bomen. Ons appartement bevindt zich op begane grond. Vanuit de eetkamer wordt de tuin bij het huis getrokken door middel van de openslaande deuren. Soortgelijke deuren hebben we ook in onze slaapkamer gerealiseerd, zodat we ‘s ochtends vanuit ons bed de tuin in kunnen kijken en wakker worden met de ochtendzon in ons gezicht en fluitende vogeltjes in de boom.

Ook werden we verliefd op de oude deuren met glas in lood. De ensuite deuren met glas in lood, die de woonkamer en eetkamer van elkaar scheiden, hebben we ook weer teruggeplaatst. Het fijne aan deze plek is dat alles gelijkvloers is en doordat we alles naar eigen smaak konden maken, is het huis heel comfortabel en praktisch om in te leven.

Binnenkijken bij Arjan

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk een mix van rotan en boho en een tintje Ibiza style. Het huis is ingericht met wit, hout en veel groen. Daarnaast is er ook ruimte voor veel kaarsen en schalen, dienbladen en kralen.

Binnenkijken bij Arjan

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn schoonmoeder zegt altijd: het leuke aan jullie huis is dat alles wat in jullie hebben staan een verhaal heeft en dat klopt ook zeker. Ik struin uren lang kringlopen af voor dat ene kringloopgelukje. Onze antieke meidenkast komt bijvoorbeeld uit Arnhem, onze lampen boven de eettafel van de Veluwe. De eetstoelen komen van de kringloop, die heb ik zelf wit gemaakt. Onze eettafel en salontafel komen van een moderne meubelzaak in de binnenstad. Het tv-kastje komt van Marktplaats uit Den Bosch. De dromenvanger in de boom is gemaakt van kringloopmateriaal. Het straatwerk komt uit de Jordaan uit  Amsterdam. Die heeft mijn vader (stratenmaker en veel werkzaam in Amsterdam) op de kop getikt. Het leuke eraan vind ik dat alles een verhaal heeft en niet uit één winkel komt. Het mag soms best wat anders zijn, als je het maar goed aankleedt. 

Binnenkijken bij Arjan

Wat is je favoriete plek in huis?

In de winter op de grote bank, kleedje erbij en onze hond James op schoot. Met als uitzicht de iets te foute witte theepot met gouden randje, uiteraard uit de kringloop. In de zomer ben ik graag buiten te vinden, heerlijk genieten van de rust en vogels op onze rotanstoelen van de kringloop uit Engeland.  

Binnenkijken bij Arjan

Neutraal of kleurrijk?

Moeilijke vraag. Ik neig toch meer naar neutraal, omdat je basis dan goed is en je er alles mee kunt doen.

Binnenkijken bij Arjan

Echte planten of nepplanten?

Nepplanten moeten verboden worden, die komen niet in mijn huis.

Binnenkijken bij Arjan

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen.

Binnenkijken bij Arjan

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn voor mij kringloopwinkels, brocante markten, VT-wonen en Loods 5.

Binnenkijken bij Arjan

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Toch de witte stoelen aan de eettafel. Daar hebben we nog altijd plezier van en dat voor €5 per stuk.

Binnenkijken bij Arjan

Wat staat er nog op je wishlist?

Een mooi, oud, Perzisch tapijt op de kop tikken voor in de woon- of slaapkamer.

Binnenkijken bij Arjan

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een klein, knus, gezellig boerderijtje met wat grond eromheen en dieren die er rond kunnen lopen. Gezellige oude klinkers met veel bloempotten erop. Omringd met oude appelbomen en een hangmat ertussen.

Binnenkijken bij Arjan

Hebben jij en Jordi (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn vriend lacht soms wel eens als ik weer thuis kom met ‘rotzooi’. Als het er eenmaal staat, vindt hij het vaak wel leuk. Jordi is meer van het strakke, ik kleed het vaak weer aan met wat oudere, hergebruikte spulletjes. Hierdoor ontstaat er een leuk, speels effect.

Binnenkijken bij Arjan

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja

Binnenkijken bij Arjan

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Durf te combineren! Het mag soms wat eigenwijs zijn en niet alles hoeft te matchen. Het belangrijkste aan een huis is dat het eigen wordt door middel van foto’s of je eigen persoonlijkheid erin te gooien. Kijk niet teveel naar plaatjes.

Binnenkijken bij Arjan

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Arjan! Willen jullie meer van Arjan zien? Neem dan eens een kijkje op Instagram!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living3 reacties op “Binnenkijken bij Arjan”
  Luna

  August 24, 2018

  Waar een gezellig huis! Mag ik vragen wat voor kleur verf je op de muren hebt? Het lijkt niet echt wit, meer crème kleurig. Ben benieuwd wat het is voor kleur.


  Jordi
  August 24th, 2018


  Hoi Luna, alle wanden in het huis hebben we geverfd met 9010. Alleen achter de bank hebben we een zandkleurige tint gedaan.  August 24, 2018

  Wat een gezelligheid!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie