Binnenkijken bij Chantal - My Simply Special
05/02/2016

Binnenkijken bij Chantal

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag laat Chantal (35) haar huis zien. Chantal woont samen met haar vriend Frank, hun zoon Thimo en konijn Bram in Noord-Brabant.

Binnenkijken bij Chantal

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen in een twee-onder-een-kapwoning in een redelijk nieuwe woonwijk. We hebben dit huis na meerdere bezichtigingen in de zomer van 2014 gekocht. We zijn in dit huis echt gevallen voor de erker en het licht. In oktober 2014 was de sleuteloverdracht en zijn we meteen begonnen met het strippen van de benedenverdieping. We hebben beneden alles vervangen. De vloeren in de woonkamer, keuken, hal en toilet moesten eruit. Het toilet en de keuken hebben we vervangen en de metalen kozijnen en opdekdeuren zijn vervangen voor massief hout. De boven- en benedenverdiepingen zijn glad gestuukt en vervolgens gespoten met latex. Als laatste hebben we alle kozijnen opnieuw in de verf laten zetten en de trap wit laten spuiten. Na twee intensieve maanden kon ik eindelijk beginnen aan hetgeen dat ik echt leuk vind…inrichten!

Binnenkijken bij Chantal

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

In ons vorige huis hebben we altijd een vrij landelijke stijl gehad. Dat paste ook echt bij dat huis maar in ons nieuwe huis vond ik die stijl niet meer op zijn plaats. Ik ben in de maanden voor de verbouwing veel op Pinterest gaan kijken en daar viel mij al snel op dat ik vooral de industriële plaatjes en inrichtingen mooi vond. Ik was even bang dat deze stijl Frank niet aan zou spreken, maar we bleken gelukkig volledig op één lijn te liggen. Onze eerste aankoop in die stijl waren de salontafels van By Boo. Daarna hebben we langzaamaan steeds meer industriële elementen in huis gehaald. Omdat de verbouwing er flink had ingehakt moesten we creatief zijn met onze bestaande meubelen. Ons dressoir en de eettafel waren van massief geolied eiken. Het hout had een oranje gloed en paste totaal niet in ons nieuwe huis. We hebben beide meubels laten zandstralen. Daarna hebben we ze zelf één keer wit gekleurd voor een wat grijzige look. De ombouw van het dressoir hebben we wit geverfd zodat hij minder massief leek en de eikenhouten poten van de eettafel hebben we vervangen voor metalen u-poten. Nu passen beide meubels veel beter in ons huis. Het dressoir willen we in de toekomst nog wel vervangen voor een iets luchtiger meubel. Maar voor nu is het even goed.

Binnenkijken bij Chantal

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haalde ik in de maanden voor de sleuteloverdracht vooral van Pinterest. Ik heb daar veel leuke ideeën opgedaan die ik ook in ons huis heb toegepast. In juni 2015 ben ik op Instagram begonnen en sindsdien ben ik daar niet meer van af te slaan. Wat een prachtige inrichtingen kom je daar tegen en elke dag doe ik daar de leukste ideeën op. Ook vind ik het heerlijk om in woonwinkels rond te neuzen en in woontijdschriften. Wij wonen twintig minuten van Antwerpen waar we regelmatig te vinden zijn in de antiekbuurt. Je kunt daar echt uren rondstruinen en komt de prachtigste dingen tegen.

Binnenkijken bij Chantal

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek is momenteel wel de keuken. In ons oude huis woonden we boven en zat de keuken beneden. Als je dan gasten had was dat altijd erg ongezellig omdat ik dan beneden bezig was en de gasten boven zaten. Nu hebben we een open keuken waar ik vanaf de eettafel zo de woonkamer inkijk en we ruimte hebben voor gezellige avonden met familie en vrienden.

Binnenkijken bij Chantal

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut neutraal, een goede neutrale basis is het belangrijkst. Wel hebben wij ervoor gekozen om de keukenmuur en de lange muur in de woonkamer in een grijs-groene kleur te laten spuiten. Het is een fijne kleur die goed combineert met andere kleuren.

Binnenkijken bij Chantal

Echte planten of nepplanten?

Echte planten. Je hebt tegenwoordig wel goede nepplanten, maar die zijn het vaak toch net niet. Ik heb vrij veel planten in huis want ik vind ze net even wat meer warmte en sfeer in huis brengen. Soms gaat er wel eens één dood of ben ik een bepaalde plant zat maar dan vervang ik ze gewoon voor iets anders. Vaak zijn planten goedkoper dan een bos bloemen en je hebt er lang plezier van.

Binnenkijken bij Chantal

Schoonmaken of opruimen?

Allebei, maar als ik echt moet kiezen dan zeg ik opruimen. Ik kan erg slecht tegen rommel. Een opgeruimd huis geeft mij rust. Natuurlijk moet je ook kunnen leven in een huis en dat doen wij ook volop. Alleen als we klaar zijn met iets wordt het wel meteen opgeruimd.

Binnenkijken bij Chantal

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Echt leuke woonwinkels hebben wij hier niet in de buurt helaas. Wel ben ik regelmatig te vinden bij de Karwei, Kwantum, Leenbakker en Xenos. Online vind ik VT wonen een erg fijne shop en neus ik ook regelmatig rond op Fonq. Voor meubels komen wij regelmatig bij Hip deals. Zij hebben een showroom aan huis en gave industriële en Scandinavische meubels en woonaccessoires.

Binnenkijken bij Chantal

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is dan toch wel onze eettafel. Daar zijn we nu erg blij mee.

Binnenkijken bij Chantal

Wat staat er nog op je wishlist?

Hahaha, heb je even?! Er staat nog zoveel op onze wishlist en bovenaan stond toch wel een nieuwe bank. Deze hebben we eind december eindelijk besteld, dus dat is in iedere geval al één wens minder. We willen graag nog een markies aan de erker en de trap laten bekleden. Zo’n witte trap is mooi, maar je ziet er echt alles op. In de voortuin willen we nog twee mooie olijfbomen, maar ook een nieuwe badkamer, voordeur, garagedeur en tuinbestrating staan nog op de lijst. Het belangrijkste is nu het houtwerk buiten opnieuw laten schilderen. Maar dat is niet echt een wens, maar een noodzaak.

Binnenkijken bij Chantal

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Vrijstaand, maar niet te groot. Met antraciet metalen deuren en kozijnen en een hoog plafond met robuust houten balken. En een hele grote woonkeuken. 

Binnenkijken bij Chantal

Hebben jij en Frank (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja gelukkig wel. We lopen vaak naar dezelfde soort meubels toe en zijn het vaak wel eens wat het interieur betreft. Wel is hij minder van de accessoires en moet hij aan sommige van mijn aankopen wel eens wennen. De schedels en dierenvachten hoeven van hem bijvoorbeeld niet. Maar eenmaal gestyled vindt hij het wel ok. 

Binnenkijken bij Chantal

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, de grote aankopen bepalen we altijd samen want we moeten ons er allebei prettig bij voelen. Kleine tafeltjes of accessoires koop ik vaak alleen. Maar als ik ergens over twijfel vraag ik Frank vaak wel om zijn mening.

Binnenkijken bij Chantal

Welk item van Frank zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

In huis staat eigenlijk niks van hem wat mij stoort. In de garage staan nog veel spullen van Frank van voor mijn tijd waar hij waarde aan hecht. Zolang die daar blijven staan vind ik het prima.

Binnenkijken bij Chantal

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Probeer vooral dicht bij jezelf te blijven. Wat voor de één mooi is, vindt de ander misschien wel spuuglelijk. Het belangrijkste is dat jij je er prettig bij voelt. En probeer de basis vrij tijdloos en neutraal te houden, accessoires zijn makkelijk te vervangen maar grote meubels worden al een stuk lastiger. Als je moeite hebt met overzicht, maak dan een moodboard zodat je een sfeerplaatje hebt en kunt zien of bepaalde kleuren goed samen kunnen.

Binnenkijken bij Chantal

Dankjewel Chantal voor het delen van je verhaal en je mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Chantal, neem dan eens een kijkje op haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living14 reacties op “Binnenkijken bij Chantal”

  February 5, 2016

  Wat een prachthuis zeg, wauw!  February 5, 2016

  supermooi interieur!  February 8, 2016

  Ik vind het er echt geweldig uit zien! Zo’n woning zou ik ook wel willen hebben!


  Hanna

  August 27, 2018

  Mooie plaatjes en leuk verhaal! Mag ik vragen welke kleur/merk je achter de keuken hebt geschilderd (gespoten)


  Matilda

  September 16, 2018

  Prachtig huis, wat is de kleurcode van de saus die jullie op de muren hebben?  September 29, 2018

  mooi hoor, had mijn inrichting kunnen wezen ,lijkt er erg op


  Leonie

  October 8, 2018

  Waar heb je die leuke lampen boven de keukentafel gekocht?


  Sment

  November 8, 2018

  Mag ik vragen welke kleur er op de keukenmuur zit?


  Carolien

  January 13, 2019

  Hoi,

  Je huis ziet er prachtig uit. Mag ik vragen waar je die wandlampen die in de keuken hangen vandaan hebt?

  Groet,

  Carolien


  Aukje

  January 22, 2019

  Dat ziet er mooi uit allemaal. Ik ben op zoek naar een mooi grijsgroene kleur. Mag ik je vragen welke kleur je op de muur hebt?

  Dank,

  Aukje


  Nadia

  July 20, 2019

  Wauw Prachtige huis.mag ik je vragen welke kleur er op de keukenmuur waar kan ik kopen ?


  MySimplySpecial
  October 26th, 2019


  Hi! Ik heb het aan Chantal gevraagd en het is Lichen van Farrow and Ball.


  Corrir

  August 16, 2019

  Ook voor mij een vraag waar de hanglampen boven de keukentafel vandaan komen? Ik vind ze super mooi

  Groetjes,
  Corrie


  MySimplySpecial
  October 26th, 2019


  Hi! Ik heb het aan Chantal gevraagd en ze heeft ze ooit bij Trendhopper gekocht.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie