Binnenkijken bij Charis - My Simply Special
09/08/2019

Binnenkijken bij Charis

Charis (22) is International Business & Sales medewerker Europa en is getrouwd met Justin Otter. Samen hebben ze zoontje Lias Neal en hond Luna. Ze wonen in een nieuwbouwhuis in Barneveld en het eerste dat me opvalt is de gave deur van glas en staal tussen de woonkamer en de gang. Kijk maar mee!

Binnenkijken bij Charis

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij hebben deze woning in november 2017 aangekocht, maar toen moest het huis nog gebouwd worden. In september 2018 hebben wij uiteindelijk de sleutels van ons nieuwbouwhuisje gekregen (hoekwoning). Toen zijn wij alles gaan afbouwen en in december 2018 konden we gaan verhuizen. Wij wonen er nu al een tijdje en het is nog ‘lang’ niet zoals ik het zou willen hebben, maar ik ben al erg blij met hoe het is. Beetje voor beetje zetten wij de puntjes op de i en we verwachten rond december 2019 alles ‘helemaal’ af te hebben. Alhoewel je met een eigen huis waarschijnlijk altijd wel bezig blijft…

Binnenkijken bij Charis

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik hou van een rustgevende sfeer, daarom hebben wij met natuurlijke materialen gewerkt zoals houten vloeren, betonnen tegels, stalen deuren etc. Ik zou mijn stijl voor een gedeelte beschrijven als industrieel, maar met ‘zachte’ elementen. Wij hebben alles in de stijl zwart-wit-hout, en verder heb ik kleur in huis gebracht door middel van heel veel leuke planten en natuurlijke tinten zoals zacht roze & beige.

Binnenkijken bij Charis

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik zou het niet weten, hihi. Als kind droomde ik er altijd al van om iets met interieurstyling te doen, zodoende ben ik al vroeg programma’s over huizen & inrichting gaan kijken, 1 keer per week alle nieuwe huizen op Funda gaan ‘checken’ en later heb ik heel veel inspiratie opgedaan op Pinterest. Uiteindelijk heb ik van alle inspiratie mijn ‘eigen stijl’ gecreëerd.

Binnenkijken bij Charis

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de badkamer en slaapkamer op zolder, alhoewel ik ook graag in de keuken ben. De zolder hebben wij onlangs tot slaapkamer laten verbouwen en hij is nog niet helemaal af, maar ik kan wel zeggen dat het nu al mijn favoriete ruimte in huis is. Ik houd van daglicht en wij hebben een groot dakraam laten plaatsten op zolder, waardoor er heel veel licht naar binnen komt en je ’s avonds vanuit bed ‘naar de sterren’ kunt kijken. Heeeerlijk!

Binnenkijken bij Charis

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal met natuurlijke tinten.

Binnenkijken bij Charis

Echte planten of nepplanten?

Echte planten geven leven aan je interieur en het is ook nog eens goed voor de zuurstof in huis.

Binnenkijken bij Charis

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen!!! Als ik moet schoonmaken staat meestal meteen het hele huis op zijn kop en verander ik weer eens de opstelling. Ik houd van een schoon huis, maar schoonmaken vind ik minder.

Binnenkijken bij Charis

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik ben een koopjesjager, zodoende ben ik altijd op zoek naar leuke artikelen in de aanbieding of opheffingsuitverkopen etc. Ik vind het merk By-Boo erg leuk en daarnaast kom ik vaker in de Xenos, Kwantum, Karwei of bij de Leen Bakker.

Binnenkijken bij Charis

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

IKEA hacks: bijvoorbeeld de studeerkamer en ons tv meubel (daar komt nog een lang houten blad op). Leuke opgeknapte items als oude lampen, die ik heb gespoten of meubels die opgeknapt zijn met een likje verf.

Binnenkijken bij Charis

Wat staat er nog op je wishlist?

De achtertuin, die moet nog aangelegd worden. En een andere bank, ik ben helaas niet tevreden met de kleur van onze bank.

Binnenkijken bij Charis

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik zou heel graag ooit een oude boerderij willen kopen om op te knappen, met een mooi rieten dak en heel veel oude elementen zoals oude houten balken. Als kind ben ik opgegroeid in een 600 jaar oude boerderij in Duitsland (het was een monument) met heel veel mooie, oude details. Het karakter van zo’n boerderij zou ik willen behouden en combineren met moderne elementen zoals stalen deuren etc. Dat is echt mijn droomhuis.

Binnenkijken bij Charis

Hebben jij en Justin (ongeveer) dezelfde smaak?

Nee, in het begin hadden we echt een totaal andere smaak. Onze smaken gingen dan ook echt niet samen. Justin houdt van heel authentieke, ‘sfeer bepalende’ items en ik ben juist van heel rustige kleuren en accessoires. 

Binnenkijken bij Charis

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

In ons eerste huisje wel, dat matchte absoluut niet. Toen heeft hij mij de ‘leiding’ gegeven en mocht ik ons interieur bepalen, in overleg met hem. Ik heb hem altijd een aantal opties gegeven en samen hebben we dan gekozen wat het beste bij ons paste.

Binnenkijken bij Charis

Welk item van Justin zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Nu uiteindelijk vindt hij alles heel erg mooi en is hij blij met ons interieur. Dus ik denk… niets.

Binnenkijken bij Charis

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Een interieur moet jullie als personen weerspiegelen. Mijn ultieme tip is dan ook om je interieur persoonlijk te maken, door foto’s, schilderijen, items (die je hobby weergeven), persoonlijke quote’s etc. Keep it clean and simple, less is more.

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Charis! Willen jullie meer van Charis zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar blog!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, LivingEen reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie