Binnenkijken bij Daphne - My Simply Special
04/03/2016

Binnenkijken bij Daphne

Yes, het is weer tijd voor een binnenkijker en vandaag laat Daphne (30) haar huis zien. Daphne is werkzaam in de kinderopvang en woont samen met haar man Youri en zoontje Vince (1) in Mijdrecht. Samen hebben ze een appartement geweldig opgeknapt en Daphne deelt haar leuke verhaal met ons.

Binnenkijken bij Daphne

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Het appartement (90 m2) in het gezellige centrum van Mijdrecht vonden wij in 2009. Het is onze eerste (koop)woning en bij het bezichtigen van de woning werden wij direct verliefd op de hoeveelheid licht die binnen komt. De smaak van de vorige bewoners was niet bepaald onze stijl, daarom hebben wij groots verbouwd. Gelukkig is mijn man heel handig en deden we, met behulp van familie en vrienden, alles zelf. In februari kregen wij de sleutel en in mei sliepen wij er voor het eerst. We hebben werkelijk alles aangepakt. De keuken, het toilet, de badkamer, overal een nieuwe vloer, kozijnen geschilderd, muren geschilderd… Het was een hele klus. Waar ik eerst een grote liefde had voor de landelijke stijl (lees: het hele huis in het woonmerk Riviera Maison), was dat een paar jaar later robuust landelijk. Inmiddels zijn de muren voor de vierde keer voorzien van een andere kleur. Laten we het maar houden op een grote passie voor inrichten en stylen

Binnenkijken bij Daphne

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik vind het lastig een label te plakken op de stijl van onze inrichting. Laat ik het houden op een mix van Scandinavisch en industrieel met een liefde voor robuuste natuurlijke materialen en bohemian invloeden.

Binnenkijken bij Daphne

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Als tiener spaarde ik al plaatjes van inrichtingen. Ook keek ik al jong naar ‘Eigen huis en tuin’. Met de hele familie op de bank, een dierbare herinnering. Waar de meeste tieners een abonnement hadden op de Breakout had ik een abonnement op de VT-wonen. Ik ben al jaren fan van het VT-wonen magazine maar ook de magazines Stijlvol Wonen en Ariadne at Home heb ik vaak aangeschaft. Ik was dolgelukkig toen Pinterest in beeld kwam en het niet meer nodig was om plaatjes te plakken maar ik een online moodboard kan creëeren. Heerlijk. Momenteel haal ik de meeste inspiratie van Instagram en de heerlijke tv-programma’s zoals RTL woonmagazine en VT-wonen.

Binnenkijken bij Daphne

Wat is je favoriete plek in huis?

Na het vele verbouwen was ik heel trots op de badkamer. We wilde het wellnessgevoel creëeren en dat is gelukt. Daarnaast zit ik heel graag in de fauteuil die ik kreeg van mijn schoonouders voor de geboorte van Vince een jaar geleden. Uren heb ik er al gezeten; tijdens het voeden, om hem te knuffelen, ik heb er in geslapen, gelachen en gehuild. Die stoel kent mij heel goed inmiddels.

Binnenkijken bij Daphne

Neutraal of kleurrijk?

Ton sur ton. Ik ben gek op aardetinten maar ik kan ook echt genieten van een kleurrijk veldboeket. Kleur kiezen in een interieur vind ik spannend waardoor ik dat terug laat komen in accessoires en bloemen. Momenteel doe ik mee aan de trend van 2016. Roze en blauw.

Binnenkijken bij Daphne

Echte planten of nepplanten?

ECHTE planten! Daar is geen discussie over mogelijk. Al ben ik niet zo goed met planten. Ik heb wel een aantal cactussen in huis, maar bloemen daarentegen ben ik dol op. Het liefst grote veldboeketten.

Binnenkijken bij Daphne

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen. Ik vind het heerlijk om kasten uit te mesten en alles weer een plek te geven. Ik kan ook makkelijk spullen weggeven of weggooien.

Binnenkijken bij Daphne

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Winkels als Loods5, Home Deco Center (Vianen) en de Troubadour (Amstelveen) zijn mijn ‘snoepwinkels’. Om met ‘trends’ mee te gaan kies ik echter voor de lowbudget winkels zoals de Hema. Ik ben gek op de Hema.

Binnenkijken bij Daphne

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Mijn man is erg handig waardoor er veel in huis zelfgemaakt is. De schouw (waar ooit nog een haard in moet komen) waar de tv op hangt met de planken ernaast, de eetbank bij de eettafel, de speeltafel van ons zoontje, de salontafel, het krijtbord, de grote kast in de hal, de commode en kast in Vince zijn kamer… allemaal zelfgemaakt. En eerlijk gezegd ben ik op alles even trots. Ze zijn met liefde gemaakt.

Binnenkijken bij Daphne

Wat staat er nog op je wishlist?

Genoeg. We willen nog graag een haard onder de tv, de slaapkamer moet echt worden aangepakt en er zijn nog wel een aantal accessoires die op mijn wensenlijstje staan.

Binnenkijken bij Daphne

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Het wonen in een appartement vind ik prettig. Maar een tuin voor mijn zoontje zou natuurlijk leuk zijn. We hopen in de komende jaren door te stromen naar een nieuwbouwwoning. Maar als ik het echt voor het zeggen had, dan zou ik een vrijstaande woning aan de Vinkeveense plassen willen met zo’n leuke sloepboot aan de steiger en een veranda met schommelstoel. Het hoeft echt geen kasteel te zijn. Ik houd van warmte en geborgenheid maar zo’n 200 m2 woonoppervlakte zou best leuk zijn toch?!

Binnenkijken bij Daphne

Hebben jij en Youri (ongeveer) dezelfde smaak?

Ik heb heel veel geluk dat ik een man heb getroffen die mij een beetje mijn gang laat gaan in mijn passie voor interieur. Dat houd niet in dat hij er niets om geeft. Vind hij iets echt niet mooi, dan blijft het niet in huis.

Binnenkijken bij Daphne

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Vaak ben ik het die met de ideeën komt en is het Youri die ze uitvoert. Alles gaat echter wel in overleg. Maar ook Youri heeft dingen ingebracht. Zo is de donkere vloer echt een keuze van Youri geweest en ook de salontafel was een idee van hem. Grotendeels zitten we op een lijn. Zo weten we zeker dat we in een volgend huis een gietvloer willen.

Binnenkijken bij Daphne

Welk item van Youri zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Dat is er eigenlijk niet. Youri spaart whiskeys en inmiddels staan er in de vitrinekast drie planken vol. Daar hadden natuurlijk ook mooie vazen en servies kunnen staan. Maar ik stoor me er niet aan. Het is tenslotte ook zijn huis.

Binnenkijken bij Daphne

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Maak een moodboard. Er is zoveel keuzes in stijlen en door het maken van een moodboard krijg je inzicht in wat je aanspreekt. Uiteindelijk kom je dan tot een stijl, maar het kan uiteraard ook een mix zijn van stijlen. Wanneer je op pad gaat, houd dan het moodboard in je achterhoofd. Past een item erin? Dan kan je het meenemen. Zo niet, ook al is het nog zo leuk, dan is het voor iemand anders. Daarnaast raad ik aan om een rustige basis te kiezen. Met accessoires, planten etc. kun je zoveel doen. Bevalt het niet meer? Dan is het makkelijker te veranderen.

Binnenkijken bij Daphne

Dankjewel Daphne voor het delen van je verhaal en je mooie foto’s! (Gemaakt door Björn Meekel.) Willen jullie meer zien van Daphne, neem dan eens een kijkje op haar nieuwe blog en haar fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Daphne”
    Marieke

    March 4, 2016

    Wat een heerlijk stuk om te lezen! En prachtig huis natuurlijk!! Er hangt een fantastische sfeer dat komt echt over door de prachtige foto’s!!    March 6, 2016

    Prachtig huis. Ik hou wel van dat robuuste. Vind het alleen heel moeilijk om zelf te implementeren…


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie