Binnenkijken bij Dineke - My Simply Special
03/04/2015

Binnenkijken-bij-Dineke-1

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag nemen we een kijkje in het huis van make-up artist en blogger Dineke (21), haar man Lubbert (26) en hun driejarige dochtertje Marissa. Dit jonge gezin woont samen met chihuahuahondje Ziva in Ude (Flevoland).

Binnenkijken bij Dineke

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen hier sinds we in mei 2012 trouwden. We waren beiden nog jong en onverwachts ouders geworden, en daarom woonde ik met onze dochter bij mijn ouders in. We wilden natuurlijk wel graag met z’n drieën onder één dak wonen, dus gingen we op zoek naar een huisje. Via een neef van mijn (toen nog) vriend werden we getipt over dit huis. We hebben het bezichtigd en meteen gekocht, het is niet eens officieel in de verkoop gegaan. We hebben voor dit huis gekozen omdat het supercentraal ligt, zo is er een winkelcentrum op 500m en zijn ook de kerk, scholen, kindcentrum en het gezondheidscentrum op loop- of fietsafstand. Daarnaast is het een jonge buurt met heel veel kinderen, dus we zijn hier echt wel op onze plek.

We hebben beneden alles eruit gehaald en opnieuw ingericht. Het hele huis is opnieuw geverfd en behangen en op de tweede verdieping hebben we ook alle vloerbedekking vernieuwd. Op zolder hebben we niet alles gedaan, alleen mijn make-upkamer. De rest komt wel als we hem daadwerkelijk in gebruik nemen.

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk bij mijn inrichting aan de woorden romantisch, warm, gezellig, tikkeltje kitsch en brocant.

Binnenkijken bij Dineke

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik heb een heel eigen smaak en wist van tevoren precies wat ik wilde. Ik las wel eens woonbladen zoals Ariadne At Home en daaruit komt ook de stof van mijn bankstel; ik zag het en heb het meteen besteld. De bank en twee fauteuils horen bij elkaar en heb ik dus opnieuw laten stofferen.

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is toch wel mijn make-upkamer. Ons huis telt in totaal vijf slaapkamers en we gebruiken er maar twee, daarom heb ik op zolder een kamer ingericht als ‘mijn domein’. Hier staat mijn make-uptafel en maak ik meestal foto’s voor mijn blog. Ook maak ik hier klanten op als ze bij mij komen voor mooie make-up.

Binnenkijken bij Dineke

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal, de kamer van onze dochter heeft wel veel kleur maar we willen haar bed nog gaan verven omdat het nu te hard is in combinatie met het felle behang.

Echte planten of nepplanten?

Nep! Werkelijk alle bloemen in ons huis zijn nep. Ik ben zo iemand die gewoon vergeet om de planten water te geven. Al kan ik wel genieten van een vers bosje bloemen in huis hoor, maar meestal leeft het niet lang.

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen, sowieso doe je dat de hele dag met een peuter van bijna vier in huis. Schoonmaken doe ik meestal één dag per week.

Binnenkijken bij Dineke

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik heb bijna alles bij Your Dreamgifts gekocht, dat is een grote winkel hier in Urk en de eigenaresse ken ik heel goed. Zij heeft mijn meubels ook voor me gevonden en heeft me geholpen met de inrichting. Dat doet ze nog steeds trouwens, want ieder seizoen koop ik wel wat nieuwe decoratiespulletjes.

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat is er niet haha. Ik ben totaal niet creatief.

Binnenkijken bij Dineke

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuwe eettafel, een nieuwe achterstraat en een nieuwe badkamer. Vorig jaar hebben we de voorstraat en de buitenkant van ons huis op laten knappen. De achterstraat is nog niet gedaan en daar stoor ik me nu aan. Maar dat komt over een paar jaar wel, eerst sparen. Ook hebben we dringend een nieuwe badkamer nodig. Er zit schimmel in en ik poets me er rot op, maar helaas komt het steeds terug. Om ervoor te zorgen dat we toch nog even vooruit kunnen met deze badkamer laten we hem opknappen voor mijn tweede bevalling. 

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik zou graag in een vrijstaande woonboerderij willen wonen. Mijn ouders hebben echt een mooi ingericht droomhuis met paarden achter het huis, een rijbaan en grote schuur. Misschien kunnen we later ruilen haha. Nee, maar wat meer ruimte om het huis zou fijn zijn, nu hebben we precies plek voor de containers, een loungeset en en mini-zwembadje.

Hebben jij en Lubbert dezelfde smaak?

Niet echt, Lubbert houd meer van robuust en strak maar gelukkig mocht ik volledig mijn gang gaan.

Binnenkijken bij Dineke

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Hij heeft zich niet echt bemoeid met het interieur, alleen wel met het bed haha.

Welk item van je partner zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Lubbert heeft een groot zoutwater-aquarium van bijna anderhalve meter in de woonkamer staan. Het maakt herrie (je hoort water kabbelen) en het licht is vrij fel. Niet dat ik het weg zou willen doen, want hij heeft er veel plezier van en het is echt zijn ding, maar soms kan ik me wel eens storen aan het geluid, het is nooit helemaal doodstil in huis.

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Zorg dat het niet te veel van het goede wordt. Ga af op je eigen smaak en gevoel bij meubels, een ander hoeft niet in jouw bed te slapen of op jouw bank te zitten.

Binnenkijken bij Dineke

Dankjewel Dineke dat we een kijkje mochten nemen bij jou thuis! Willen jullie meer zien van Dineke, neem dan eens een kijkje op haar blog of Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living11 reacties op “Binnenkijken bij Dineke”

  April 3, 2015

  wat een mooie lichte woning!  April 3, 2015

  Mooi huisje!  April 3, 2015

  ahw wat ziet dat er leuk uit  April 3, 2015

  Dit huis is totaal niet mijn stijl, maar de kinderkamer vind ik wel prachtig  April 3, 2015

  Super leuk! Totaal niet mijn smaak maar toch vind ik het mooi xx  April 3, 2015

  Leuk om even binnen te mogen kijken! Alles is een lopend geheel, daar hou ik wel van. De woning is niet echt ingericht naar mijn smaak, maar smaken verschillen (Dat is juist zo mooi!)  April 3, 2015

  Wat een heerlijke, lichte woning! Leuk! Xx  April 3, 2015

  Prachtig interieur!  April 4, 2015

  Wauw, mooi. Heel romantisch!  April 4, 2015

  wat leuk ziet er super uit zeg  April 10, 2015

  Super leuk dat je het geplaatst hebt Leuk om de reacties te lezen!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie