Binnenkijken bij Elske - My Simply Special
05/10/2018

Binnenkijken bij Elske

Het huis van Elske viel me op doordat ze maar weinig witte muren in huis lijkt te hebben. Ik vroeg haar dus meteen om mee te werken aan een binnenkijker en dat zag ze gelukkig wel zitten. Elske (36) is docent biologie/verzorging en woont met Olaf en zoon Daniël in Leeuwarden.

Binnenkijken bij Elske

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen inmiddels alweer ruim 7 jaar in een twee-onder-1-kap woning uit de jaren 80. Niet waar we destijds naar op zoek waren, maar we wonen hier wel met veel plezier. We waren eigenlijk op zoek naar een huis gebouwd in de jaren 30 stijl. Helaas had elk huis dat we bekeken, hoe mooi ook, voor ons te veel nadelen. Uiteindelijk hebben we dus toch voor een praktischer woning gekozen met een ruime tuin. Omdat het voorheen werd verhuurd, was alles behoorlijk gedateerd. We hebben daarom flink geklust en van beneden naar boven is alles vernieuwd.

Binnenkijken bij Elske

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Bij ons thuis vind je een mix van vintage en industriële items. Daarnaast vind ik planten heel erg belangrijk. Ze geven leven aan een inrichting en een bijkomstig voordeel is dat ze groen zijn en dat is toevallig mijn favoriete kleur.

Binnenkijken bij Elske

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie natuurlijk veel van Instagram. Maar ik mag graag in m’n vrije tijd snuffelen in (online) woonwinkels. Verder lees ik de bekende woonbladen en pin ik er op los op Pinterest.

Binnenkijken bij Elske

Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn favoriete plek in huis is de bank. Ondanks dat ik eigenlijk een andere exemplaar op het oog heb, kan ik nog geen afstand doen van deze. Hij zit en ligt echt geweldig en is door zijn neutrale kleur gemakkelijk met andere kleuren te combineren.

Binnenkijken bij Elske

Neutraal of kleurrijk?

Oei… Ik hou van een neutrale basis en natuurlijke kleuren en materialen, maar met accessoires durf ik af en toe wel een kleurtje toe te voegen. Zo heb ik momenteel een beetje roze in huis.

Binnenkijken bij Elske

Echte planten of nepplanten?

ECHTE!! Ik heb stiekem wel een neppert in het toilet staan, maar dat is omdat daar totaal geen zonlicht komt en alle planten daar dus dood gingen.

Binnenkijken bij Elske

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen doe ik liever dan schoonmaken. Omdat ik voor Instagram natuurlijk foto’s maak van ons interieur, ruim ik gemiddeld nu wel vaker op dan voorheen.

Binnenkijken bij Elske

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete (web)winkels zijn: Karwei, Intratuin, Kwantum, Orangehaus.de en Vtwonen.nl. Verder koop ik veel via Marktplaats en rommelmarkten. Bij ons in de buurt zijn leuke industriële/brocante en vintage winkels waar ik met grote regelmaat even aan waai om een rondje te doen en leuke spulletjes te kopen.

Binnenkijken bij Elske

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik heb een aantal dingen zelf gemaakt in huis zoals de knoopkussens, de zwarte plantenhouders, de lijsten met gedroogde bladeren en de flessentuintjes. Mijn trots is de grote flessentuin. Het was even priegelen, maar ik ben super blij met het resultaat. Waar ik ook trots op ben, is de tvkast. Die heb ik niet gemaakt, maar wel zelf ontworpen. Een meubelmaker heeft het uiteindelijk voor ons gerealiseerd.

Binnenkijken bij Elske

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik heb een beetje een variabele wishlist. Dan wil ik weer graag het donkergroene vintagekleed van HK- living, dan weer een muurmeester of een IXXI en twee dagen later kan ik weer dromen van een nieuwe set salontafels. Maar een nieuwe bank (model Rodeo o.i.d.) staat wel een beetje vast op mijn lijstje. Met onze huidige bank is niets mis zoals je eerder hebt kunnen lezen, maar je kunt er zo weinig kanten mee op en daar baal ik wel een beetje van.

Binnenkijken bij Elske

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een oud schoolgebouw met oude elementen, omgebouwd tot een gezellig en stoer woonhuis vol met planten en industriële en vintage items.

Binnenkijken bij Elske

Hebben jij en Olaf (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, gelukkig wel. Alleen vind hij wel dat er momenteel te veel planten in huis staan.

Binnenkijken bij Elske

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De grote dingen beslissen we samen. De kleine dingen komen meer van mijn hand. Omdat we beide hetzelfde mooi vinden, hebben we er zelden discussie over.

Binnenkijken bij Elske

Welk item van je Olaf zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Eigenlijk helemaal niets, want alles is van ons samen. Maar dingen die ik liever niet in het zicht heb staan zijn boxen, tvkastjes en andere technisch apparatuur.

Binnenkijken bij Elske

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Blijf jezelf! Laat je inspireren door anderen, maar maak keuzes die passen bij jouw persoonlijkheid en kopieer een ander niet.

Dankjewel voor het delen van je verhaal en mooie foto’s, Elske! Willen jullie meer van Elske zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living12 reacties op “Binnenkijken bij Elske”

  October 5, 2018

  Wat een leuk huis!
  Ik ben echt dol op alle planten.

  Groetjes,
  Eline


  Elske
  October 5th, 2018


  Dank je wel!!  October 6, 2018

  Heel leuk huis! Wij gaan binnenkort verhuizen en onze 30 planten moeten dan ook mee.. Ik hoop dat die het allemaal overleven. Je hebt me wel weer inspiratie gegeven over hoe ze neer te zetten


  Elske
  December 8th, 2018


  Ha!! Super leuk!
  Succes met verhuizen!😘


  Luna

  October 20, 2018

  Wauw wat een ontzettend gezellig en knus huis zo! Prachtig met die warme kleuren ook. Heel tof! Ik snap dat je geen afstand kan doen van je bank, dat plaatje lijkt heel mooi zo. En super leuk ook al die grote planten.


  Elske
  December 8th, 2018


  Ah! Lief! Dank je wel!!!😊


  Marina

  April 1, 2019

  Mooi! Vraagje welke kleur hebben jullie op de muur?? Erg gaaf! 😃


  susan
  April 1st, 2019


  dat zou ik ook graag willen weten!


  Elske
  April 3rd, 2019


  Dankjewel!
  De kleur is: Gravel grey van histor.😊


  Elske
  April 3rd, 2019


  Hai Susan,

  De kleur is Gravel grey van Histor.
  Groetjes Elske


  D

  April 17, 2019

  Waar komen die 3 wandplantenbakjes vandaan? Superleuk!


  Nicky

  October 17, 2019

  Mooie kleuren en planten!
  Waar is dat tapijt gekocht?

  Groetjes Nicky


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie