Binnenkijken bij Harriet - My Simply Special
27/05/2016

Binnenkijken bij Harriet

Ik heb niks tegen een beetje kleur in huis en het huis van Harriet viel me dus meteen op. Harriet (34) werkt bij Voys Telecom en heeft daarnaast samen met Sanne Marie Kohlmann een eigen bedrijf: Studio Duo & Dwars. Samen mer Gerjo woont ze in Groningen en vandaag laat ze jullie haar huis zien.

Binnenkijken bij Harriet

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen nu 2,5 jaar in dit appartement in Groningen. Wat ik zo tof vind aan dit huis is dat het zo licht is, en de oudere elementen zoals de schuifdeur. We hebben voornamelijk geverfd, wat vooral qua deuren nogal veel werk was; het huis is 85 m2 maar we hebben wel 13 deuren en dan nog de schuifdeur.

Binnenkijken bij Harriet

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Een kleurrijk maar licht huis, het heeft wel een beetje een Scandinavische stijl.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik ben best een beetje verslaafd aan Instagram, ik volg bijna alleen maar mensen die hun (kleurrijke) interieur erop zetten. Verder haal ik inspiratie van Pinterest en uit woonbladen.

Binnenkijken bij Harriet

Wat is je favoriete plek in huis?

Samen met Gerjo series kijken doen we lekker op de bank, maar als ik aan het werk ben voor Studio Duo & Dwars dan zit ik altijd aan de tafel in de eetkamer. Het is er zo lekker licht en door de grootte van de tafel kan ik er makkelijk twee naaimachines en mijn laptop opzetten zodat ik zo door kan schuiven van ‘werkplek’ naar ‘werkplek’. 

Binnenkijken bij Harriet

Neutraal of kleurrijk?

Een combinatie van die twee, ik houd heel erg van een witte en lichte basis die ik dan combineer met verschillende kleuren. Door de kleuren van de wereldkaart in de eetkamer past eigenlijk alles wel qua kleur. Daarnaast vind ik een combinatie van materialen en stijlen wel fijn, zoals bijvoorbeeld de strakke witte tafel gecombineerd met een vintage kast. Ik kan redelijk veranderlijk zijn in mijn smaak maar dat witte en lichte blijft altijd mijn basis.

Binnenkijken bij Harriet

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, hoewel ik niet zo heel goed ben in consequent water geven. Ik vergeet het nogal eens, dus dan hangt de boel er weer slap bij. Tot nu toe leven ze allemaal nog, dus ik zal toch iets goed doen! Of het zijn gewoon hele sterke planten.

Binnenkijken bij Harriet

Schoonmaken of opruimen?

Dan kies ik voor opruimen, schoonmaken is zó niet mijn hobby. Ik ben heel goed in troep maken, dus opruimen heeft dan ook wel snel effect. Hoewel het soms meer troep verhuizen door het hele huis is, met als eindpunt de logeer-/werkkamer.

Binnenkijken bij Harriet

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Sostrene Grene vind ik een hele leuk winkel voor accessoires, hoewel ze tegenwoordig ook stoelen en tafels hebben. Verder ga ik graag naar kringloopwinkels om een beetje rond te neuzen. 

Binnenkijken bij Harriet

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik heb een Studio Duo & Dwars kussen in huis, we hadden hem in de webshop staan, maar ik heb hem toen van onszelf gekocht. Ik vond het zo jammer als deze verkocht werd.

Binnenkijken bij Harriet

Wat staat er nog op je wishlist?

Een nieuw huis, een nieuwe bank, een nieuw vloerkleed, ach zo kan ik wel even doorgaan! Ik vind het leuk om te blijven schuiven en veranderen in huis.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een licht huis met een tuin. Ik vind de oude elementen heel tof in ons huidige huis, maar het is niet zo dat dit een ‘must’ is.

Binnenkijken bij Harriet

Hebben jij en Gerjo (ongeveer) dezelfde smaak?

Als Gerjo iets echt niet mooi vindt dan geeft hij dat wel aan. Grote dingen overleg ik ook altijd, maar kleine prulletjes koop ik gewoon.

Binnenkijken bij Harriet

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

De wereldkaart was echt een gezamenlijke beslissing, de eettafel en de stoelen ook. De banken had Gerjo nog en die zouden we wel willen vervangen, maar dat heeft geen haast, hoewel ik wel een bank op het oog heb.

Welk item van Gerjo zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

De banken…

Binnenkijken bij Harriet

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Koop niet alles bij één woonwinkel waarbij alles matcht en van dezelfde serie is, ik vind een interieur mooi als het met je meegegroeid is, nieuwe meubels gecombineerd met oudere meubels. Zo creëer je je eigen stijl en sfeer. 

Binnenkijken bij Harriet

Dankjewel Harriet voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Harriet, neem dan eens een kijkje op haar blog of  fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Harriet”

    May 28, 2016

    Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek, hele leuke site heb je! En leuk deze ‘serie’, zit ze even allemaal te lezen haha


    MySimplySpecial
    May 30th, 2016


    Dankjewel en veel leesplezier


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie