Binnenkijken bij Jolanda - My Simply Special
12/07/2019

Binnenkijken bij Jolanda

Zo af en toe kom je woningen tegen in speciale panden en dat vind ik altijd heel gaaf om te zien. Jolanda (33) is consulent en woont samen met Bas en dochter Scottie in een oude fabriek in Oudewater. Dat is dus zeker een bijzondere locatie, kijk maar mee!

Binnenkijken bij Jolanda

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We hebben altijd al in een pand willen wonen dat vroeger een andere functie heeft gehad. Toen we op huizenjacht waren, werden we dan ook op slag verliefd op de Oude Touwfabriek in Oudewater. Sinds 1991 is de fabriek verhuisd naar de andere kant van de touwbaan die nog steeds in gebruik is. De Oude Touwfabriek heeft sindsdien een aantal andere functies gehad, maar stond al een aantal jaren leeg en was behoorlijk vervallen toen in 2013 een projectontwikkelaar het gehele fabrieksterrein heeft gekocht. Het grootste gedeelte van de fabriekshal met sheddak werd omgetoverd tot 14 appartementen.

Het deel van de fabriekshal dat aan het ketelhuis grenst, de machinekamer, het ketelhuis zelf en de schoorsteen hebben wij in oktober 2017 gekocht en omgetoverd tot ons huis. De 3 panden zitten aan elkaar geschakeld en zijn allemaal een rijksmonument. Om ons heen zijn de panden die vroeger op het fabrieksterrein stonden (het kantoor, verschillende opslagruimtes, doucheruimtes, transformatorhuisje etc.) in de oude stijl herbouwd en als woningen opgeleverd. Sinds eind maart 2018 wonen we (Bas en Jolanda) in dit fantastische pand en eind oktober is onze dochter Scottie geboren.

We hebben het pand casco gekocht en hebben het meeste zelf verbouwd. We moesten nog muren plaatsen, elektriciteit en water aanleggen, stucen, tegelen, sanitair plaatsen etc. Het ontwerp hebben we samen bedacht en we zijn nog steeds erg blij met hoe de indeling nu is.

Binnenkijken bij Jolanda

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

We hebben ervoor gekozen om de industriële details te behouden, zo zie je in de woonkamer nog steeds de stalen balken waar vroeger de machines aan hingen en is ook de megafoon nog aanwezig waarmee vroeger de pauze werd aangekondigd. We proberen het wel te mixen met een moderne uitstraling, want we houden wel van het moderne comfort en de technologische snufjes.

Binnenkijken bij Jolanda

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt voor een groot deel van social media en met name Instagram en Pinterest. Dan zie ik iets bij iemand anders in huis en denk ik: oh dat is leuk, dat ga ik ook toepassen. Soms zit een idee al een tijdje in mijn hoofd, maar is er niet meteen een plek in huis waar ik het kwijt kan. Ik lees weinig tot geen woontijdschriften, wel kijk ik af en toe woonprogramma’s op tv.

Binnenkijken bij Jolanda

Wat is je favoriete plek in huis?

Oeh, dat is een heel moeilijke vraag! Ik vind onze woonkamer super fijn en dan met name de grote eetkamertafel waar al onze vrienden kunnen aanschuiven. We hebben ervoor gekozen om de zithoek relatief klein te houden en daar zitten we zelden met vrienden, waardoor het echt een beetje ons privé hoekje wordt. Ik ben ook heel blij met de bovenverdieping die bestaat uit de slaapkamer en aangrenzend een badkamer in industriële stijl. Hier hebben we bijvoorbeeld een oude werkbank omgetoverd tot badkamermeubel.

Binnenkijken bij Jolanda

Neutraal of kleurrijk?

Dan denk ik toch neutraal, ik probeer wel wat kleur toe te voegen en we hebben bijvoorbeeld een blauwe bank, maar de meeste dingen in huis hebben toch in zekere mate een grijstint.

Binnenkijken bij Jolanda

Echte planten of nepplanten?

Dan wel echte planten, maar veel hebben we er niet. Ik heb toch problemen met ze levend te houden.

Binnenkijken bij Jolanda

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen! Dit was geen moeilijke keuze, want ik ben super blij met onze schoonmaakster, dus ik hoef gelukkig ook weinig schoon te maken. Ons dochtertje is nog jong en ik ben wel al vaak gewaarschuwd dat ik straks veel meer moet schoonmaken als zij wat groter is.

Binnenkijken bij Jolanda

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Oeh lastig, ik haal ze overal vandaan. Als ik 1 favoriet moet kiezen dan is het toch Ikea, soms alleen al om inspiratie op te doen.

Binnenkijken bij Jolanda

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

We hebben heel veel dingen zelf gedaan in huis, maar ik ben erg blij met onze boekenkast hack. Dit zijn Billy kasten van Ikea die we aan elkaar hebben gekoppeld met behulp van plinten. Een trappetje zal het geheel afmaken, deze komt nog (ooit).

Binnenkijken bij Jolanda

Wat staat er nog op je wishlist?

Ehm, wat niet? Ik zou nog graag een stalen deur willen bij onze achteringang om zo ook meer licht te creëren in onze lange hal. Ook wil ik nog graag nieuwe tuinmeubelen, een nieuwe bank en een nieuw vloerkleed. Oh ja, en een speelhoekje voor Scottie. Laten we het er maar op houden dat dromen altijd goed is…

Binnenkijken bij Jolanda

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ik denk dat we nu wel in een droomhuis wonen. Wat ik ook altijd heel mooi vind zijn de verbouwde boerderijen met van die mooie houten balken.

Binnenkijken bij Jolanda

Hebben jij en Bas (ongeveer) dezelfde smaak?

Gelukkig wel! Ik overleg graag alles met Bas voordat ik iets koop, maar krijg niet altijd een duidelijke mening terug. Hij laat me erg mijn gang gaan en tot nu toe heeft het altijd goed uitgepakt. Ik heb nu nog 1 uitdaging en dat is hem ervan overtuigen dat we geen kroonluchter boven de trap willen maar een andere mooie, grote lamp (vandaar dat er nu nog niks hangt).

Binnenkijken bij Jolanda

Welk item van Bas zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Bas heeft zijn eigen hoekje in huis namelijk het entresol boven de keuken in de woonkamer. We hebben dit omgedoopt tot mentresol. Alles wat ik echt niet mooi vind, komt daar te staan (uit het zicht).

Binnenkijken bij Jolanda

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Mix en match er op los en ga vooral niet voor de meubelsets waarbij je salontafel, eetkamertafel, tv-meubel etc. matchen. Maar ik realiseer me dat dit allemaal met smaak te maken heeft.

Binnenkijken bij Jolanda

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Jolanda! Willen jullie meer van Jolanda zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account en haar site!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Jolanda”
    Ingrid

    July 12, 2019

    Wat een mooie woning! Ik zag op insta dat het er nu alweer veel gezelliger uit ziet, met een nieuwe bank enzo.
    En bedankt, nu heb ik de hele dag het nummer ‘Scottie doesn’t know’ in mn hoofd zitten. Supernostalgie, dat dan weer wel.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie