Binnenkijken bij Judith - My Simply Special
18/10/2019

Binnenkijken bij Judith

Wonen in je droomhuis, dat wil toch iedereen? Judith heeft het voor elkaar en vandaag mogen we een kijkje nemen bij haar in huis. Judith (47) woont samen met Gerwin, 3 kinderen en 2 honden in Nagele, Flevoland. Kijken jullie mee?

Binnenkijken bij Judith

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ongeveer een jaar geleden zijn wij naar ons droomhuis verhuisd. Nou ja, droomhuis, het was vooral een droomplek met een huis erop. Dat moest dus nog een droomhuis worden. Maar de plek en het huis hebben een verhaal, geschiedenis, en daar houden wij enorm van. Het is nog een jonge geschiedenis want wij wonen in de Noordoostpolder tegen het oude ingepolderde eiland Schokland aan. Dat is een historische plek en het heeft een werelderfgoed status. De boerderij is van 1956. Toen de polder droog viel zijn ze hier in een razend tempo boerderijen gaan bouwen. Grote schuren met een betonnen frame. Helaas geen romantische, riet gedekte boerderij met oude gebinten. Maar vooral veel beton.

Die grote, eerst nog donkere schuur, hebben wij bij het jaren 50 huis getrokken. We wilden echt het oude met het nieuwe samen brengen, met respect voor een aantal originele details. In onze slaapkamer beneden hebben we bijvoorbeeld één van de betonnen stalmuren behouden en is de paardenstal onze inloopkast geworden. De oude deuren en luiken hebben we liefdevol opgeknapt en weer gebruikt. Het resultaat is zo mooi. De kleur Terra van VT Wonen kwam het dichtst bij de originele kleur van de oude staldeuren. Die kleur hebben we dus ook op een van de muren van de slaapkamer gezet om er een geheel van te maken.

Ook de deur van de wc is een originele buitendeur en van de oude aardappelplanken uit de schuur heeft Gerwin een wc-meubel gemaakt. In de wc hangt een foto van de grootvader van Gerwin, op het land achter de paarden. De foto is uitvergroot en neemt twee muren van het toilet in beslag. Met een beetje fantasie waan je je halverwege vorige eeuw. Toen dat behang binnen kwam schrokken we wel. In plaats van een aantal rollen werd het aan één stuk geleverd. Een rol behang van 2,5 bij 4,5 meter, dat was een uitdaging. In de hal vind je nog een knipoog naar het verleden. Een muur met daarop een schilderij van een prachtige molen in een Hollands landschap. Onze keuken is echt de eye catcher van het huis. Daar zijn wij (en bijna iedereen die bij ons in huis komt) verliefd op.

Binnenkijken bij Judith

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Eigenlijk zou ik het niet weten. Een mix van industrieel chique, landelijk en eigentijds?

Binnenkijken bij Judith

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vanuit de materialen van de boerderij. Wat kunnen we opnieuw gebruiken? Verder via Pinterest en verschillende bladen. Daar maak ik dan een mix van die wij mooi vinden.

Binnenkijken bij Judith

Wat is je favoriete plek in huis?

De keuken, zeker weten.

Binnenkijken bij Judith

Neutraal of kleurrijk?

Wij hebben wel veel kleur in ons interieur. In de woon- en werkkamer hebben we bijvoorbeeld donkerblauwe accenten. Ik hou van dat contrast. Door in ons interieur gebruik te maken van kunst uit het Rijksmuseum, hebben we ook veel kleuren in huis. In onze slaapkamer hebben we verder nog de warmrode kleur Terra van VT wonen.

Binnenkijken bij Judith

Echte planten of nepplanten?

Echte planten en het liefst zo groot mogelijk. Heerlijk! Doe mij maar een beetje jungle.

Binnenkijken bij Judith

Schoonmaken of opruimen?

Met de honden in huis moet ik ook echt schoonmaken anders wordt het een bende, maar het is hier verre van steriel hoor.

Binnenkijken bij Judith

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik ga graag naar de Intratuin voor mooie potten, planten en leuke accessoires. Verder haal ik mijn spullen echt overal vandaan. Internet is hierbij een groot hulpmiddel.

Binnenkijken bij Judith

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Dat zijn onze schouw en het badkamermeubel. De ombouw van de lockerkasten in de werkkamer hebben we net afgemaakt en op dit moment zijn we druk bezig met de buitenkeuken.

Binnenkijken bij Judith

Wat staat er nog op je wishlist?

Een zwemvijver in de tuin.

Binnenkijken bij Judith

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Zoals dit huis. Dit is echt ons droomhuis.

Binnenkijken bij Judith

Hebben jij en Gerwin (ongeveer) dezelfde smaak?

Ja, we worden het eigenlijk altijd wel eens. Ik ga graag voor iets gewaagder en Gerwin voor wat veiliger en minder. Hij remt mij denk ik goed af.

Binnenkijken bij Judith

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ik kom meestal met de ideeën en hij schaaft bij, maar soms komt hij zelf met heel gave dingen. Onze barkrukken bijvoorbeeld, die vond hij.

Binnenkijken bij Judith

Welk item van Gerwin zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Dat zou ik echt niet weten. Hij zou wel wat dingen van mij willen afvoeren denk ik….

Binnenkijken bij Judith

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Toon een beetje lef en voeg wat kleur toe. Een spijker of schroef in de muur werk je zo weer weg dus niet te bang zijn. Dat geldt ook voor een kleurtje op de muur of een behangetje. Verder is het handig om te beginnen met een mooi item, bijvoorbeeld een bank. In dat soort dingen investeren werkt beter dan heel veel prullaria kopen en een goedkope, matige bank.

Binnenkijken bij Judith

Dankjewel voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s, Judith! Willen jullie meer van Judith zien? Neem dan eens een kijkje op haar leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Judith”
    Lysanne

    October 24, 2019

    Jeetje dit is toch wel echt prachtig zeg! Ik zit hier echt te kwijlen bij deze foto’s, wauw.


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie