Binnenkijken bij Karen - My Simply Special
21/08/2015

Binnenkijken bij Karen

Binnenkijken bij iemand anders, dat is stiekem toch heel erg leuk? In deze rubriek gaan we dat dus ook gewoon doen! Vandaag is Karen (26) aan de beurt om haar huis te laten zien. Karen is designer bij Edelman en woont samen met Raymond en adoptiehondje Tubbs in IJsselstein.

Binnenkijken bij Karen

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Sinds mijn 17e heb ik al een relatie met mijn vriend en op onze 21e (we zijn even oud) waren we toe aan een nieuwe stap, samenwonen! Wat een spannende tijd en het is zo leuk om een plekje van ons samen te creëren. Ons huis had al een goede basis en we waren meteen verliefd op de straat, de ligging en de indeling van het huis. Maar net even een eigen touch eraan geven, is wat er nog moest gebeuren. En dit is zeker ook gelukt! Natuurlijk zijn en blijven er altijd dingen die je wilt aanpassen, zoals de keuken, maar soms moet je ook concessies doen. Het is namelijk geen ‘blijvend’ huis.

Binnenkijken bij Karen

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik denk dat mijn stijl niet in een hokje te plaatsen is, maar vooral een mix is van verschillende stijlen en veel wit! Het interieur past bij elkaar, maar af en toe een vintage touch van bijvoorbeeld een mooi kringloop-geluk vind ik ook zeker niet misstaan. Dat maakt het eigen. De basis is dan ook rustig en wordt aangevuld met vele leuke accessoires (veel naturel natuurlijk), zo geef je er ook je eigen draai aan. En als ik de accessoires weer even zat ben, dan verander ik ze gewoon weer! Dat is het leuke en vooral ideale van mijn werk. 

Binnenkijken bij Karen

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Voor mij is dat zeker Instagram. Wat een mooie en vooral inspirerende accounts kom je daar tegen! Ik heb dit nu ongeveer een half jaar, waardoor ik ook bijna elke dag leuke en nieuwe accounts ontdek en wat is dat een leuke ‘verslaving’! Ik werk full-time, waardoor ik ook weinig tijd heb om er echt op uit te gaan, daarom is social media erg leuk. Ook blijft de VT-wonen een mooi magazine, en natuurlijk de afleveringen van VT-wonen “weer verliefd op je huis”.

Binnenkijken bij Karen

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik heb niet echt een favoriete plek in huis, maar als ik dan moet kiezen is het toch wel mijn bank. Daar plof ik graag op neer na een dagje werken of lekker rommelen thuis. Zo heb ik ook overzicht over het hele huis, mijn huis is namelijk niet zo groot, en kan ik lekker de tuin in kijken en van elk (speciaal) hoekje genieten.

Binnenkijken bij Karen

Neutraal of kleurrijk?

Neutraal! Ik vind kleur erg leuk, maar niet voor mij. Alhoewel pastelkleuren en nudes wel erg mooi zijn, maar dan vooral in de accessoires. De basis moet vooral rustig blijven. Af en toe een kleine uitschieter in de accessoires kan dus, maar daar blijft het dan ook bij.

Binnenkijken bij Karen

Echte planten of nepplanten?

Echte planten, en dan voornamelijk cactussen en vetplanten. Ik heb namelijk niet echt bepaald groene vingers, haha! Ook doen wekelijks verse bloemen het goed. Vooral pioenrozen en protea’s, love them!

Binnenkijken bij Karen

Schoonmaken of opruimen?

Ik kan niet ontkomen aan beide. Liever opruimen, herorganiseren doet het altijd goed en vind ik fijn! Maar ik heb pas rust als het huis schoon is. Erg he? Komt misschien ook door mijn lieve hond die erg veel verhaart. Maar als het eenmaal klaar is, is het extra genieten.

Binnenkijken bij Karen

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Dat zijn er zoveel! Maar als ik dan toch moet kiezen denk dat ik toch een (lichte) voorkeur heb voor VT-wonen, Loods 5, Sissyboy en Flying Tiger. Mooie producten, love it!

Binnenkijken bij Karen

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik moet eerlijk bekennen dat iets zelf maken niet mijn sterkste kant is haha. Ontwerpen wel, zo heb ik verschillende eigen ontwerpen in mijn huis staan. Maar mijn DIY-lamp van de Ikea, een combinatie van de scheerspiegel en de Ranarp lamp, blijft natuurlijk ook speciaal.

Binnenkijken bij Karen

Wat staat er nog op je wishlist?

Een heleboel! Maar dat hoort natuurlijk ook wel bij mijn beroep. Blijven veranderen is het leukst! Een nieuwe lichtgrijze bank zou ik heel graag willen, maar een hele mooie industriële witte kast zou ook zeker niet misstaan. Deze heb ik stiekem al op het oog. Maar dit komt vast allemaal goed als we een nieuw huis hebben, blijven dromen is natuurlijk ook leuk…

Binnenkijken bij Karen

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een mooi soort herenhuis, maar dan gebouwd in nieuwe stijl. Met mooie openslaande deuren en mooie industriële deuren met glas als scheiding tussen de woonkamer en keuken. En de Portugese grijs/witte tegels mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Binnenkijken bij Karen

Hebben jij en Raymond dezelfde smaak?

Niet echt. Wij zijn beide vanuit ons ouderlijk huis gaan samenwonen, dus ik denk dat je onbewust de stijl van je ouders meeneemt. Maar we wonen nu vijf jaar samen en hebben nu wel echt een huis waar we tevreden mee zijn. Dit komt denk ik ook omdat Raymond wel makkelijk is, want ik mag eigenlijk alles doen wat ik wil. Als ik maar niet te veel gaten in de muur maak, haha! Het zal dan ook toch meer mijn stijl zijn, omdat ik altijd druk bezig ben met het interieur en veranderingen, dat houdt het leuk!

Binnenkijken bij Karen

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

We hebben samen de meubels uitgezocht en over de basisdingen moeten we het ook eens zijn. De accessoires is meer mijn ding, maar ook dit komt natuurlijk door mijn werk en het is denk ik toch meer een vrouwending.

Binnenkijken bij Karen

Welk item van Raymond zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Het enige dat van mijn vriend nog in ons huis te vinden is, is de lamp boven de eettafel. Dit is een industriële metalen lamp (Riviera Maison) met een landkaart erin gekrast. Niks mis mee, maar meer zijn ding. Ik zou daar graag een vervanger voor ophangen.

Binnenkijken bij Karen

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Hou de basis rustig en varieer met accessoires. In kleur, maar ook als setting. En hou het bij jezelf, zo is het origineel.

 

Binnenkijken bij Karen

Dankjewel Karen voor het delen van je verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer zien van Karen, neem dan eens een kijkje op haar heerlijke Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd!

 Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Karen”

    August 21, 2015

    Alweer een prachtig huis en heel mooi in beeld gebracht !    August 21, 2015

    Wauw weer een prachtig huisje !


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie