Binnenkijken bij Klaas - My Simply Special
11/04/2018

Binnenkijken bij Klaas

Op Instagram zijn het toch meestal de vrouwen die plaatjes delen van hun huis, maar als je goed zoekt kom je ook mannen tegen die gek zijn op alles wat met interieur te maken heeft. Zo is Klaas (33) interieur ontwerper en mede eigenaar van de interieur webshop Koyaliving.nl. Dat zie je zeker terug in het huis in Den Bosch, waar hij samen met zijn mopshond Pug woont.

Binnenkijken bij Klaas

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Ik woon nu bijna 1,5 jaar in mijn huidige woning. Voorheen woonde ik in het zelfde pand, maar dan op de 3e verdieping. Het pand is een herenhuis uit 1901 met heel veel unieke details. Toen ik er voor het eerst binnen kwam, was ik direct verliefd! De hoge plafonds met de ornamenten, de schuifdeuren met glas-in-lood ramen. Dat sprak me direct aan en voelde ook meteen als “thuis” Daarbij kwam dat er ook een tuin bij zat en dat is natuurlijk voor een huis midden in de stad heel fijn.

Binnenkijken bij Klaas

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Mijn stijl wil nog wel eens veranderen, qua kleuren ben ik al heel lang een trouwe fan van zwart, wit, grijs en beige. De afgelopen jaren is mijn stijl wat “losser” geworden. Meer urban, meer eclectisch. Mijn huis is een verzameling van verschillende items van bijvoorbeeld reizen die ik heb gemaakt, design items en vintage meubels. Ik hou van een leuke mix van materialen, waardoor een interieur spannend wordt.

Binnenkijken bij Klaas

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal heel veel inspiratie uit mijn reizen. Nieuwe culturen en steden, daar word ik heel blij van! Soms zie ik iets waarvan ik niet direct weet wat ik er mee moet, maar een half jaar later kan dat dan ineens toch een link zijn naar een nieuwe kleur op de muur of een verandering qua meubels. Instagram is voor mij ook een grote bron van inspiratie, het is zo leuk om bij iedereen binnen te kunnen kijken! Dat vinden we allemaal wel leuk, toch!?

Binnenkijken bij Klaas

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik zit graag op de bank, omdat je dan het hele huis goed kan overzien en tegelijkertijd ook de connectie met de straat hebt. Ik heb de bank wel eens op een andere plek gehad, maar dan is het toch een minder fijne plek, dus daarna heb ik toch weer de opstelling teruggezet

Binnenkijken bij Klaas

Neutraal of kleurrijk?

Absoluut neutraal, ik heb al jaren alleen maar aardse kleuren in huis, gecombineerd met zwart en grijs. Ik voel me daar fijn bij. Lang geleden heb ik wel eens kleuren gebruikt in mijn huis, maar daar was ik toch altijd snel op uitgekeken.

Binnenkijken bij Klaas

Echte planten of nepplanten?

Ook al ben ik niet goed met echte planten, nepplanten komen er niet in. Ik hou van grote planten waarmee je echt een statement kunt maken in huis. Ik ben zelf niet zo van de urban nature trend. Soms zie je wel eens huizen voorbij komen die zo stamp vol staan met planten, dat er amper nog in geleefd kan worden voor mijn gevoel. Een paar mooie eyecatchers zijn voor mij echt genoeg.

Binnenkijken bij Klaas

Schoonmaken of opruimen?

Ik ben meer van het opruimen. Ik kan best wel een rommel maken van mijn huis, maar dat zal nooit lang duren, ik hou er van als het opgeruimd is!

Binnenkijken bij Klaas

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ik winkel graag bij kleine ondernemers, puur omdat ik dat persoonlijker vind. Ook vind ik het leuk om zo nu en dan een kringloop winkel binnen te lopen, soms kom je er echt interieur pareltjes tegen!

Binnenkijken bij Klaas

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Er zijn een aantal zelfgemaakte items in mijn huis, maar mijn favoriet is de wandplank boven mijn bed, gemaakt van een dikke houten plank die ik ooit heb gevonden op een bouwplaats. De dragers heb ik vervolgens gemaakt van 2 oude broekriemen. Eigenlijk heel simpel, maar ik ben er nog steeds blij mee!

Binnenkijken bij Klaas

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil heel graag een goede/mooie vloerlamp hebben voor in de woonkamer. Lampen vind ik een lastig onderwerp in mijn huis. Verder wil ik graag een grote ronde poef voor bij de salontafel. Gewoon omdat het makkelijk is om erbij te zetten als er veel vrienden over de vloer komen.

Binnenkijken bij Klaas

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een groot contrast met het huis waar ik nu in woon. Het liefst zou ik een mooie bungalow hebben, met veel glas en beton. Strakke lijnen en metalen kozijnen. Het interieur moet wel warmte uitstralen, om op die manier weer een mooi contrast te vormen.

Binnenkijken bij Klaas

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Volg je gevoel, dat klinkt natuurlijk een beetje flauw, maar je hoeft niet met iedere trend mee te doen. Soms passen dingen gewoon niet bij je als persoon en dat zie je vaak terug in het interieur. Natuurlijk zijn er een paar basis tips zoals bijvoorbeeld spelen met verschillende hoogtes van meubels, maar ook met materialen. Kies niet alleen maar gladde materialen, maar gebruik ook natuurlijke elementen. Als laatste vind ik het gebruik van handgemaakte items in een huis altijd goed! Het geeft direct sfeer en zorgt voor een unieke look.

Binnenkijken bij Klaas

Dankjewel voor het delen van je interessante verhaal en prachtige foto’s, Klaas! Willen jullie meer van Klaas zien? Neem dan eens een kijkje op zijn leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd!Categorieën: Interieur, Living1 reactie op “Binnenkijken bij Klaas”
    Bo

    April 11, 2018

    Erg mooi! Ik zou graag zo iets als mijn 2de plek willen. Soms heb ik een escape nodig in mijn volle drukke leven. In zo’n huis zou ik tot rust komen, heerlijk!


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie