Binnenkijken bij Milou - My Simply Special
06/01/2017

Binnenkijken bij Milou

Het huis van Milou valt meteen op door de halve groene muur in de woonkamer. Heel erg leuk! Milou (27) is illustrator/vormgever en woont samen met haar man Tim in Berkel en Rodenrijs. Oh, en ze hebben een kater die luistert naar Simba, en twee hangoorkonijnen met de namen Co en Nijn.

Binnenkijken bij Milou

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

We wonen sinds februari 2015 in dit rijtjeshuis in Berkel en Rodenrijs, het is onze eerste koopwoning. We kozen toen voor dit huis omdat het een huis is met een ruime tuin op het zuiden en je loopt zo het dorp in. Het is een huis waar we een week nadat we de sleutels kregen al in konden gaan wonen, want we hebben toen alleen de muren veranderd en de rest eigenlijk zo gelaten, we hadden geen zin in grote klussen. Inmiddels hebben we wel al het een en ander aangepakt, zo hebben we zelf de kozijnen aan de buitenkant van het huis wit gemaakt, deze waren kobaltblauw, help! En we hebben de voor- en achtertuin volledig opnieuw aangelegd. Stukje bij beetje doen we wat aan het huis om het meer eigen te maken, maar nog steeds is heel veel nog steeds zoals het was toen we het kochten. We weten ook niet zeker of we hier nog jaren willen blijven wonen, dus willen we er niet te veel geld meer in stoppen.

Binnenkijken bij Milou

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Een combinatie van Scandinavisch en vintage denk ik, maar hier en daar ook een beetje industrieel door het staal en het osb (hout). Ik vind het heel moeilijk om er echt een naam aan te geven, ik kies gewoon wat ik mooi vind en waarvan ik denk dat het bij elkaar past.

Binnenkijken bij Milou

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Vooral van Instagram, daar kom je echt de allerleukste ideeën en prachtige interieurs tegen. Zo leuk om te zien wat anderen met hun interieur doen, ik ben er dan ook altijd uren zoet mee. En vtwonen is mijn favoriete woonprogramma, daar haal ik soms ook wel wat ideeën vandaan, de letterbak boven onze bank bijvoorbeeld.

Binnenkijken bij Milou

Wat is je favoriete plek in huis?

Ik zit het liefste in de woonkamer op de bank, maar de eethoek is ook heel erg gezellig aan de ronde tafel.

Binnenkijken bij Milou

Neutraal of kleurrijk?

Het liefst neutraal met wat kleur. Maar als ik echt moet kiezen dan toch neutrale kleuren, anders ben ik het al heel snel zat.

Binnenkijken bij Milou

Echte planten of nepplanten?

Echt! Maar wel makkelijke planten die niet gelijk doodgaan als je een keer water bent vergeten te geven. Ik vind planten in huis heel erg gezellig en zo nu en dan een bos bloemen maakt het nog gezelliger.

Binnenkijken bij Milou

Schoonmaken of opruimen?

Opruimen doe ik liever, dat doe ik ook altijd eerst voor ik ga schoonmaken. Al moet ik zeggen dat het hier eigenlijk nooit een rommel is. Wij zijn beiden heel erg van het opruimen. Ons huis is ook niet zo groot en als je alles maar laat slingeren dan is het al snel heel onrustig en daar kan ik niet zo goed tegen. Opruimen eindigt bij mij ook meestal in het schuiven van accessoires door het huis, voor ik het weet staat alles weer anders haha.

Binnenkijken bij Milou

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Mijn favoriete webwinkels zijn o.a. Wonenmetlef en Fonq. De winkels waar ik graag de deur voor uit ga zijn Ikea en natuurlijk Loods5, daar kom ik beide nooit met lege handen vandaan.

Binnenkijken bij Milou

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

We hebben eigenlijk niet echt iets zelfgemaakt, wel meubels van mijn opa en oma geverfd of een Ikea-kast eigen gemaakt door er een plaat van osb op te leggen, waardoor het meubel net even anders is.

Binnenkijken bij Milou

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil graag in de woonkamer witte houten jaloezieën, want de rolgordijnen die er nu hangen zijn nog van de vorige bewoners en ik vind ze veel te donker voor in onze lichte woonkamer. Ook zag ik laatst dat ze al best verkleurd zijn door de zon. Dus die zou ik heel graag als eerste willen vervangen als daar wat geld voor is, want ze zijn best duur om op maat te laten maken.

Binnenkijken bij Milou

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is een ouder huis met hoge plafonds en glas-in-loodramen in een rustige omgeving met veel groen eromheen. Maar ik vind moderne strakke huizen ook altijd prachtig, een combinatie zou helemaal mooi zijn! Het huis waar we nu in wonen is in ieder geval nog niet ons droomhuis, maar wel een leuk huis om in te beginnen.

Binnenkijken bij Milou

Hebben jij en Tim (ongeveer) dezelfde smaak?

Mijn man geeft niet zo om het interieur, hij laat mij eigenlijk alles kiezen. Als hij echt iets niet mooi vindt zegt hij het wel, maar over het algemeen vindt hij eigenlijk alles wel prima.

Binnenkijken bij Milou

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Bijna alles gaat hier wel in overleg. Vaak ziet m’n man ook gewoon niet of iets wel of niet leuk zou staan bij ons in huis, dus laat hij de eindbeslissing aan mij over. Maar natuurlijk worden grote uitgaven of veranderingen wel altijd met elkaar besproken.

Binnenkijken bij Milou

Welk item van Tim zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

De TV, want die is zo groot in onze niet al te grote woonkamer! Dat is ook het enige wat echt van hem is hier. Maar die ga ik niet weggooien, want ik kijk zelf toch ook wel graag TV. Misschien dat we ooit iets kunnen verzinnen hier zodat hij niet meer zo prominent in de kamer staat, ik vind het zo’n stoorzender!

Binnenkijken bij Milou

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Durf kleur te gebruiken en oude met nieuwe spullen te combineren. Dit maakt je interieur spannender en meer eigen. Wanneer je de basis neutraal houdt, kun je gemakkelijker wisselen door alleen de accessoires aan te passen voor een heel andere sfeer in huis.

Binnenkijken bij Milou

Dankjewel Milou voor het delen van je leuke verhaal en prachtige foto’s! Willen jullie meer zien van Milou, neem dan eens een kijkje op haar website en fijne Instagram account.

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot(at)mysimplyspecial.com en ik zal kijken of ze geschikt zijn. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living2 reacties op “Binnenkijken bij Milou”
  Maartje

  January 6, 2017

  Heel mooi! En vooral die plaat of tegeltjes of wat dan ook met de bloemen en vlinders, schitterend!


  Anna

  January 10, 2017

  Mooie woning, nu ben ik stiekem wel benieuwd hoe groot die tv is;).


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie