Binnenkijken bij Rebecca - My Simply Special
01/05/2020

Binnenkijken bij Rebecca

Rebecca houdt van een licht huis met neutrale kleuren en dat zie je meteen. Haar interieur straalt heel veel rust uit, maar toch ook warmte. Rebecca (25) werkt als leerkracht in het basisonderwijs en woont samen met Laurens en twee Britse kortharen (Simba en Nala) in Julianadorp.

Binnenkijken bij Rebecca

Zou je iets kunnen vertellen over je woning?

Wij wonen sinds november 2019 in een twee-onder-een-kap nieuwbouwwoning in Julianadorp. Wij hebben gekozen voor zo’n huis zodat wij over 10 jaar niet weer hoeven te verhuizen. Ik vond het project echter zo leuk dat ik wel droom van het bouwen van een eigen huis. Wij hebben eerst samengewoond in een klein huurhuisje om te kijken hoe dat ging. Na een half jaar wisten wij dat dit helemaal prima werkte. Nadat Laurens een reis bij de marine van een halfjaar erop had zitten en wij nog steeds even gelukkig waren (lees: gelukkiger dan ooit) hebben we besloten te gaan kopen. Dit nieuwbouwproject was al even bezig en er zouden nieuwe woningen komen. Na een kijkdag werden wij verliefd op de ruimte en het licht in dit type woning. Wij hebben verder nooit een ingerichte woning bekeken alleen een casco woning. De ruimte en het licht door de vele ramen maakten het voor ons prachtig. Ook de wijk was voor ons belangrijk, wij wilden genoeg parkeergelegenheid hebben en niet kunnen zien wat de buren aan het eten waren. De wijk is erg ruim opgezet en ligt aan een groot bos, dus dat maakt het extra mooi hier. Als we na een zonnige dag nog even gaan wandelen door dat bos, dan ruik je de natuur. Dat vind ik écht heerlijk aan deze plek. Een ander voordeel is dat mijn ouders in een wijk verderop wonen, heerlijk straks met die kleine.

Binnenkijken bij Rebecca

Hoe zou je de stijl van je inrichting beschrijven?

Ik hou van licht! Zowel qua ramen als lichte kleuren in huis. Ik ga steeds meer richting boho wit, dus veel wit en wat bohemian accessoires voor de gezelligheid en warmte. We hebben eerst alle muren wit geverfd in de woning en begonnen toen pas te kijken op welke plekken wij eventueel wat kleur zouden aanbrengen. Tot op heden is dit alleen in de slaapkamer gebeurd en is het gebleven bij een lichte tint. Om nog meer warmte in het huis te krijgen hebben wij gekozen voor een eikenhouten vloer en rotan/houten accessoires. Boven hebben wij gekozen voor lichtgrijs vinyl om een gietvloer uitstraling te creëren. Wij waren gewaarschuwd voor scheuren bij nieuwbouw, dus wij durfden geen echte gietvloer te nemen. Deze vloer boven geeft ons de mogelijkheid om dat in de toekomst te plaatsen of bijvoorbeeld een mooie, witte, houten vloer.

Binnenkijken bij Rebecca

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Al mijn inspiratie heb ik van Pinterest, vakanties en uiteraard Instagram. Op vakantie word ik enorm gelukkig van het strand. Een mooie, witte strandtent met hout en bijvoorbeeld rieten parasols. Dit wilde ik dan ook in huis en in onze tuin laten terugkomen. Ik was vroeger al bezig met het inrichten van mijn slaapkamer, ik wilde steeds iets anders. Sinds ik op mezelf woon ben ik ook vaak van stijl veranderd. Uiteindelijk heb ik bij deze huidige stijl mijn rust gevonden.

Binnenkijken bij Rebecca

Wat is je favoriete plek in huis?

Op dit moment is dat de badkamer, hier hebben wij veel tijd en energie aan besteed. De badkamer is licht en ruim met stoere zwarte kranen. We hebben een heerlijk, vrijstaand bad waar ik vaak in te vinden ben. Vooral nu met de zwangerschap.

Binnenkijken bij Rebecca

Neutraal of kleurrijk?

Zoals je ziet aan mijn foto’s heel graag neutraal.

Binnenkijken bij Rebecca

Echte planten of nepplanten?

Ik hou van echte planten, ik vind het leuk om ze te verzorgen en helemaal als je ziet dat ze groeien! De Monstera en Strelitzia zijn mijn favorieten.

Binnenkijken bij Rebecca

Schoonmaken of opruimen?

Beide! Wij zijn allebei erg netjes en maken 1 á 2 keer per week schoon. Het huis is eigenlijk altijd opgeruimd (veel zullen nu denken, wacht maar tot je kinderen hebt). Ik hoop eerlijk gezegd wel dat dit zo blijft omdat het rust in mijn hoofd geeft. De stofzuiger gaat er hier dagelijks doorheen met de katten. Ik bof erg met mijn vriend die echt ontzettend netjes is en graag meehelpt.

Binnenkijken bij Rebecca

Wat zijn je favoriete (web)winkels voor meubels en accessoires?

Ben je er klaar voor? Ik heb een heel rijtje: By Bazz, H&M home, Zara home, Cube white conceptstore (is hier in het dorp), Boet stijl, Ikea uiteraard en meer leuke boho shops!

Binnenkijken bij Rebecca

Favoriete zelfgemaakte item in huis?

Ik ben creatief op het gebied van foto’s maken en grafische content maar in ‘real life’ heb ik geen geweldige DIY’s. Ik ben altijd te lui om er mee aan de slag te gaan. Wel ga ik beginnen aan een krijtmuur in de keuken, letteren vind ik erg leuk om te doen. Omdat ons budget dit jaar geen mooie loungeset voor de tuin toelaat, gaan wij pallets wit beitsen. Dan ben ik wel creatief bezig, haha.

Binnenkijken bij Rebecca

Wat staat er nog op je wishlist?

Een witte vloer boven, twee mooie kasten in de woonkamer, de gehele zolder doen en een tv-meubel dat doorloopt in een eettafelbankje. Dit wil ik laten maken door iemand.

Binnenkijken bij Rebecca

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Momenteel komt ons eigen huis in de buurt, als het maar licht is! Ik droom wel van het bouwen van een vrijstaand huis en dan alles wat wij nu geleerd hebben daar toe te passen.

Binnenkijken bij Rebecca

Hebben jij en Laurens (ongeveer) dezelfde smaak?

Wij hebben precies dezelfde smaak. Daar heb ik écht mazzel mee. Natuurlijk zijn er ook wel eens dingen afgewezen die hij niet wilde maar het kwam eigenlijk altijd overeen. Ik heb ook wel eens iets besteld waar hij eigenlijk niet zo enthousiast over was, toen het er eenmaal stond vond hij het toch wel leuk staan. Dat is dus een goede tip, haha.

Binnenkijken bij Rebecca

Hebben jullie samen de inrichting bepaald?

Ja, in principe wel. De moodboards die ik maakte deelde ik altijd met hem en eigenlijk kreeg ik altijd het antwoord “ja, mooi”. Je kunt dus zeggen dat ik met de ideeën kom, deze deel met hem en dat we vervolgens samen besluiten of dat het wordt.

Binnenkijken bij Rebecca

Welk item van Laurens zou je stiekem liever direct in de vuilnisbak gooien?

Niks, iets dat ik niet mooi vind komt er niet in maar dat geldt andersom natuurlijk ook!

Binnenkijken bij Rebecca

Wat is jouw ultieme tip voor een mooi interieur?

Denk vooraf na over de sfeer die je wilt creëren, maak een kleurenpalet en stem daar de muren, meubels en accessoires op af. Kies altijd voor iets waar jij gelukkig van wordt en niet wat mooi staat bij een ander.

Binnenkijken bij Rebecca

Dankjewel Rebecca voor het delen van je leuke verhaal en mooie foto’s! Willen jullie meer van haar zien? Neem dan eens een kijkje op haar blog en leuke Instagram account!

Wil jij jouw huis ook laten zien in deze rubriek? Leuk! Stuur een paar foto’s van je woning naar margot@mysimplyspecial.com. Ik ben benieuwd! Categorieën: Interieur, Living5 reacties op “Binnenkijken bij Rebecca”

  May 1, 2020

  Wauw, dat bad is heel tof! En heel clean allemaal! Mooi, maar persoonlijk zou ik toch iets meer kleur in mijn huis toevoegen Dat wiegje is mega leuk trouwens!


  Sara

  May 3, 2020

  Wauw het klopt helemaal het huis, alles past bij elkaar in dezefde stijl. Ik denk dat met de komst van jullie kindje er vanzelf meer kleur bij komt of je het nou wil of niet heb ik zelf geleerd :-).


  Bo

  May 5, 2020

  Wauw, wat een ruimte en weinig spullen in het zicht geeft zoveel rust!  May 7, 2020

  Wat een prachtig huis zeg! Heel mooi licht ook!


  Martine

  July 2, 2020

  Wow prachtig😍 Welke kleur wit gebruiken jullie?


Een reactie vind ik leuk!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Reactie